فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گیلان گفت: تصرف اراضی ملی توسط افراد سودجو و فرصت طلب یکی از بزرگترین چالشهای موجود در استان گیلان است.
به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم ،ساسان اکبریپور اظهار داشت: معضل تصرف اراضی ملی نظیر تالاب خواری، ساحل خواری، کوه خواری و سایر مواردی از این دست توسط افراد سودجو و فرصت طلب یکی از بزرگترین چالشهای محیط زیستی موجود در استان گیلان است.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گیلان خاطرنشان کرد: در چند ماهه نخست امسال بیش از ۵۱ مورد تخلف زیست محیطی اعم از برداشت شن و ماسه و یا تغییر کاربری اراضی توسط افراد سودجود در گیلان توسط نیروهای حفاظت محیط زیست کشف و عاملان آن به مراجع قانونی معرفی شدند.
اکبریپور از کشف ۴ مورد تخلف در حوزه تصرف زمین و زمین خواری در استان گیلان خبر داد و ابراز داشت: در پنج ماهه نخست امسال بیش از ۱۷۰ نفر متخلف در حوزه محیط زیست نیز توسط نیروهای یگان حفاظت محیط زیست گیلان شناسایی و سپس به مراجع قانونی تحویل داده شدند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گیلان عنوان کرد: بسیاری از افراد فرصتطلب و سودجویان به ویژه در مناطقی که خارج از حوزههای چهارگانه و تحت مدیریت یگان حفاظت محیط زیست گیلان قرار دارد اقدام به تخریب گسترده و تصرف غیرقانونی اراضی ملی میکنند.
اکبریپور بیشترین مناطقی که مورد هجوم سودجویان قرار میگیرند را برشمرد و افزود: در حال حاضر اکثر مناطقی که مورد هجوم افراد فرصت طلب جهت تصرف غیرقانونی اراضی قرار میگیرند در حوزه شهرستانهایی نظیر رشت، بندرانزلی و یا صومعهسرا قرار دارد.
وی ورود و همکاری سایر دستگاهها و ارگانهای استان گیلان برای مبارزه با این متخلفان را ضروری خواند و ابراز داشت: حفاظت محیط زیست گیلان به منظور جلوگیری از تخریب و از بین رفتن اراضی ملی همواره از دستگاههای نظارتی استان برای مقابله با سودجویان استمداد طلبیده است.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گیلان از کشف لاشه بیش از هزار و ۱۵۰ قطعه انواع ماهی در این استان خبر داد و اظهار داشت: علاوه بر این در چند ماهه نخست امسال لاشه ۱۰ قطعه انواع پرندگان و ۲ رأس گراز نیز کشف و پس از دستگیری، متخلفان به مراجع قضایی معرفی شدند.
اکبریپور با بیان اینکه ۶ قبضه انواع سلاح شکاری از متخلفان کشف شده است بیان داشت: کشف دو مورد منابع آلاینده و کشف محموله ۱۲ عددی سنجاب اصیل ایرانی از متخلفان در حین خرید و فروش و دستگیری آنها از دیگر اقدامان یگان حفاظت محیط زیست گیلان بوده است.
وی با تأکید بر اینکه بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ عدد انواع ادوات صید آبزیان از صیادان غیرمجاز کشف و ضبط شده است تصریح کرد: زندهگیری یک مورد خرس و برخورد با تخلفات عدیده زیست محیطی از جمله اقدامات انجام شده توسط یگان حفاظت محیط زیست گیلان در چند ماهه نخست امسال است.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گیلان به تعداد محدود محیط بانان استان اشاره کرد و در این مورد اظهار داشت: با توجه به گستردگی مناطق تحت مدیریت و حساسیت ویژه زیست محیطی در گیلان، برای نگهداری از این ذخایر ارزشمند نیازمند همکاری مردم و سایر دستگاههای ذیربط هستیم.
منبع: تسنیم
دیدگاهتان را بنویسید