مدیرکل کتابخانههای عمومی گیلان با بیان اینکه گیلان جزو استانهای پیشرو در تکریم مقام کتاب و کتابدار و مروجان کتابخوانی و کتابخانههای فعال است، تصریح کرد: در هفته کتاب و کتابخوانی امسال ۴۵۴ برنامه در سطح ۸۲ باب کتابخانه عمومی استان برگزار میشود.
به گزارش گیل و دیلم ،پریسا کرمی در مراسم تجلیل از کتابداران و کتابخوانان برگزیده استان گیلان در رشت، ضمن قدردانی از کتابداران کتابخانههای عمومی جهت ارائه خدمات بهینه به مخاطبان، اظهار کرد: ملت ایران مفتخر به رهبری کتابدوست و کتابخوان هستند.
وی تبلیغ، ترویج و آشنایی جامعه با حوزه کتاب و کتابخوانی را ماموریت ذاتی نهاد کتابخانههای عمومی دانست و افزود: همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند، کتاب خوب باید به روش خوب و مناسب به مخاطب معرفی شود لذا بخش عمده این رسالت بر عهده کتابداران و مروجان کتابخوانی است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی گیلان با اشاره به نامگذاری ۲۴ آبان به عنوان روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار، تصریح کرد: وجه تسمیه این نامگذاری سالروز بزرگداشت علامه طباطبایی، مفسر بزرگ دنیای اسلام است که اهمیت موضوع کتاب و کتابخوانی را نشان میدهد.
کرمی تقارن هفته کتاب و کتابخوانی با هفته وحدت را به فال نیک گرفت و یادآور شد: معجزه پیامبر گرامی اسلام(ص) کتاب مقدس قرآن است و لذا هر هفته برای ما باید هفته کتاب و کتابخوانی باشد.
وی با بیان اینکه گیلان جزو استانهای پیشرو در تکریم مقام کتاب و کتابدار و مروجان کتابخوانی و کتابخانههای فعال است، تصریح کرد: در هفته کتاب و کتابخوانی امسال ۴۵۴ برنامه در سطح ۸۲ باب کتابخانه عمومی استان از جمله ۴۳ نشست کتابخوان دانشآموزی، ۳۷ نشست کتابخوانی، بازدید دانشآموزان از کتابخانهها، قصهخوانی، نشست کتابخوان اقشار و خانوادهها و فرزندان در فضای کتابخانههای عمومی، مسابقه نقاشی، کتابخوانی و خلاصهنویسی، نمایشنامهخوانی و ۱۵ جلسه نقد و بررسی کتاب برگزار میشود.
این مسئول فرهنگی از افتتاح دیوار کتاب در هفته کتاب گیلان خبر داد و افزود: یکی از برنامههای کتابخانههای عمومی گیلان طی یکسال گذشته ایجاد ارتباط با اقشار خاص جامعه به ویژه نابینایان و کمتوانان جسمی از طریق پیک دانش بود. تنها کتابخانه گویا و بریل گیلان نیز نسبت به ارائه خدمات به مخاطبان اقدام میکند.
کرمی با بیان اینکه بخش ویژه نسخ خطی در آینده نزدیک در یکی از کتابخانههای عمومی استان راهاندازی میشود، گفت: کتب و نسخ خطی سرمایه ارزشمند و معنوی استان ما را تشکیل میدهند و لذا به عنوان امانتدار باید به ارائه این منابع به نسل جوان بپردازیم.
وی اجرای طرح کوله کتاب را در راستای ارائه خدمات کتابخانهای به مخاطبان روستایی و عشایری استان دانست و اظهار کرد: کودکان در این مناطق لذت تورق و خوانش کتاب را میچشند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی گیلان با اشاره به حضور ۴۰ هزار گیلانی در جشنواره کتابخوانی رضوی، متذکر شد: ۶۷ درصد شرکتکنندگان ما را جوانان تشکیل میدادند. برگزاری جشنواره هدهد سفید با هدف برقراری ارتباط بین کودکان و نوجوانان با نویسندگان و برگزاری جشنواره منطقهای قصهخوانی از دیگر فعالیتهای سال ۹۸ است.
وی برگزاری نشستهای نمایشنامهخوانی و شاهنامهخوانی را از دیگر فعالیتهای فرهنگی کتابخانهها عمومی دانست و تاکید کرد: آشنایی نسل جوان با ادبیات کهن جزو مهمترین برنامههای فرهنگی ماست. در این راستا همچنین نخستین کتابخانه مدرسه کشور را در انزلی افتتاح کردیم. بخش مستقل نوجوان و اتاق علم نیز در طرح توسعه کتابخانه شهید باهنر لاهیجان اجرایی شد.
کرمی از راهاندازی پویش «شهر میخواند» با همکاری سمنها خبر داد و خاطرنشان کرد: در این طرح کسانی که به کتاب و کتابخوانی علاقه ندارند، علاقمند خواهند شد. امیدواریم با حضور مردم در فضاهای کتابخانهای شاهد رونق فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در جامعه و ارتقای دانش مخاطبان باشیم.
دیدگاهتان را بنویسید