موزه میراث روستایی گیلان، بعنوان نخستین موزه فضای باز ایران سالانه میزبان حدود ۵۰۰ هزار مسافر و گردشگر است.
به گزارش گیل و دیلم ، مدیر کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت : پس از زلزله ۱۳۶۹ سال برای حفظ میراث مادی و معنوی مردم گیلان ، اکوموزه میراث روستایی استان گیلان، توسط دکتر محمود طالقانی یکی از اساتید دانشگاه در سال ۱۳۸۴ در منطقه سراوان رشت بنا نهاده شد.
ولی جهانی با بیان اینکه موزه میراث روستایی، گیلانی کوچک در دل جنگلها است، افزود: سایت این موزه ۲۶۳ هکتار و مساحت بناها ۴۵ هکتار است که به ۹ روستای ، جلگه شرق ، مرکز ، غرب و کوهپایه ، کوهستان و ساحل شرق و غرب تقسیم شده است.
وی با اشاره به اهداف ایجاد موزه میراث روستایی گفت : در این موزه تلاش شده تا میراث معماری ، معنوی ، طبیعی ، کشاورزی ، فرهنگی و صنایع دستی مردم گیلان حفظ شود.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان افزود: بیش از ۸۰ سازه ازمناطق مختلف گیلان با نام خود صاحبان ملک به این موزه انتقال داده شده که ۳۵ بنا شامل خانههای مسکونی، قهوه خانه، انبار برنج، مسجد، کارگاه آهنگری، کوره ذغال گیری و تالار اجتماعات در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
ولی جهانی با بیان اینکه حفظ و نگهداری سازههای موجود در موزه میراث روستایی نیازمند نگاه ویژه مسئولان است ، گفت: بیش از ۵۰ نفر مستقیم در این موزه فعالیت دارند و اعتبار سال گذشته موزه ۸ میلیارد تومان بود که تنها یک میلیارد تومان تخصیص یافت.
وی با اشاره به اینکه موزه میراث روستایی گیلان تصویری زنده از زندگی سنتی مردم استان و پل ارتباطی نسل امروز با گذشته مردم این سرزمین است، افزود: در موزه میراث روستایی میتوان معماری، صنایع دستی، آداب و رسوم، کشاورزی، هنرهای بومی و جنگلهای اصیل هیرکانی را مشاهده کرد
دیدگاهتان را بنویسید