رئیس سازمان چای کشور لازمه آرامش چایکاران را پرداخت بهموقع طلب آنها دانست و گفت: تاکنون ۶۷ تن برگ سبز چای خریداریشده و با تلاشهای انجامشده ۸۳ درصد طلب چایکارن پرداختشده است.
به گزارش گیل و دیلم ،حبیب جهانساز دیشب در نشست با فعالان حوزه چای در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان با بیان اینکه در سالهای گذشته وضعیت درآمدی چایکاران بسیار خوب بوده است، اظهار کرد: قبل از سال ۷۹ وضعیت چایکاران به دلایل مختلف بسیار خوب بود، زیرا خرید وای انحصاری بوده و باغات ما توسعه پیداکرده است.
وی با اشاره به مشکلات حوزه چای گفت: بعد از اصلاح ساختار در حوزه چای مهمترین مسئلهای که نادیده گرفتهشده بود عدم برداشت چای در بعضی از فصول سال بوده که این امر قدرت رقابت را از بین برده است.
رئیس سازمان چای کشور با درخواست از دولت برای کمک به چایکاران بیان کرد: بهترین باغات چای در استانهای شمالی است ولی چایکاران توان رقابت با واردکنندگان را نداشته چراکه درگذشته، بهراحتی چای از گمرک وارد میشد.
جهانساز با اشاره به کاهش باغات چای در استانهای شمالی افزود: در این چند سال ۳۲ هزار هکتار باغات چای تبدیل به ۱۹ هزار هکتار شده و مابقی چون تغییر کاربری نشده است باید برای کاشت چای در این باغات تلاش کرد.
وی با اذعان به اینکه فعالیت اقتصادی برای چایکاران تعریفنشده است، تصریح کرد: چایکاری یکی از شغلهای پردرآمد در استانهای شمالی است که میتواند به اقتصاد منطقه کمک کند ولی در این مدت فعالیت اقتصادی برای چایکاران تعریفنشده و دولت چای را خریده و به کارخانهدار فروخته ولی کارخانهدار قدرت فروش را نداشته است.
رئیس سازمان چای کشور یکی از اقدامات مؤثر دولت در حوزه چای را حذف ارز دولتی واردات چای دانست و گفت: اگر ارز دولتی در حوزه واردات چای حذف نمیشد چایکار توان رقابت با واردکنندگان را نداشتند ولی امسال با حذف ارز دولتی برای عدم واردات چای، وضعیت چایکاران در استان بهتر شده و واردات ساماندهی و قاچاق اتفاق نیفتاده است.
جهانسار با اشاره به میزان چایکاران موجود در استان گیلان بیان کرد: در استان گیلان ۵۵ هزار خانوار چای تولید میکنند که ۲۰۰ هزار اشتغال در ۱۵۹ کارخانه ایجادشده است.
وی لازمه آرامش چایکاران را پرداخت بهموقع طلب آنها دانست و افزود: با ایجاد تعرفههای مؤثر باید توان رقابت در چایکاران را افزایش دهیم که تاکنون ۶۷ تن برگ سبز چای خریداریشده و با تلاشهای انجامشده ۸۳ درصد طلب چایکارن پرداختشده است.
رئیس سازمان چای کشور با اعلام میزان واقعی قیمت چای در کشور خاطرنشان کرد: هزینه تولید چای در کشور ۱۸ میلیون تومان است و این افراد باید درآمد خوبی برای زندگی داشته باشند، ولی قیمت چای خشک در کشور نباید از ۸۰ هزار تومان بیشتر شود ولی در حال حاضر قیمت نیم کیلو چای به این قیمت است.
دیدگاهتان را بنویسید