×

نماینده گیلان در شورای عالی استان‌ها: دولت، زمینه صادرات مرکبات را فراهم کند/ با گذشت ۳ ماه از فصل برداشت چای، چای‌کاران به پول خود نرسیده‌اند

  • کد نوشته: 95033
  • ۱۴۰۲-۰۸-۳۰
  • 100 بازدید
  • ۰
  • نماینده گیلان در شورای عالی استان‌ها گفت: وزارت جهاد کشاورزی، زمینه صادرات پرتقال را فراهم کند تا کشاورز متضرر نشود چرا که در شرایط فعلی، هزینه تمام شده کشاورز، بیشتر از چیزی است که از لحاظ مالی به دست می‌آورد. به گزارش گیل و دیلم به نقل از ایلنا، جعفر قاسمی با اشاره به مشکلات […]

    نماینده گیلان در شورای عالی استان‌ها: دولت، زمینه صادرات مرکبات را فراهم کند/ با گذشت ۳ ماه از فصل برداشت چای، چای‌کاران به پول خود نرسیده‌اند
  • نماینده گیلان در شورای عالی استان‌ها گفت: وزارت جهاد کشاورزی، زمینه صادرات پرتقال را فراهم کند تا کشاورز متضرر نشود چرا که در شرایط فعلی، هزینه تمام شده کشاورز، بیشتر از چیزی است که از لحاظ مالی به دست می‌آورد.

    به گزارش گیل و دیلم به نقل از ایلنا، جعفر قاسمی با اشاره به مشکلات کشاورزان و باغداران شمال کشور، گفت: گیلان، در تولید مرکبات مانند پرتقال و نارنگی مقام سوم در کشور را دارد اما متأسفانه بسیاری از باغداران از شرایط موجود رضایت ندارند.

    وی افزود: قیمت پرتقال و نارنگی بسیار پایین است و در این میان، سود اصلی را دلالان می‌برند و بسیاری از باغداران مرکبات به فکر قطع درختان و تغییر کشت هستند.

    رئیس کمیسیون انرژی، صنعت، معدن و کشاورزی شورای عالی استان‌ها، خاطرنشان کرد: در مورد کیوی نیز همین مشکل را داشتیم اما با مساعدت دولت، زمینه صادرات کیوی مهیا شد و شرایط فروش این محصول، بسیار بهتر شد و در مورد پرتقال نیز باید این اتفاق رخ دهد و وزارت جهاد کشاورزی، زمینه صادرات پرتقال را فراهم کند تا کشاورز متضرر نشود چرا که در شرایط فعلی، هزینه تمام شده کشاورز، بیشتر از آن چیزی است که از لحاظ مالی به دست می‌آورد.

    قاسمی در ادامه به موضوع چای‌کاران نیز پرداخت و اظهار داشت: در رودسر، لاهیجان، لنگرود و فومن، چای کشت می‌شود. در بحث خرید تضمینی قرار بود دولت ۲۵ درصد هزینه را بدهد و ۷۵ درصد هم کارخانجات. دولت بخشی را پرداخت کرده اما کارخانه‌ها با چالش مواجه شده‌اند.

    وی عنوان کرد: به دلیل همسان نبودن عرضه و تقاضا، کارخانجات تولید چای با مشکل مواجه شده و نتوانسته‌اند ۷۵ درصد سهم خود را به کشاورز و چای‌کار بدهند و با گذشت بیش از ۳ ماه از فصل برداشت چای، کشاورزان به پول خود نرسیده‌اند.

    قاسمی در پایان، گفت: چای ایرانی مطابق با نظر سازمان فائو از بهترین‌‌های‌ دنیا است و موضوع واردات چای از سوی دولت باید مدیریت شود تا چای‌کاران ما ضرر نکنند. از دولت و وزارت جهاد کشاورزی خواستارم تا به وضعیت چای‌کاران رسیدگی کنند تا به حق و حقوق خود برسند چرا که به دلیل نرسیدن به پول‌شان، خستگی بر تن‌شان مانده است.

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=95033

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *