×

معاون سازمان میراث فرهنگی کشور: جنگل های هیرکانی در ۵ استان ثبت خواهد شد

  • کد نوشته: 39197
  • ۱۳۹۷-۰۹-۰۵
  • 82 بازدید
  • ۰
  • معاون سازمان میراث فرهنگی کشور خاطرنشان کرد: به دنبال ثبت میراث طبیعی هیرکان هستیم، اما متاسفانه رفتار خوبی با این میراث نشده است. امیدواریم با ثبت جنگل های هیرکانی در پنج استان کشور به حفظ آن کمک کنیم. به گزارش گیل و دیلم، محمدحسن طالبیان در مراسم رونمایی از سردیس های مشاهیر گیلان که در موزه […]

    معاون سازمان میراث فرهنگی کشور: جنگل های هیرکانی در ۵ استان ثبت خواهد شد
  • معاون سازمان میراث فرهنگی کشور خاطرنشان کرد: به دنبال ثبت میراث طبیعی هیرکان هستیم، اما متاسفانه رفتار خوبی با این میراث نشده است. امیدواریم با ثبت جنگل های هیرکانی در پنج استان کشور به حفظ آن کمک کنیم.

    به گزارش گیل و دیلم، محمدحسن طالبیان در مراسم رونمایی از سردیس های مشاهیر گیلان که در موزه میراث روستایی برگزار شد، با تاکید بر لزوم حمایت از اقدامات فرهنگی، اظهار کرد: یکی از وظایف سازمانی ما معرفی میراث فرهنگی استان هاست.

    وی با اشاره به موقعیت مکانی موزه میراث روستایی گیلان، افزود: در این موزه شاهد طیفی از مشاهیر و معماری تا میراث ناملموس هستیم که بسیار ارزشمند است.

    معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، با بیان اینکه ۲ میلیون هکتار جنگل هیرکانی داریم، خاطرنشان کرد: به دنبال ثبت میراث طبیعی هیرکان هستیم، اما متاسفانه رفتار خوبی با این میراث نشده است. امیدواریم با ثبت جنگل های هیرکانی در پنج استان کشور به حفظ آن کمک کنیم.

    طالبیان، سه منطقه گیلان را دارای جنگل های هیرکانی دانست و اضافه کرد: متاسفانه ساخت و سازهای مدرن هیچگونه همخوانی با طبیعت ندارد، در حالی که خانه های روستایی همسان با طبیعت بوده و باید این امر مورد توجه قرار گیرد.

    وی خواستار تخصیص ردیف بودجه ویژه برای موزه میراث روستایی گیلان جهت اتمام فازهای بعدی شد.

    دکتر محمود طالقانی، مدیر پروژه موزه میراث روستایی گیلان نیز، این موزه را از حیث معماری و سازه ای منحصر به فرد دانست و اظهار کرد: کار ساخت موزه مشاهیر گیلان از سال ۱۳۹۵ با زیربنای ۱۸۰ مترمربع در سه طبقه(در مجموع ۳۶۵ مترمربع) آغاز شده است. کل محوطه این بنا نیز ۱۷۰۰ مترمربع است.

    وی با بیان اینکه محوطه سرپوشیده ظرفیت ۷۰ سردیس و تندیس را دارد، گفت: همچنین دو برابر این تعداد در محوطه باز جای می گیرد. نکته جالب این است که برای هر یک مترمربع حدود ۱.۵ میلیون تومان هزینه کردیم، در حالی که با هزینه های امروز چندین برابر باید پرداخت می کردیم. البته کیفیت این بنا قابل مقایسه با ساختمان های معمولی نیست.

    مدیر پروژه موزه میراث روستایی گیلان، با اشاره به وقوع زلزله رودبار و منجیل در سال ۱۳۶۹، عنوان کرد: در آن زمان از طرف وزارت کشور ماموریت پیدا کردم که اثرات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی ناشی از این زلزله را احصا کنم و لذا ایده احداث موزه میراث روستایی شکل گرفت.

    طالقانی ادامه داد: در اثر سیل، زلزله، طوفان و… نهادهای فرهنگی و داشته های معماری ما از بین می رود، اما آنچه که مخرب تر از بلایای طبیعی است، فراموشی است. متاسفانه امروز دچار فراموشی شده ایم.

    وی وسعت و تنوع موزه میراث روستایی را بسیار بیشتر از نمونه های اروپایی آن دانست و یادآور شد: در این موزه می توان زندگی بخشی از مردم ایران را مشاهده کرد. از مسئولان نیز می خواهم با دقت بیشتری اینجا را ببینند تا کج فهمی ها نسبت به این پروژه از بین برود.

    مدرس دانشگاه، با بیان اینکه بر خلاف موز های کلاسیک کشور، بازدیدکنندگان با موزه میراث روستایی گیلان ارتباط برقرار می کنند، متذکر شد: تذکر و انتقال پیام وظیفه موزه است و موزه میراث روستایی گیلان وظیفه خود را به خوبی انجام می دهد.

    مدیر پروژه موزه میراث روستایی گیلان، با بیان اینکه موزه گلستان در حال حاضر متوقف شده است، تاکید کرد: سه خانه سنتی بالای یکصد سال را در گلستان شناسایی کردیم، اما فقط موفق به دوباره چینی یک خانه شدیم. متاسفانه معماری گلستان به سرعت در حال تخریب توسط معماری بی هویت است.

    وی معماری را فرهنگ مردمان یک سرزمین دانست و گفت: از درون این معماری هاست که شخصیت های بزرگ خلق می شوند؛ نه از درون آپارتمان ها.

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=39197

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *