سخنگوی فراکسیون میراث فرهنگی وگردشگری مجلس ضمن تاکید بر لزوم نظارت کافی در واگذاری بناهای تاریخی به بخشخصوصی و عدم بهرهبرداری اداری از این اماکن، گفت: سازمان میراث فرهنگی “بخش خصوصی داخلی” را در واگذاریها اولویت قرار دهد.
به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم ذبیح الله نیکفر با اشاره به اینکه با واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی میتوان از ظرفیت موجود در این بخش در راستای مرمت و احیای اماکن تاریخی بهره برد، گفت: البته واگذاری آثار تاریخی به بخش خصوصی، تیغ دولبه است که گاهی میتواند موجب تخریب بنا و آثار تاریخی شود؛ از این رو مسئولان این سازمان باید در واگذاریها به بخش خصوصی دقت و نظارت ویژهای داشته و این اقدام کاملا در چارچوب قانون انجام شود.
نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در اجرای این طرح امکان واگذاری اماکن تاریخی به بخش خصوصی داخلی و خارجی وجود دارد، ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در واگذاریها، بخش خصوصی داخلی را در اولویت قرار دهد.
وی با انتقاد از وجود برخی کاربریهای اداری در فضاهای تاریخی، تصریح کرد: به هیچ عنوان نباید از بناهای تاریخی بهرهبرداری اداری شود؛ از این رو سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باید نسبت به رفع این مشکل و بازپسگیری اماکنی که مورد بهرهبرداری اداری میشود سریعا اقدام کند.
این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به اینکه برخی از آثار تاریخی شناخته شده به دلیل کمبود بودجه و عدم ترمیم و مرمت، قابل بازدید و استفاده برای عموم مردم نیستند، افزود: میتوان با مرمت و احیای مجدد چنین بناهایی فضای مناسبی برای آشنایی بیشتر مردم و گردشگران خارجی با تاریخ و فرهنگ ایران اسلامی فراهم کرد.
سخنگوی فراکسیون میراث فرهنگی، گردشگری، صنایع دستی و مناطق آزاد مجلس شورای اسلامی اجرای صحیح طرح واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی را فرصتی برای کاهش هزینه های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در زمینه نگهداری و مرمت بناهای تاریخی دانست و گفت: با احیای مجدد این بناها و تغییر کاربری درست میتوان زمینه اشتغال بسیاری از افراد جامعه را فراهم کرد.
منبع: خانه ملت
دیدگاهتان را بنویسید