مدیرکل راه و شهرسازی گیلان از اجرای طرح بازآفرینی پایدار شهری در محدودهها و محلههای رشت، بندر انزلی، لاهیجان، لنگرود، آستارا و تالش در این استان خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم شعبانعلی خاوری امروز با اشاره به بازآفرینی پایدار شهری در محدودهها و محلههای گیلان اظهار کرد: احیأ، بهسازی و نوسازی شهری در راستای اجرای ماده ۳ آییننامه نحوه فعالیت ستاد بازآفرینی پایدار شهری از اهدافی است که در استان پیگیری میکنیم.
وی به بررسی مصوبات ستادهای شهرستانی بازآفرینی پایدار شهری در رشت و لاهیجان اشاره کرد و افزود: اقدامهای گذشته ناشی از تصمیمگیری متمرکز، دولتمحور، پروژهمحور، برنامهریزی بخشی، دارای ضعف مشارکت، اهداف کالبدی و دارای ابعاد کمی نبود و در نتیجه احیأ، بهسازی و نوسازی جامع اتفاق نیفتاده است.
مدیرکل راه و شهرسازی گیلان با بیان اینکه بازآفرینی پایدار محدودهها و محلهها از اهداف برنامه احیأ، بهسازی و نوسازی شهری محسوب میشود، تصریح کرد: همراه با بازتعریف محدودهها، نحوه مداخله در محدودههای مورد نظر با نگاهی با مسائل کیفی و هویتی زندگی و همچنین توجه ویژه به معیارهای انسانی در قالب سند ملی راهبردی به منظور هماهنگی بینبخشی و وحدت رویه و مدیریت یکپارچه تدوین شده است.
خاوری، ارتقای تابآوری شهری را از اهداف کلان بازآفرینی شهری خواند و بیان کرد: ارتقای هویت، حس تعلق مکانی، حفاظت از ارزشها و تحقق حکمروایی شهری از دیگر اهداف بازآفرینی شهری است.
دبیر ستاد بازآفرینی شهری گیلان به وجود ۵۲ شهر در استان اشاره کرد و گفت: تاکنون بازآفرینی۲۰ شهر دارای محدوده بافت فرسوده به تصویب رسیده و تعیین محدوده بافت فرسوده هفت شهر دیگر در حال اقدام است.
وی با اشاره به اقدامهای انجام شده در مدیریت محلهمحور در گیلان، خاطرنشان کرد: تاکنون شش سرای محله راهاندازی شده و پیشبینی میکنیم این تعداد به ۱۵ سرای محله افزایش پیدا کند.
خاوری از راه اندازی یک دفتر تسهیلگری در بافت فرسوده خبر داد و یادآور شد: فراهم کردن افزایش دفتر مذکور به شش دفتر با کارکردهای موضوعی مطالعه شده در بافت، بهبود کیفیت مشارکت اجتماعی از طریق آموزشهای شهروندی، برنامهریزی به منظور پیاده کردن مدیریت شهری مبتنی بر اعتمادسازی محلی و ارتقای محیط زیست، حفظ میراث فرهنگی و هویت محله در حال پیگیری است.
مدیرکل راه و شهرسازی گیلان با تأکید بر ساماندهی مشاغل مزاحم و آلاینده در شهرها، اظهار کرد: تمرکز زدایی فعالیتها و ایجاد بازارچههای خوداشتغالی، راهاندازی حمل و نقل عمومی گسترده و اتصال آنها به شبکههای ریلی سراسری و استقرار نظام پیادهمدار از دیگر اهداف در راستای بازآفرینی شهری است.
وی به اجرای طرح بازآفرینی شهری رشت، بندر انزلی، لاهیجان، لنگرود، آستارا و تالش اشاره کرد و گفت: طراحی شهری ۶۰ هکتار از محدوده مصوب بافت فرسوده در شهر لاهیجان اجرایی شده است./فارس
دیدگاهتان را بنویسید