×

پاکسازی مناطق آلوده به گیاه سنبل آبی در تالاب انزلی

  • کد نوشته: 42166
  • ۱۳۹۷-۱۱-۲۱
  • 191 بازدید
  • ۰
  • بخش هایی از مناطق آلوده شده توسط گیاه مهاجم سنبل آبی در تالاب انزلی با همکاری سمن ها ، دوستداران طبیعت و ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان بندرانزلی پاکسازی شد. به گزارش گیل و دیلم ،احسان هادی پور رئیس اداره حفاظت محیط زیست بندر انزلی روز یکشنبه در این ارتباط گفت: قسمتی از بخش […]

    پاکسازی مناطق آلوده به گیاه سنبل آبی در تالاب انزلی
  • بخش هایی از مناطق آلوده شده توسط گیاه مهاجم سنبل آبی در تالاب انزلی با همکاری سمن ها ، دوستداران طبیعت و ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان بندرانزلی پاکسازی شد.

    به گزارش گیل و دیلم ،احسان هادی پور رئیس اداره حفاظت محیط زیست بندر انزلی روز یکشنبه در این ارتباط گفت: قسمتی از بخش غربی تالاب بین المللی انزلی که در آن مجموعه هایی از گیاه مهاجم سنبل آبی مشاهده شده بود، به کمک محیط بانان مستقر در تالاب انزلی ، آب بندان داران و انجمن موج شکن پاکسازی شد.
    وی ادامه داد: یکی از عواملی که اکوسیستم های تالابی بویژه تالاب انزلی را تهدید می کند رشد سریع و حیرت انگیز این گیاه مهاجم می باشد؛ گیاهی که به دلیل ویژگی های ویرانگر و آثار زیانبار به ‘شیطان بنفش’ شهرت پیدا کرده است. 
    به گفته هادی پور ، متاسفانه در دنیا تاکنون روش مبارزه خاصی که فاقد آثار جانبی زیانبار برای اکوسیستم ها باشد معرفی نشده و تنها راه موثر توصیه شده برای‌ مقابله با آن ، مبارزه فیزیکی (جمع آوری ) است از این رو با همکاری دوستداران محیط زیست همچون گذشته برای جلوگیری از انفجار جمعیت این گونه مهاجم، بخشی از آن در تالاب‌ جمع آوری شد.
    وی یادآور شد: به دلیل گستردگی مناطق آلوده به این گیاه و دشواری و کند بودن روند اجرای شیوه مذکور ، پاکسازی کامل تالاب انزلی از وجود این گونه مهاجم نیازمند عزم جدی سایر مسئولان ذیربط و مردم است.
    سنبل آبی گیاهی از خانواده سنبل است که به دلیل قدرت رشد و تکثیر بسیار بالا و همچنین گل های بنفش زیبای آن مورد توجه گردشگران و بعضا جابجایی به عنوان گیاه زینتی است و این ویژگی باعث می شود به سرعت به مناطق آبی سرایت کند و به دلیل قدرت جذب بالای آب در ریشه ها و ساقه های به هم تنیده غوطه ور آن، توانایی بالایی در نابودی اکوسیستم های آبی و تالابی دارد. 
    حوضه آبخیز تالاب انزلی ۳۵۰ هزار هکتار مساحت دارد. تالاب بین المللی انزلی از مهمترین زیستگاه‌های پرندگان مهاجر و محل تخم ریزی آبزیان بوده و از نخستین تالاب‌های ثبت شده در معاهده رامسر در سال ۱۹۷۱ میلادی است. 
    تالاب بین المللی انزلی هم اکنون در فهرست مونترآل قرار گرفته است. قرار گرفتن در این فهرست به معنای این است که تالاب در حال خشک شدن است و به مراقبت نیاز دارد. 
    وسعت تالاب انزلی که زمانی حدود ۲۰ هزار هکتار بود اکنون به شدت کاهش یافته و طی سه دهه گذشته به دلیل ورود حجم زیادی از رسوبات و رشد بی رویه گیاهان مهاجم میانگین عمق آب تالاب انزلی از ۱۱ متر به کمتر از دو متر و در مناطقی حتی کمتر کاهش یافته است. 

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=42166

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *