×

وسعت مزارع بادام زمینی بطور میانگین نیم هکتار است

  • کد نوشته: 24340
  • ۱۳۹۶-۰۸-۰۷
  • 206 بازدید
  • ۰
  • معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: وسعت مزارع بادام زمینی در گیلان بطور میانگین نیم هکتار است. به گزارش «پایگاه خبری گیل و دیلم» حبیب جهانساز با اشاره به شیوه مرسوم کشت دیم جوی پشته‌ای در دنیا، که موجب حرکت و استفاده راحت‌تر از ماشین آلات در مزارع بادام زمینی می‌شود، گفت: […]

    وسعت مزارع بادام زمینی بطور میانگین نیم هکتار است
  • معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: وسعت مزارع بادام زمینی در گیلان بطور میانگین نیم هکتار است.

    به گزارش «پایگاه خبری گیل و دیلم» حبیب جهانساز با اشاره به شیوه مرسوم کشت دیم جوی پشته‌ای در دنیا، که موجب حرکت و استفاده راحت‌تر از ماشین آلات در مزارع بادام زمینی می‌شود، گفت: البته این شیوه نیاز به آب فراوان دارد که با توجه به دوره تولید بادام زمینی که میزان بارش ها کم است، جواب نمی دهد، ضمن اینکه باید منابع آب هم مدیریت شود.

    وی افزود: از سویی، بادام‌کاران برای استفاده بهینه از زمین، لابه لای ردیف‌های بادام‌کاری شده محصولاتی چون لوبیا و ذرت کشت می‌کنند که باید مرحله‌ای برداشت شود و از سویی دیگرماشین آلاتی که در دنیا برای بادام زمینی طراحی شده است. قابلیت کاشت، داشت و برداشت بوته ها با فاصله ۸۰ سانتیمتر را دارند و این درحالیست که بادام کاران آستانه ای برای استفاده بیشتر از زمین، بادام‌ها را در فاصله ۶۰ سانتیمتری کشت می‌کنند و این دست مسایل، امکان استفاده از ماشین آلات داشت و برداشت بادام زمینی را محدود می‌کند.

    جهانساز که کوچک بودن زمین را هم مزید بر علت می‌داند، ادامه داد: وسعت مزارع بادام زمینی در گیلان بطور میانگین نیم هکتار است که این وسعت برای استفاده و حرکت ماشین آلات کشاورزی کوچک است.

    وی به خرید یک دستگاه ویژه برداشت بادام زمینی ساخت کشور کره که به لحاظ ساختاری تناسب بیشتری با مزارع بادام زمینی گیلان دارد اشاره کرد و گفت: با ورود این دستگاه تا پایان امسال، قصد داریم از توان صنعتگران استان برای بومی سازی این دست تجهیزات که متناسب با ساختار مزارع است، ورود کنیم.

    از سویی اما، به گفته صنعتگران، سرمایه گذاری برای طراحی و تولید ماشین آلات ویژه بادام زمینی با توجه به سطح پایین مزارع این محصول در گیلان، اقتصادی نیست، باید دید، زور مسئولان جهاد کشاورزی به صنعتگران و سرمایه گذاران بخش خصوصی می رسد یا نه؟! اگرچه این سازمان که متولی امور کشاورزی استان است از تلاش‌ها برای بومی سازی ادوات کشاورزی سخن به میان می‌آورد، اما نباید غافل بود که گیلان هنوز با تولید حدود ۱۰ هزار تن بادام زمینی، هنوز صنایع فرآوری و تبدیلی هم ندارد و این محصول، فقط به صورت آجیل استفاده می‌شود.

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=24340

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *