×

مدیرکل میراث‌فرهنگی گیلان خبر داد: کشف تونل ورود به قلعه رودخان

  • کد نوشته: 94748
  • ۱۴۰۲-۰۸-۲۳
  • 114 بازدید
  • ۰
  • مدیرکل میراث‌فرهنگی گیلان از کشف یک سازه دستکند در قلعه رودخان خبر داد و گفت: این احتمال وجود دارد این سازه بخشی از تونل یا راه ورودی به قلعه یا غاری طبیعی یا دستکند در نزدیکی این بنای تاریخی باشد، نظریه دقیق این کشف، پس از بررسی‌های بیشتر و دقیق باستان شناسی اعلام می‌شود. به […]

    مدیرکل میراث‌فرهنگی گیلان خبر داد: کشف تونل ورود به قلعه رودخان
  • مدیرکل میراث‌فرهنگی گیلان از کشف یک سازه دستکند در قلعه رودخان خبر داد و گفت: این احتمال وجود دارد این سازه بخشی از تونل یا راه ورودی به قلعه یا غاری طبیعی یا دستکند در نزدیکی این بنای تاریخی باشد، نظریه دقیق این کشف، پس از بررسی‌های بیشتر و دقیق باستان شناسی اعلام می‌شود.

    به گزارش گیل و دیلم ،ولی جهانی با اشاره به کشف سازه دستکند در قلعه رودخان اظهار کرد: قلعه رودخان یکی از عجایب ارزشمند است که رازهای نهفته و پنهان زیادی را در دل خود جای داده‌، این قلعه‌ی شگفت‌انگیز در ۲۰ کیلومتری شهر فومن بر روی یال کوه قرار گرفته است.

    مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گیلان افزود: بر اساس بررسی‌های پیمایشی که در گذشته انجام شده، در دو سمت شرقی و غربی بر یال کوه‌ها، نگهبانانی برای حفاظت این قلعه گمارده بودند؛ در بررسی‌های پیمایشی و عملیات حفاری که در این قلعه حیرت انگیز انجام شد هنوز قبرستان قلعه مشخص نشده و باستان‌شناسان در صدد هستند که رازهای پنهان این قلعه زیبا را کشف کنند.

    وی با بیان اینکه در طی بررسی‌هایی که پژوهشگران پایگاه قلعه رودخان از محدوده اطراف قلعه داشتند، یک سازه عجیب کاملا مخفی که دارای پوشش ساروجی و زیر درختان مخفی بوده را شناسایی کردند، گفت: این سازه عجیب، بی‌ارتباط با قلعه رودخان نیست و آنچه مشخص است احتمالا این سازه باید جایگاه اختصاصی یکی از نیروهای زبده مربوط به فرمانروایی قلعه باشد و نقش این سازه و نگهبانی که در داخل آن حضور داشت ارتباط تنگاتنگی با قلعه داشته و اخبار را به روز رصد و هرگونه هجوم دشمنان به قلعه را اطلاع‌رسانی می‌کرده است.

    جهانی تصریح کرد: با توجه به ویژگی‌های سازه این احتمال وجود دارد که سازه بزرگتر بوده، آثار ملات آهک و خاک دستی در کف این سازه به‌صورت دستکند مشهود است.

    مدیرکل میراث‌فرهنگی گیلان تصریح کرد: دهانه این سازه حدود شش مترمربع و عمق بخش مشخص آن چهار متر است. این احتمال وجود دارد این سازه بخشی از تونل یا راه ورودی به قلعه یا غاری طبیعی یا دستکند در نزدیکی این بنای تاریخی باشد، نظریه دقیق این کشف، پس از بررسی‌های بیشتر و دقیق باستان شناسی اعلام می‌شود

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=94748

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *