×

مدیرکل سازمان انتقال خون گیلان: نذر خون در گیلان فرهنگ‌سازی شود

  • کد نوشته: 6579
  • ۱۳۹۵-۰۷-۱۷
  • 95 بازدید
  • ۰
  • احمد مرادی پیش از ظهر امروز در نشست خبری که در سازمان انتقال خون گیلان برگزار شد، اظهار داشت: تاکنون ۱۰۳ نمونه پذیره نویسی سلول‌های بنیادی از ظرفیت ۱۵۰۰ نفری اختصاص یافته در سال ۹۵ در مرکز سپاس گیلان انجام شده است. وی با بیان اینکه پذیره نویسی در روزهای شنبه و یکشنبه انجام می‌شود، […]

    مدیرکل سازمان انتقال خون گیلان: نذر خون در گیلان فرهنگ‌سازی شود
  • احمد مرادی پیش از ظهر امروز در نشست خبری که در سازمان انتقال خون گیلان برگزار شد، اظهار داشت: تاکنون ۱۰۳ نمونه پذیره نویسی سلول‌های بنیادی از ظرفیت ۱۵۰۰ نفری اختصاص یافته در سال ۹۵ در مرکز سپاس گیلان انجام شده است.

    وی با بیان اینکه پذیره نویسی در روزهای شنبه و یکشنبه انجام می‌شود، تصریح کرد: اهمیت این امر به این دلیل است که به‌صورت رایگان در زمان زنده بودن از سن ۱۸ تا ۵۰ سالگی می‌توان جان انسان‌های دیگر در سراسر کشور را نجات داد.

    مدیرکل سازمان انتقال خون گیلان با اشاره به اینکه یک آقا چهار بار و یک خانم سه بار در سال می‌تواند خون اهدا کند، گفت: اهدای خون اهدای زندگی و اهدای سلامتی از دو جنبه است یعنی هم سلامت خود فرد اهداء کننده و هم سلامت انسان دیگری تامین می‌شود.

    مرادی با اشاره به اینکه تاسوعا و عاشورا ارزش خاصی دارد و مردم در این روزها بیشتر به اهدای خون می‌پردازند، خاطرنشان کرد: طرح نذر خون باید در طول محرم و صفر انجام شود و فقط مختص این دو روز نباشد.

    وی با بیان اینکه دستگاههای موجود و سازمان، توان نگهداشت این حجم بالا را نداشته و با توجه به عمر مفید سلول‌های خونی بهتر است این فریضه زیبا در زمان طولانی‌تری انجام شود،گفت: می‌تواند بعد از ثبت نام در این روزها در روزهای آینده به‌تدریج اهداء خون صورت پذیرد.

    مدیرکل سازمان انتقال خون گیلان گفت: متوسط اهداء خون کشوری ۲۷ نفر از هر هزار نفر جمعیت است و در استان گیلان این شاخص ۳۱ است و در تلاش هستیم این شاخص را به ۴۶ در هر هزار نفر برسانیم که این امر نیازمند فعالیت و آگاه‌سازی اصحاب رسانه است.

    مرادی با اشاره به اینکه ساختمان سازمان انتقال خون فعلی در شأن مردم شریف استان گیلان نیست، اعلام کرد: با حمایت‌های استاندار محترم و دیگر نهادها درصدد تهیه مکان مناسب‌تری هستیم.

    وی با اشاره به اینکه اهدای خون یک کار حسینی است، خاطرنشان کرد: گیلانیان در حوزه ایثارگری و نذر خون  حضور پررنگی دارند و سازمان‌های مردم نهاد هم باید در تشویق مردم به این امر تلاش کنند.

    مدیرکل سازمان انتقال خون گیلان تصریح کرد: اهدای خون بسیار ارجح‌تر از حجامت است و با اهداء ۴۸۰ سی سی خون از سیاهرگ، مغز استخوان فرد فعال می‌شود.

    مرادی با بیان اینکه ۱۶ تخت فعال خون‌گیری در مرکز و دو اتوبوس سیار جهت اهدای خون داریم، گفت: مکان‌های خاصی برای اتوبوس‌های سیار در طول سال برنامه‌ریزی شده که  با اعلام قبلی از اهداءکنندگان استقبال می‌شود و ۵۵ تخت خون‌گیری در استان گیلان فعال هستند.

    وی با اشاره به اینکه امحاء زباله‌ها بعد از استریل‌سازی در دمای بالای ۱۵۰ درجه در اتوکلاو تحویل شرکت داده می‌شود افزود: زباله‌ها در کوره‌های مخصوص طبق استانداردهایی که عملکرد آن زیر نظر سازمان و مورد تایید است در کوره‌های مخصوص امحاء می‌گردد.

    مدیرکل سازمان انتقال خون گیلان بیان کرد: ساعات کاری سازمان در ایام عاشورا و تاسوعای حسینی از ۸ صبح تا ۹ شب در همه پایگاههای استان گیلان به‌جز رودبار و آستانه اشرفیه که مشکل تجهیزات داریم آماده خدمت‌رسانی به مردم بزرگوار گیلان هستند.

    مرادی با اشاره به اینکه در سال گذشته از ۹۰ هزار مراجعه کننده، ۷۵ هزار نفر موفق به اهداء شدند، گفت: در شش ماه گذشته ۳۷ هزار اهداء خون داشتیم و کل نیازهای داخل استان برطرف شد.

    وی با بیان اینکه استقبال بانوان در گیلان از اهداء خون پایین است در حالی‌که نیمی از جمعیت مصرف کننده بانوان هستند، اعلام کرد: در شش ماه اخیر این شاخص به ۴ درصد رسیده است که این امر نیازمند فرهنگ سازی است.

    مدیرکل سازمان انتقال خون گیلان افزود : میزان HIV تشخیص داده شده در سال ۹۴ در جمعیت مراجعان صفر بود و غربالگری خون‌های اهدایی با دقت بسیار بالا از نظر هپاتیت B  وC و HIV در سازمان انتقال خون انجام شده و تهیه خون سالم یکی از افتخارات ما است.

    مرادی با اشاره به اینکه از استان‌های سالمند کشور محسوب می‌شویم، افزود: با وجود هزار و ۲۰۰ بیمار تالاسمی و بیش از ۷۵۰ بیمار دیالیزی در استان و گردشگرپذیر بودن استان و وجود چندین مرکز جراحی قلب باز، از پرمصرف‌ترین استان‌ها هستیم.

    مدیرکل سازمان انتقال خون استان گیلان با اشاره به اینکه تنها مرجع تعویض پلاسما در بین مراکز بهداشتی و درمانی در استان هستیم، خاطرنشان کرد: از پلاسمای خون ۸ نوع دارو تولید می‌کنیم که در حوزه اقتصاد مقاومتی از خروج ارز کشور جلوگیری می‌شود.

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=6579

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *