ولی جهانی، مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گیلان در دیدار با رئیس هیئت چوگان استان از ثبت چوگان در یکی از شهرهای گیلان خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم ، ولی جهانی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در دیدار با فرشید رزمپوش رئیس هیئت چوگان گیلان، گفت: چوگان یکی از ورزشهای است که ۶۰۰ سال قبل از میلاد در دوران هخامنشیان شکل گرفت، در دوره صفویان به شکوفایی رسید و در گیلان هم ۴۰۰ سال پیش این رشته در میدان لاهیجان برگزار میشد.
وی افزود: این ورزش میراث فرهنگی ملی ایران بشمار میرود که در جهان به نام میراث ایران در یونسکو ثبت شده است و آمادگی آن را داریم که در یکی از شهرهای گیلان که خواستگاه کهن این رشته بوده را به ثبت برسانیم.
رئیس هیئت چوگان گیلان نیز در این دیدار گفت: ساخت تندیس چوگان در میادین شهرهایی چون لاهیجان، رشت و تالش که چوگان در گذشته در آن شهرها بازی میشد، احیای خانه و موزه چوگان در مرکز استان و ساخت اسبهای چوبی در پارکها و فضاهای سبز شهرستانهای گیلان برای آموزش این میراث ملی که ترویج آن از تاکیدات مقام معظم رهبری است، از جمله برنامههایی ست که میتوان به کمک دیگر دستگاهها انجام شود.
فرشید رزمپوش با تقدیر از حمایتهای جهانبخش آرمان مدیرکل ورزش و جوانان گیلان در احیای این رشته در استان گفت: تصمیم داریم در نشست مشترکی با حضور مدیران کل ورزش و میراث فرهنگی گیلان و همچنین شهرداران شهرهای تاریخی و مستعد در حوزه چوگان و سوارکاری، ابعاد مختلف این ورزش تاریخی را بررسی و گامهای بلندی در این راستا برداریم.
وی همچنین از برگزاری دومین دوره مسابقات چوگان ساحلی کشور و اولین همایش ملی معرفی چوگان اوایل آبان ماه در تالش خبر داد و گفت: این مسابقات به مناسبت هفته تربیت بدنی و ورزش با شرکت ۸ تیم آقایان و ۴ تیم بانوان از سراسر کشور در تالش برگزار خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی چوگان را بخشی از فرهنگ غنی ایرانی معرفی کردند و تاکیدات فراوانی بر احیای این ورزش فرهنگی و کهن دارند.
چوگان در ۹ دوره رقابتهای المپیک بازی شده و طرفدران زیادی در ۷۰کشور دنیا دارد
دیدگاهتان را بنویسید