به گزارش گیل و دیلم، غلامرضا ظریفیان، فعال سیاسی اصلاح طلب درباره دستاوردهای دولت چهاردهم در پنج ماه گذشته بیان کرد: دولت زمانی سکان کار را به دست گرفت که با شرایط بحرانی در منطقه روبرو شد. شرایط شبه جنگ برای کشور ایجاد شده بود و دولت تمام تلاش خود را به کار گرفت تا استقلال و چارچوبهای اصولی کشور را حفظ کند و درگیر جنگ ناخواسته نشود چرا که اسرائیل مایل بود جنگی را به ما تحمیل کند که کشورهای غربی به خصوص آمریکا را با خودش همراه کند و آسیب اساسی و بنیادینی به نظام وارد کند. این یکی از دستاوردهای خوب دولت بود که با تدبیری که اندیشید و هماهنگی که با بزرگان کشور داشت، سعی کرد با دیپلماسی پیشگیرانه، برنامه ای که اسرائیل در منطقه دنبال می کرد و می خواست درگیری با ایران را راه بیندازد و جهان غرب را پشتیبان خودش داشته باشد که به نتیجه رسید.
وی ادامه داد: همه دولتها مشکلات و ضعف هایی دارند. دولت ها معمولا شش ماه و یک سال اول را به این اختصاص می دهند که دولت قبلی را مقصر بسیاری از مشکلات و نابسامانیها بدانند اما این دولت از این رویه استفاده نکرد تا مشکلات گذشته را عمده کند بلکه تلاش کرد با شعار وفاق، ایجاد همبستگی جدیتری در جامعه به وجود بیاورد. چرا که نهایتاً حل مسائل بزرگ کشور از جمله ناترازی های به خصوص اقتصادی در عرصه انرژی، اشتغال، آب و … راهی جز همبستگی، همدلی و همفکری بیشتر نسبت به مسائل ملی و منافع ملی ندارد و این از نکات مثبت این دولت بود که بر بحث وفاق و همبستگی ملی که جزو نیازهای حیاتی کشور است، تاکید کرد و براساس آن برنامه های خودش را سامان بخشید.
وی با اشاره به ضعف دولت گفت: نظام حکمرانی دچار ضعف های اساسی در اقتصاد، مدیریت و نظام اداری است که در هر دورهای با مشکلات بیشتری روبرو می شویم. اما در مورد دولت چهاردهم تصورم این است که دولت آقای پزشکیان با مشکلات سنگین تری روبروست چه در عرصه مسائل داخلی و چه خارجی. کشور با مشکلات عدم اعتماد عمومی و ناترازی رو به رو است. دولت برای حل این مسائل و ابر بحرانها نیازمند انسجام بیشتر در درون خودش است که در این زمینه ضعف هایی دارد و در بخش اقتصاد کشور نیازمند به هم نظری بیشتر ستاد اقتصادی است. نکته بعدی، بهره مندی از مدیریت قوی تر و توانمندتر برای حل مسائل است، اگر به سمت بهره گیری از مدیران توانمندتر نرویم طبیعتاً این مشکلات جدی کمتر حل و فصل می شود.
ظریفیان در خصوص اینکه کدام وزارتخانه ها ضعیف و قوی است؟ پاسخ داد: ارزیابی دقیقی ندارم ولی تصورم این است که وزارتخانه هایی مثل وزارت بهداشت و علوم در مجموع قابل دفاع هستند. وزارت کار تلاشهای خیلی خوبی را انجام می دهد هر چند این امور به نتیجه برسد زمان می برد اما در مجموع سیاستهای خوبی را اعمال می کند. در بخش اقتصاد به خصوص تورم و ارز دولت با مشکلات جدی روبرو است که می توان نقدهایی را در این بخش به آن وارد کرد. در بخش آموزش و پرورش دولت میتواند و باید قویتر از آنچه اکنون است، عمل کند. اما پنج ماه برای ارزیابی هر دولتی کافی نیست باید فرصت بیشتری داد تا بتوان ارزیابی دقیق تری از وزارت خانه ها ارائه کرد
دیدگاهتان را بنویسید