به گزارش گیل و دیلم ، ابراهیم نجفی در گفت وگویی با اشاره به افزایش قیمت برنج در بازار، اظهار کرد: نیازمند ورود دستگاه های اجرایی و نظارتی برای کنترل قیمت برنج هستیم.
وی با بیان اینکه امسال شورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی، هر کیلوگرم برنج ایرانی را ۹۰ هزار تومان با ۱۰ درصد شکسته قیمت گذاری کرد، افزود: کشاورزان برنج خودشان را با قیمت حداکثر ۸۰ تا ۹۰ هزار تومان به فروش رساندند و لذا افزایش قیمت کنونی هیچ ارتباطی با کشاورزان ندارد.
نماینده آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش واسطه های بازار در افزایش قیمت برنج، تاکید کرد: دولت و دستگاههای نظارتی باید بر بازار نظارت کنند.
نجفی ادامه داد: واردکنندگان برنج و افراد مرتبط با آنان آمدند و اقدام به جمع آوری برنج موجود در بازار با قیمت حداکثر ۹۰ هزار تومان کردند، زیرا می خواستند با انبار کردن برنج، دولت را برای واردات تحت فشار بگذارند.
وی کمبود برنج در بازار را موجب افزایش قیمت آن دانست که توسط واسطه ها انجام شده و خاطرنشان کرد: واسطه ها می خواستند با این کمبود، برنج های خریداری شده خودشان را با قیمت بالا در بازار به فروش برسانند، یعنی هم قیمت خرید خودشان را افزایش دهند و هم ارز ترجیحی بگیرند و هم واردات را افزایش دهند.
نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس بر لزوم ثبت هرگونه خرید و فروش کالا در سامانه جامع انبارها تاکید و بیان کرد: هر برنجی که خارج از سامانه نگهداری شود، به مثابه احتکار بوده و جرم است و با آن برخورد می شود.
وی با بیان اینکه دستگاه های نظارتی به شدت با احتکار برنج برخورد می کنند، یادآور شد: این افزایش قیمت ها تاثیری بر روند قیمتگذاری برنج ندارد
دیدگاهتان را بنویسید