×

پاکسازی ۳۰ هکتاری تالاب بین‌المللی انزلی از سنبل آبی

  • کد نوشته: 96310
  • ۱۴۰۲-۱۰-۰۱
  • 81 بازدید
  • ۰
  • مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان از پاکسازی بیش از ۱۲۰ تن گیاه مهاجم سنبل آبی توسط محیط‌بانان و جوامع محلی در مساحتی بیش از ۳۰ هکتار از تالاب بین‌المللی انزلی خبر داد...
    پاکسازی ۳۰ هکتاری تالاب بین‌المللی انزلی از سنبل آبی
  • به گزارش گیل و دیلم ، حمزه عشوری در جمع خبرنگاران با اشاره به پاکسازی بیش از ۱۲۰ تن گیاه مهاجم سنبل آبی در تالاب بین‌المللی انزلی، اظهار کرد: با توجه به پایش‌های انجام شده و مشاهدات صورت گرفته مبنی بر گسترش بی‌رویه گیاه مهاجم سنبل آبی در سطح تالاب بین‌المللی انزلی، ۳۰ نفر از ذینفعان و ۱۰ نفر از محیط‌بانان پرتلاش یگان حفاظت محیط زیست استان گیلان، بیش از ۱۲۰ تن از گیاه مهاجم سنبل آبی را از سطح حدود ۳۰ هکتار، در غرب تالاب انزلی واقع در محدوده آبکنار تا کرکان، شرق تالاب انزلی در محدوده پناهگاه حیات وحش چوکام و منطقه حفاظت شده سیاه کشیم به صورت دستی و مکانیکی پاکسازی و جمع‌آوری کردند.

    وی افزود: سنبل آبی یکی از ۱۰ گونه گیاهان مهاجم دنیاست؛ این گیاه وقتی وارد اکوسیستم آبی می‌شود ظرف مدت ۲ هفته می‌تواند جمعیت خود را به میزان دو برابر افزایش داده و یک بوته با ۲۰ گل می‌تواند ۳ هزار دانه تولید کند و هر دانه آن می‌تواند تا ۲۷ سال زنده بماند.

    مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: گیاه مهاجم سنبل آبی به عنوان گونه زینتی وارد اکوسیستم آبی کشور شده و به دلیل تکثیر و رشد بالای این گیاه، به شدت سطح آب را پوشانده و مانع ورود نور و اکسیژن به داخل آب می‌شود و به دلیل تولید لجن آلی باعث خشک شدن پهنه‌های آبی می‌شود و به عنوان تهدیدی جدی برای تنوع زیستی به شمار می‌رود.

    عشوری تصریح کرد: گیلان دارای بیش از ۳۱ هزار هکتار پهنه تالابی است که افزون بر ۲۴ هزار هکتار آن ۸۰ درصد در قالب سه تالاب انزلی، امیرکلایه و بوجاق تحت عنوان کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است؛ تالاب انزلی یکی از طعمه‌های گیاه مهاجمی است که حیات رودخانه‌ها و تالاب‌های استان را نشانه گرفته و نفس آن را به شماره انداخته است.

    نویسنده: امید غمخوار

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=96310

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *