چرا مرد پر هیاهو و یاران غارش، پس از شدت گرفتن اعتراضات اخیر مردم، یکباره در لاک خود فرو رفته و خط سکوت خبری را پیش گرفتهاند؟ پشت پرده سکوت احمدی نژاد چیست؟
به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم ،احمدی نژاد و یارانش چند ماهی بود که با پوشیدن لباس مدعیان انتقاد از قوه قضائیه، تلاش کردند خود را بر سر زبان ها نگه دارند. برای گرد و خاک سیاسی هر روز یک بهانه سیاسی رو کردند، اما دستگیری حمید بقایی -به دلیل اتهامات مالی- و احضار اسفندیار مشایی؛ فصل تازهای را در پرونده «رفتارهای سیاسی خاص» احمدی نژاد و یاران غارش رقم زد.
در گذر روزهای پرجنجال تیم احمدینژاد، کار به جایی رسید که رهبری در صحبتی بدون بردن نام احمدینژاد، تاکید کردند « کسانی که دیروز همه امکانات کشور در اختیار آنها بود و کسانی که امروز همه امکانات مدیریتی کشور را در اختیار دارند، حق ندارند نقش اپوزیسیون بازی کنند.»
سخنانی که از نگاه سیاسیون مخاطب اصلی آن شخص رئیس دولت های نهم و دهم بود.
احمدینژاد که پیش از این،عیار سرکشیهایش را نشان داده بود، درسفری به بوشهر که بلافاصله بعد از سخنان رهبری انجام داد زمانی که جوانی از رفتار او در برابر تأکیدات رهبری انتقاد کرد، اینگونه پاسخ داده بود:« اگر رهبری زمانی چیزی گفت و شما نظر دیگری داشتی باید بمیری؟…رهبری می گوید به من هم انتقاد کنید.»
شاید از همین روست که اگر شواهدی که نشان میدهد احمدینژاد چندان به استراتژی سکوت اعتقاد نداشته است را در کنار سکوت این روزهای رئیس دولت سابق قرار دهیم، با یک سئوال اساسی مواجه میشویم:چگونه این مرد پر هیاهو و یاران غارش، پس از شدت گرفتن اعتراضات اخیر مردم، یکباره در لاک خود فرو رفته و خط سکوت خبری را پیش گرفتهاند؟
پرونده نقش احمدینژاد در اعتراضات اخیر در دستان فرمانده سپاه
«این موضوع با فراخوان یکی از سایتهایی صورت گرفت که وابسته به شخصی است که این روزها زبان به مخالفخوانی نسبت به اصل و ارزشهای نظام گشوده است. نیروهای امنیتی درحال بررسی این مساله هستند و اگر به دخالت این مسوول سابق برسند قطعا متناسب با وضعیت و درخواست ناجا با او برخورد خواهند کرد.» این صحبتهای سردار جعفری گرچه در لفافه بیان شد اما به سرعت ضمیر مخاطب خود را پیدا کرد و نگاه ها را به سمت مرد سال های پیش پاستور چرخاند؛ محمود احمدی نژاد!
پیش از این هشدار مقام ارشد سپاه، وزارت کشور هم در نشستی که با حضور دبیران و مسئولان احزاب عمده کشور، تحت عنوان «نقش جریان انحرافی و لیدر این جریان در اعتبار زدائی از دستگاه های مختلف حاکمیتی و ترویج بی اعتمادی مردم نسبت به عملکرد نظام که یکی از عوامل بروز این حوادث به شمار می رود.» برگزار شده بود تلویحا به نقش جریان نزدیک به احمدی نژاد در بروز این اعتراضات اشاراتی داشت.
شاید نگاه ها از آنجا به سرعت به سمت احمدی نژاد چرخید که او پیش از این اعتراضات هم در تیررس برخی گمانه ها درباره برنامه ریزی برای ایجاد فضای دولت ستیزی قرار گرفته بود آنچنان که بسیاری از سیاسیون آغاز گر کمپین پشیمانم را طیف نزدیک به احمدی نژاد می دانستند.
چنانچه حسام الدین آشنا مشاور روحانی صراحتا عنوان کرده بود « پویش فرمایشی پشیمانی با پشتیبانی کسانی شکل گرفت که باید در مورد کارهای کرده و نکرده خود به تک تک مردم ما پاسخگو باشند.آنها ثروت و سعادت ملت را به تاراج دادند.» هر چند این کمپین پس از مدتی از فضاهای مجازی محو شد اما مخالفان دولت از جمله مردان دولت سابق، نخ باریک شکل دهی اعتراضها را پی گرفتند و آن را به مشهد رساندند.
*حصر دلیل سکوت ساکن میدان ۷۲ نارمک است؟
احمدینژاد که در تمام روزهای پر تنش اعتراضها- برخلاف منابع خبری وابستهاش- سخنی را مطرح نکرده بود، استراتژی سکوتش را همچنان ادامه داده است.
همین سکوت موجب شد تا پس از آرام شدن اعتراضها، گمانه زنی جدیدی در مورد جریان احمدینژادیها به میان آمد. برخی جسته و گریخته از احتمال محصور بودن او سخن گفتند.
این موضوع تا جایی پیش رفت که بهمن شریف زاده، روحانی نزدیک به مشایی در پاسخ به احتمال حصر یا دستگیری احمدی نژاد به روزنامه قانون گفت:« این موضوع صحت ندارد. برخی دوستان امروز صبح(دیروز) با ایشان در دفتر ولنجک دیدار کردند. ایشان هیچ محدودیتی برای برنامه و کارهایشان ندارند و به برنامه های روزانه خودشان می رسند.» و از سویی دیگر کانال منتسب به دولت سابق با انتشار عکسی از احمدینژاد با توضیح« امشب، نارمک، میدان ۷۲» تلاش کردند این احتمالات را به خوبی حل و فصل کنند.
هر چند شریف زاده معتقد است که «به دلیل وضعیت اعتراضها که به خیابان کشیده شد، -احمدی نژاد- سکوت کرده است.» اما برخی سیاسیون هم معتقدند احمدی نژاد همچنان نگاهش به انتخابات ۱۴۰۰ است و نمی خواهد با ابراز عقیده مستقیم در موضوعی چون اغتشاشات اخیر نگاه شورای نگهبان را نسبت به خود منفی تر از آنی که هست بکند/آخرین خبر
دیدگاهتان را بنویسید