×

مدیرکل انتقال خون گیلان: ۲۰ درصد اهداکنندگان خون گیلان جوان هستند/ اهدای خون ۱۴ روز بعد از تزریق واکسن کرونا

  • کد نوشته: 80126
  • ۱۴۰۱-۰۵-۱۰
  • 75 بازدید
  • ۰
  • مدیرکل انتقال خون گیلان، ۲۰ درصد اهداکنندگان استان را جوانان دانست و بیان کرد: اهداکنندگان مستمر ما که در حال سالمندی هستند باید با جوانان جایگزین شوند. به گزارش گیل و دیلم ، دکتر بابک پاکدل، با اشاره به وضعیت نیاز خونی استان گیلان، اظهار کرد: در حال حاضر در شرایط مطلوب خونی هستیم و […]

    مدیرکل انتقال خون گیلان: ۲۰ درصد اهداکنندگان خون گیلان جوان هستند/ اهدای خون ۱۴ روز بعد از تزریق واکسن کرونا
  • مدیرکل انتقال خون گیلان، ۲۰ درصد اهداکنندگان استان را جوانان دانست و بیان کرد: اهداکنندگان مستمر ما که در حال سالمندی هستند باید با جوانان جایگزین شوند.

    به گزارش گیل و دیلم ، دکتر بابک پاکدل، با اشاره به وضعیت نیاز خونی استان گیلان، اظهار کرد: در حال حاضر در شرایط مطلوب خونی هستیم و با کمک اهداکنندگان ذخایر استان در حد نرمال هشت تا ۱۰ روز است.

    وی با اشاره به تصمیم سازمان انتقال خون مبنی بر افزایش ذخایر، افزود: گیلان بعد از تهران جزو استان ها پرمصرف خونی است، زیرا حدود هفت درصد بیماران تالاسمی در گیلان هستند و این افراد برای زندگی باید ماهانه سه بار تزریق خون تازه داشته باشند.

    مدیرکل انتقال خون گیلان در گفت وگوی ویژه خبری باران، با بیان اینکه تروماهای جاده ای در گیلان به خاطر مسافرخیزی بالاست، خاطرنشان کرد: همچنین گیلان از نظر پزشکی پیشرفته بوده و بسیاری از عمل های پیچیده جراحی در استان انجام می شود و حتی از استان های همجوار به گیلان می آیند و لذا مصرف خون و فرآورده های آن افزایش می یابد.

    پاکدل با اشاره به مصرف حجم بالایی از خون های اهدا شده در استان از طریق تولید سه ماده پکسل، پلاکت و پلاسما، عنوان کرد: براساس شبکه ملی خون رسانی اگر در استان های دیگر حادثه ای مانند زلزله رخ دهد، موظف به کمک خونی هستیم.

    وی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون ۳۵ هزار و ۴۷۰ مراجعه کننده به پایگاه های انتقال خون استان داشتیم، گفت: این میزان مراجعه نشان دهنده رشد ۹.۷۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است و ۳۰ هزار و ۷۴۵ مورد خون گیری انجام شد که رشد ۸.۰۷ درصدی را نشان می دهد.

    مدیرکل انتقال خون گیلان ۲۹ هزار و ۶۷۴ اهداکننده را مرد و ۱۰۷۱ نفر را زن دانست و بیان کرد: ۱۶ هزار و ۹۹۸ مورد اهدای مستمر، ۴۷۱۸ مورد اهدای بار اول و ۹۰۲۹ مورد اهدای باسابقه داشتیم.

    وی با بیان اینکه سال گذشته در مجموع ۸۰ هزار و ۴۸۸ واحد خون گیری کردیم، ادامه داد: امسال باید به ۹۰ هزار واحد برسد.

    پاکدل، شاخص اهدای خون در کشور را ۲۷ در ۱۰۰۰ نفر و در گیلان را ۳۱ در ۱۰۰۰ نفر دانست و متذکر شد: گیلان پیرترین استان کشور بوده، در حالی که سن اهدای خون ۱۸ تا ۶۵ سال است و لذا افرادی که وارد سالمندی می شوند نمی توانند در فرایند اهدا شرکت کننده که در این بخش فرهنگ سازی مهم است.

    مدیرکل انتقال خون گیلان، ۲۰ درصد اهداکنندگان استان را جوانان دانست و بیان کرد: اهداکنندگان مستمر ما که در حال سالمندی هستند باید با جوانان جایگزین شوند.

    وی اهدای مستمر را به معنی اهدای خون بیش از دو بار در سال دانست و اضافه کرد: اهدای با سابقه نیز به معنی فاصله یک ساله بین دو اهدای خون است لذا اهدای خون مستمر از نظر خون سالم برای ما بسیار ارزشمند است.

    پاکدل، اهداکنندگان مستمر را گنجینه های ارزشمند دانست و تاکید کرد: این افراد آموزش دیده هستند و دائما خون خود را چکاپ می کنند و رفتارهای پرخطر ندارند و ضریب امنیت خونی آنان بالاست.

    وی ۵۹ درصد اهداکنندگان گیلانی را مستمر دانست و گفت: پایگاه های انتقال خون استان در آستارا، تالش، انزلی، فومن، رشت، لاهیجا،ن لنگرود، رودسر و املش فعال است. همچنین یک تیم سیار داریم که با اتوبوس مجهز اقدام به خون گیری می کند.

    مدیرکل انتقال خون گیلان از راه اندازی مجمع خیرین انتقال خون گیلان خبر داد و بیان کرد: پویش نذر خون از اول محرم تا اربعین حسینی فعال است و لذا افرادی که نذر دارند فقط تاسوعا و عاشورا مراجعه نکنند، زیرا خیلی از بیماران تالاسمی و قلب باز و نوزادان نیاز به خون تازه دارند.

    وی با بیان اینکه سازمان انتقال خون همیشه نیاز به خون تازه دارد، خاطرنشان کرد: کرونا یک بیماری تنفسی است که از طریق دستگاه تنفسی فوقانی منتقل می شود و از طریق خون قابلیت انتقال ندارد لذا افراد برای اهدای خون حتما تب سنجی می شوند و باید با ماسک در پایگاه حضور پیدا کنند.

    پاکدل با اشاره به اهمیت تزریق دز یادآور کرونا، عنوان کرد: افرادی که واکسن تزریق می کنند بعد از ۱۴ روز می توانند خون اهدا کنند.

    وی با بیان اینکه خون کامل اهدا شده در واحد فرآورده گیری به سه ماده جدا می شود، اضافه کرد: پلاسما باید زیر شش ساعت به درجه منفی ۳۰ تا منفی ۴۰ درجه برسد تا قابلیت نگه داشت تا دو سال را داشته باشد. پلاکت نیز در دمای ۲۳ درجه تا سه روز و پکسل نیز در دمای سه تا شش درجه تا ۲۸ روز نگهداری می شود.

    مدیرکل انتقال خون گیلان با بیان اینکه ۹۸ درصد پلاسمای استان جهت تولید داروهای مشتق در اختیار سازمان قرار می گیرد و تنها دو درصد در اختیار بیمارستان های استان است، گفت: اولویت با نیاز بیمارستانی ماست و لذا نیاز ما دو درصد است.

    وی با تاکید بر لزوم تکمیل بانک اطلاعات ژنوم خونی، اضافه کرد: سلول های بنیادی سلول های مادر هستند و توانایی تبدیل به تمام سلول های بدن را دارند لذا پذیره نویسی سلول های بنیادی در حال انجام است و افراد ۱۸ تا ۳۵ سال می توانند برای نمونه گیری خون به پایگاه ها مراجعه کنند. این اطلاعات در تهران می ماند و اگر فردی نیاز به پیوند مغز استخوان داشته باشد، پیوند سلولی را انجام می دهیم.

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=80126

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *