به گزارش گیل و دیلم ، پیمان عبداللهیفر روز جمعه در گفت و گویی اظهار کرد: بیمه زراعت برنج تا پایان خرداد و چای نیز تا پانزدهم همین ماه تمدید شدهاست؛ مهلت بیمه این محصولات پیش از این تا پایان اردیبهشت تعیین شده بود.
وی بیان کرد: تاکنون ۲۱ هزار برنجکار در گیلان ۱۷ هزار هکتار اراضی شالیزاری و پنج هزار و ۵۰۰ چایکار سه هزار و ۶۰۰ هکتار از باغات خود را بیمه کردند.
وی با بیان اینکه امکان پرداخت قسطی هزینه بیمه محصولات کشاورزی بدون دریافت چک و سفته فراهم است، افزود: کشاورزان برای خرید بیمهنامه میتوانند به شعب بانک کشاورزی، نمایندگیهای بیمه کشاورزی و مراکز منتخب جهاد کشاورزی در شهرستانهای استان مراجعه کنند.
معاون خدمات بیمهای بانک کشاورزی گیلان اضافه کرد: بیمهگذاری سایر محصولات کشاورزی دامی و شیلاتی همچنان ادامه دارد و تاکنون ۳۷ هزار کشاورز استان برای بیمه محصولات خود اقدام کردهاند.
برای بیمهگذاری محصولات کشاورزی در هر یک از بخش ها اعم از اجرای طرح تجهیز و یکپارچهسازی اراضی زراعی، کشت ارقام معرفی شده از سوی موسسه تحقیقات برنج، تولید محصول برنج سالم با روش مدیریت تلفیقی ICM، پرداخت کنندگان زکات، بسیجیان فعال، ایثارگران، کشاورزان نمونه و آزمون خاک تخفیف در نظر گرفته شدهاست.
در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت نیز برای خرید بیمه نامه کشاورزان دارای ۳ فرزند و بالاتر (فرزند سوم متولد ۱۴۰۰ و به بعد) تخفیف تعیین شده و برای بیمه گروهی با حداقل ۳۰۰ کشاورز نیز تخفیف تعلق میگیرد.
بر اساس آخرین آمارها، گیلان دارای ۳۱۴ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیتند، برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمدهترین محصولات کشاورزی استان به شمار میرود.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار میآید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص دادهاست، شهرستانهای رشت و صومعهسرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان در اختیار دارند.
سال گذشته؛ ۵۴ هزار نفر محصولات خود را بیمه کرده بودند
دیدگاهتان را بنویسید