به گزارش گیل و دیلم ، هادی بابایی در گفتوگویی با تشریح عملکرد بخش بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی این اداره کل در پنج ماهه نخست سال جاری، اظهار کرد: با توجه به تماسهای دائمی انسان با حیوانات و استفاده از فرآوردههای دامی، خطر ابتلاء به بیماریهای قابل انتقال بین حیوان و انسان همیشه وجود دارد.
وی عامل این بیماریها را از گروه باکتریها، ویروسها، قارچها و یا انگلها برشمرد و افزود: از مهمترین بیماریهای مشترک میان انسان و دام که در کشور ما دیده میشود، میتوان به تب مالت، هاری، سیاه زخم، کیست هیداتیک و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو اشاره کرد.
مدیرکل دامپزشکی گیلان با اشاره به اینکه پیشگیری، کنترل و مبارزه با بیماریهای دامی مشترک بین انسان و دام (زئونوز) یکی از مهمترین وظایف سازمان دامپزشکی کشور است، گفت: در این بخش با استفاده از اکیپهای مایه کوبی بخش دولتی و مراکز واکسیناسیون مجاز بخش خصوصی، در پنج ماهه امسال یک میلیون و ۲۵۰ هزار و ۶۱۰ رأس دام سبک و سنگین در سطح استان مایه کوبی شدند.
بابایی تصریح کرد: در این مدت، در بخش مبارزه و پیشگیری از بیماریهای اختصاصی دامها ۴۲۴ هزار و ۹۲۰ رأس دام سبک و سنگین علیه بیماریهای تب برفکی، انتروتوکسمی، آگالاکسی، قانقاریا، تیلریوز، لمپی اسکین و طاعون نشخوارکنندگان کوچک واکسینه شد.
بابایی با تأکید بر اینکه کنترل و مبارزه با انگلهای خارجی در دامها از اهمیت خاصی برخوردار است، افزود: عملکرد دامپزشکی گیلان در بخش مبارزه با انگلهای خارجی نیز شامل سمپاشی و حمام دادن تعداد ۲۴۸ هزار و ۲۸۸ رأس دام سبک و سنگین و ۴۰۸ و ۵۲۳ متر مربع از اماکن دامی بوده است.
وی خاطرنشان کرد: تمامی فعالیتهای دامپزشکی اعم از مبارزه با بیماریهای مختلف دام و طیور و غیره در راستای امنیت زیستی و حفظ سرمایه دامی استان و ارتقای بهداشت عمومی جامعه است.
دیدگاهتان را بنویسید