×

نقدینگی در کشور به سمت نیاز جامعه هدایت شود/ هیچ چالشی در بودجه عمومی کشور نداریم

  • کد نوشته: 34016
  • ۱۳۹۷-۰۴-۳۱
  • 95 بازدید
  • ۰
  • عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دهم گفت: امروز ۱۷۰۰ میلیارد تومان نقدینگی در جامعه داریم که هنر دولت باید مدیریت نقدینگی در کشور باشد و آن را به طرف نیاز جامعه هدایت کند. به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم، مهرداد لاهوتی در پاسخ به این سوال که «با توجه به نوسانات بازار، تغییری […]

    نقدینگی در کشور به سمت نیاز جامعه هدایت شود/ هیچ چالشی در بودجه عمومی کشور نداریم
  • عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دهم گفت: امروز ۱۷۰۰ میلیارد تومان نقدینگی در جامعه داریم که هنر دولت باید مدیریت نقدینگی در کشور باشد و آن را به طرف نیاز جامعه هدایت کند.

    به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم، مهرداد لاهوتی در پاسخ به این سوال که «با توجه به نوسانات بازار، تغییری در بودجه عمومی کشور ایجاد شده؟»، اظهار کرد: در حال حاضر هیچ چالشی در بودجه عمومی کشور نداریم بلکه شرایط در بودجه عمومی کشور بهتر هم شده، طی جمع‌بندی که داشتیم طی سه ماه گذشته قرار بود دو میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه نفت صادر شود، در حالیکه متوسط حدود ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه نفت صادر کردیم.

    وی افزود: در بودجه عمومی کشور، متوسط فروش نفت ۵۵ دلار پیش بینی شده بود که الان متوسط فروش نفت ما ۶۴ دلار است. همچنین متوسط ارز ۳۵۰۰ تومان پیش بینی شده بود که در حال حاضر ۴۲۰۰ تومان است. این موارد نشان می‌دهد که اتفاقی در بودجه عمومی کشور نیفتاده که موجبات نگرانی را فراهم کند.

    لاهوتی گفت: با این وجود جلساتی را با رئیس سازمان برنامه و بودجه، معاون اول رئیس جمهور در صحن غیرعلنی مجلس داشتیم، طی بررسی‌های مختلف سه سناریو برای اصلاح بودجه طراحی شده که اگر اتفاقاتی نیفتاد، بودجه عمومی کشور همان روال طبیعی خود را طی می‌کند.

    نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که «ارزیابی شما از وضعیت بازار چیست؟»، تصریح کرد: مباحث اقتصادی که امروز مطرح است، هیچ ارتباطی به تحریم ندارد و به سهل‌ انگاری‌های ما مسئولین برمی‌گردد؛ امروز ۱۷۰۰ میلیارد تومان نقدینگی در جامعه داریم که هنر دولت باید مدیریت نقدینگی در کشور باشد و آن را به طرف نیاز جامعه هدایت کند.

    وی ادامه داد: وقتی نقدینگی مدیریت نشود، هر بار بازار به سمت یک کالا نظیر طلا، سکه، مسکن، خودرو و… گرایش پیدا می‌کند. یکی از کارهایی که موسسات بانکی انجام می‌دادند، دریافت سرمایه مردم جهت سرمایه گذاری در پروژه‌های اقتصادی بود که سود حاصل هم به مردم برمی‌گشت، بهتر بود که موسسات بانکی را ساماندهی می‌کردیم.

    عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دهم گفت: باید نقدینگی موجود در کشور را تجمیع کنیم که در این راستا دولت در کوتاه مدت‌ می‌تواند اوراق منتشر کند یا میزان سپرده‌های بانکی را افزایش دهد تا زمانی که دولت مدیریت نقدینگی را نداشته باشد با همچین داستان‌هایی مواجه خواهیم بود.

    لاهوتی با بیان اینکه تیم اقتصادی دولت ضعیف عمل کرده است و من خودم از جمله موافقات استیضاح کنندگان وزیر اقتصاد هستم، خاطرنشان کرد: وزیر اقتصاد می‌توانست عملکرد بهتری داشته باشد وی تصور می‌کند وزیر دریافت مالیات است در حالیکه ایشان وزیر اقتصاد کشور می‌باشند و باید در اقتصاد پررنگ‌تر ظاهر شوند. کشوری که با چالش‌های اقتصادی مواجه است با وجود اینکه وصول مالیات یک افتخار است و باید تلاش کنیم که مالیات را جایگزین نفت کنیم اما راهکار اساسی نیست لذا باید در شرایط بحرانی مدیریت‌ها هم حساب شده باشد.

    نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی در خصوص پیشرفت پروژه‌های عمرانی حوزه انتخابیه خود، گفت: دو بیمارستان ۱۳۳ تخت خوابی و ۶۴ تخت خوابی در لنگرود در حال ساخت است، که بیمارستان ۱۳۳ تخت خوابی هفته دولت امسال به بهره برداری می‌رسد. روند احداث بیمارستان ۶۴ تخت خوابی با تخصص چشم حدود ۶ ماه قبل آغاز شده و طبق پیش بینی‌ها حدود یک سال و نیم آینده به بهره برداری خواهد رسید.

    وی با اشاره به افتتاح چندین پروژه عمرانی در هفته دولت امسال، اضافه کرد: علاوه بر بیمارستان ۱۳۳ تخت خوابی، لاین کنار گذر از میدان شهید املاکی لنگرود تا شلمان، فاز نخست پروژه تله کابین و دو سد در هفته دولت امسال به بهره برداری می‌رسد؛ همچنین کلنگ ساخت دو سد جدید در لنگرود امسال به زمین می‌خورد. پروژه‌های گازرسانی و آسفالت معابر روستایی امسال در لنگرود به انجام می‌رسد؛ سرمایه گذاری‌های خوبی هم انجام شده است.

    وی در پاسخ به این سوال «با توجه به استقرار پژوهشکده محیط زیست کشور در گیلان، این پژوهشکده چه نقشی در حل معضلات زیست محیطی ایفا می‌کند؟»، بیان کرد: جهاددانشگاهی یک استعدادی در کشور است که می‌تواند منشا تحولات علمی باشد؛ متاسفانه هنوز همه مسئولین نتوانتسند پی به این ظرفیت ببرند، البته جهاددانشگاهی هم می‌تواند بهتر از این خود و توانمندی‌هایش را معرفی کند.

    لاهوتی بیان کرد: به عنوان مثال پژوهشکده محیط زیست جهاددانشگاهی در گیلان در خصوص پسماندها می‌تواند با پشتوانه علمی و پژوهشی به بخش خصوصی کمک کند. همچنین در بخش آموزش می‌تواند قوی ورود کند مثلا الان مدیریت شهری و روستایی ما که کاملا رها شده‌اند، نیاز به آموزش دارند و هر شهردار یا دهیار با تفکر خودش مجموعه را هدایت می‌کند لذا جهاددانشگاهی می‌تواند در آموزش این‌ها نقش موثری داشته باشد. در مباحث کشاورزی، برنج، ابریشم، چای و … طرح‌های خوبی داریم که جهاددانشگاهی می‌تواند تخصصی ورود کند. 

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=34016

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *