×

مدیرکل میراث فرهنگی گیلان خبر داد؛ آغاز سومین فصل کاوش های باستان شناسی سایت تاریخی کهنه ماسوله

  • کد نوشته: 79198
  • ۱۴۰۱-۰۴-۱۱
  • 108 بازدید
  • ۰
  • مدیرکل میراث فرهنگی گیلان گفت: سومین فصل کاوش های باستان شناسی سایت تاریخی کهنه ماسوله آغاز شد. به گزارش گیل و دیلم ، ولی جهانی در این باره اظهار کرد: سومین فصل از کاوش‌های باستان‌شناسی سایت تاریخی کهنه‌ماسوله پس از انجام فعالیت‌های کارشناسان در دهه‌های ۷۰ و ۹۰ از روزهای گذشته آغاز شده است. جهانی […]

    مدیرکل میراث فرهنگی گیلان خبر داد؛ آغاز سومین فصل کاوش های باستان شناسی سایت تاریخی کهنه ماسوله
  • مدیرکل میراث فرهنگی گیلان گفت: سومین فصل کاوش های باستان شناسی سایت تاریخی کهنه ماسوله آغاز شد.

    به گزارش گیل و دیلم ، ولی جهانی در این باره اظهار کرد: سومین فصل از کاوش‌های باستان‌شناسی سایت تاریخی کهنه‌ماسوله پس از انجام فعالیت‌های کارشناسان در دهه‌های ۷۰ و ۹۰ از روزهای گذشته آغاز شده است.

    جهانی افزود: بیشترین کاوش‌های مربوط به آثار دوره‌های اسلامی پس از وقوع انقلاب شکوهمند اسلامی توسط کارشناسان میراث‌فرهنگی انجام شده که نتایج مهمی از جمله در محوطه‌های اسپی‌مزگت، قلعه‌رودخان، قلعه صلصال، شهر تاریخی گسکر و پنج‌پیران لاهیجان حاصل شده است.

    وی تصریح کرد: قدیمی‌ترین آثار به دست آمده در جریان این کاوش‌ها مربوط به مسجد اسپی‌مزگت شهرستان رضوانشهر بوده که با بهره‌مندی از معماری منحصربه فرد به عنوان نخستین مسجد شناسایی شده در تاریخ اسلام در استان گیلان شناخته شده است.

    مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گیلان افزود: با توجه به ارسال پرونده ثبت منظر فرهنگی- تاریخی شهر ماسوله برای قرارگیری در فهرست آثار میراث جهانی یونسکو، یکی از بندهای مورد تأکید وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی انجام کاوش‌های باستان‌شناسی در محوطه تاریخی کهنه‌ماسوله بوده که با توجه به شواهد موجود از کاوش‌های پیشین بخش‌های از سازه‌های مربوط به ذوب فلزات در این محوطه به دست آمده که این امر به منظور تأییدهای نهایی در حال بررسی‌های کارشناسی است.

    جهانی با تأکید بر ادامه فصول کاوش‌ها در این محوطه تاریخی گفت: با توجه به موقعیت جغرافیایی منطقه تاریخی کهنه‌ماسوله مذاکرات مثبتی با اداره‌کل منابع طبیعی و هلال احمر استان برای اداره این محوطه انجام شده و امیدواریم در آینده و با جذب اعتبارات لازم شاهد بازسازی کارگاه‌های سنتی ذوب فلزات در این سایت‌موزه تاریخی باشیم

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=79198

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *