×

معاون استاندار گیلان تأکید کرد: برنامه کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری اجرا شود

  • کد نوشته: 48263
  • ۱۳۹۸-۰۴-۳۱
  • 120 بازدید
  • ۰
  • معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گیلان با اشاره به امکان انتقال بیماری های مختلف از حیوان به انسان، بر ضرورت اهتمام بیشتر به اجرای برنامه کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به ویژه سگ‎های بی‎صاحب تأکید کرد. به گزارش گیل و دیلم ،علی اوسط اکبری مقدم عصر یکشنبه در نشستی با موضوع بررسی راهکارهای کاهش بیماری […]

    معاون استاندار گیلان تأکید کرد: برنامه کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری اجرا شود
  • معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گیلان با اشاره به امکان انتقال بیماری های مختلف از حیوان به انسان، بر ضرورت اهتمام بیشتر به اجرای برنامه کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به ویژه سگ‎های بی‎صاحب تأکید کرد.

    به گزارش گیل و دیلم ،علی اوسط اکبری مقدم عصر یکشنبه در نشستی با موضوع بررسی راهکارهای کاهش بیماری های قابل انتقال حیوانی به انسان، با اشاره به اهمیت اطلاع رسانی و ارتقای سطح آگاهی نسبت به موضوع آسیب های بهداشتی ناشی از حضور حیوانات در مناطق مسکونی اظهار داشت: مجاورت بیشتر انسان با حیوانات و نیز عوامل بیماری زایی که به وسیله حیوانات حمل می شوند، سبب آلودگی آب و مواد غذایی و در نتیجه ایجاد بیماری در انسان می شود.

    وی افزود: پسماند مهمترین عامل حضور حیوانات در نواحی مسکونی شهری و روستایی به منظور تامین خوراک است که این پدیده نه تنها آلودگی زیست محیطی، بلکه آلودگی در حوزه فردی را به دنبال دارد.

    وی با اشاره به اینکه تردد سگ های ولگرد در شهرها علاوه بر موج نگرانی و ترس برای افراد، موجب انتقال بیماری های مختلف از جمله انواع بیماری‌های انگلی، هاری، کنه‌های حیوانی و مشکلات پوستی می شود، یادآور شد: از آنجایی که سگ‎ها قابلیت تولیدمثل بالایی دارند اگر برنامه کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به ویژه سگ‎های بی‎صاحب اجرا نشود، تعداد آنها به سرعت افزایش یافته و مخاطرات بیشتری در حوزه سلامت جامعه و امنیت شهروندان را به دنبال دارد.

    اکبری مقدم با بیان اینکه در جهت حفظ سلامت اجتماعی و کاهش بیماری های قابل انتقال حیوان به انسان نیازمند بکارگیری رویکردی پیشگیرانه هستیم، تصریح کرد: در تحقق این امر مهم باید از توان و مشارکت تشکل های مردم نهاد بهره مند شد.

    معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان خاطرنشان کرد: شهرداری به تنهایی قادر به جمع آوری سگ های ولگرد نیست بلکه باید از ظرفیت دیگر بخش های دولتی و خصوصی در این امر بهره گرفت.

    وی بیان داشت: افزایش سلامت عمومی مستلزم توجه جدی به مقوله فرهنگ سلامت و خودمراقبتی است که متاسفانه با کم توجهی به این امر حیاتی مشکلات برای جوامع به وجود آمده است.

    اکبری مقدم از رسانه های جمعی به عنوان یکی از ارکان مهم فرهنگی جامعه خواست تا نسبت به این موضوع و اشاعه فرهنگ سلامت بیش از پیش توجه داشته باشند.

    به گزارش خبرنگار ایرنا بیماری های قابل انتقال بین انسان و دام را بیماری های مشترک یا زئو نوز می نامند و از جنبه اقتصادی و بهداشت انسانی دارای اهمیت فراوانی هستند؛ بنا بر آمار سازمان بهداشت جهانی ۲۵ درصد مرگ و میر انسانی در جهان در رابطه با بیماری های مشترک انسان و دام است حال آنکه این میزان در کشورهای در حال توسعه یک سوم است.
    به گفته کارشناسان این بیماری ها علاوه بر مشکلات بهداشتی برای انسان، تجارت و مبادله کالای بین المللی و تولیدات دامی را تحت تاثیر منفی قرار می دهند. از مجموع یک هزار و ۴۱۵ عامل بیماری زا ۸۶۸ مورد یعنی ۶۱ درصد، بیماری های مشترک انسان و دام محسوب می شوند.

    تب مالت و تب کریمه کنگو از جمله شایع ترین بیماری قابل انتقال بین انسان و دام است و از شدت، وخامت و میزان مرگ و میر بیشتری در مقایسه با سایر بیماری های مشترک برخوردار است و آگاهی از راه های مقابله با این بیماری ها ضروری است.

    محمد عباسی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان بیستم تیرماه جاری در گفت و گو با ایرنا بیان داشت که از اواخر فروردین ماه امسال تاکنون، ۲۳ نفر به دلیل برخورداری از علائم اولیه بیماری تب کریمه کنگو، مشکوک به بیماری شناسایی شدند که از این تعداد ۱۴ نفر به این بیماری مبتلا شده و تحت درمان قرار گرفتند. اینجا را بخوانید

    وی از مردم خواست تا توصیه ها و هشدارهای بهداشتی را برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو جدی بگیرند

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=48263

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *