رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از پیگیری برای تعیین تکلیف پرستاران داوطلب ایام کرونا در وزرات بهداشت خبر داد.
به گزارش گیل و دیلم، هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی گیلان به منظور پیگیری مطالبات حوزه سلامت استان در وزرات بهداشت و درمان حضور یافتند که مهمترین آنها ادامه پیگیریها برای تعیین تکلیف پرستاران داوطلب در ایام کرونا و استقرار تجهیزات و امکانات حوزه سلامت در استان است.
ارسلان سالاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان به همراه جمعی از معاونان و مدیران ستادی دانشگاه برای بهبود زیرساختهای حوزه سلامت و جبران بخشی از عقب ماندگیهای این حوزه با معاونان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دیدار و رایزنی کردند.
او با اشاره به عقب ماندگیهای بی شمار حوزه سلامت گیلان در مقایسه با سایر استانهای کشور گفت: رفع مشکلات و نواقص حوزه بهداشت و درمان گیلان، نیازمند عزمی جدی و ارادهای قوی است که باید با تلاشهای منسجم و مستمر مسئولان دلسوز این حوزه به انجام برسد و در این خصوص نباید از هیچ کوششی دریغ کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به بدهیهای بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومانی این دانشگاه اظهار داشت: گیلان به لحاظ توسعه و بهبود زیرساختهای حوزه بهداشت و درمان علاوه بر پیگیری مجدانه مسئولان دانشگاه، همچنان نیازمند بذل توجه مسئولان کشوری از جمله مقامات عالی وزارت بهداشت و درمان و سازمان برنامه و بودجه است، هر چند که مساعدتهای یک سال اخیر قابل تقدیر است.
سالاری ادامه داد: زیرساختهای حوزه فرهنگی و دانشجویی گیلان از جمله در بخش خوابگاه های دانشجویی مطلوب نیست، به گونهای که بسیاری از دانشجویان این دانشگاه در خوابگاههای بعضا مستهلک و استیجاری مقیم هستند در حالی که این شرایط برازنده گیلان و دانشجویان فرهیخته این استان نیست.
او با اشاره به سایر کمبودهای حوزه فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: سرانه ورزشی و فضاهای فرهنگی متناسب با تعداد و نیاز دانشجویان و کارکنان در دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان منقضی شده و مربوط به حداقل ۲۰ سال گذشته است و لازم است مسئولان امر برای بهسازی و ایجاد فضاهای فرهنگی و ورزشی متناسب با جمعیت دانشگاه علوم پزشکی گیلان اهتمام ویژهای داشته باشند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه استان گیلان تنها استانی است که طرح تحول نظام شهری در آن به اجرا در نیامده است، افزود: در حالی که اکثر استانها با استفاده از ظرفیت طرح تحول نظام سلامت بسیاری از زیرساختهای حوزه بهداشت و درمان استان خود را تقویت و نیروی انسانی مورد نیاز حوزههای سلامت خود را جذب کرده اند.
سالاری بیان داشت: اگر از فرصت باقیمانده اجرای طرح تحول نتوانیم به آنچه که حق گیلان است دست پیدا کنیم، قطعا با توجه به جمعیت استان و جمعیت شناوری که در طول سال در استان جریان دارد، با چالشهای اساسی در حوزه سلامت مواجه خواهیم شد، همچنان که دربحران کرونا ویروس این چالشها بسیار مشهود بود.
او با بیان اینکه طرح تحول سلامت علیرغم اینکه طرحی بسیار به جا و مثمرثمری بود تاکنون در گیلان به صورت مطلوب اجرا نشده است، تصریح کرد: طرح تحول سلامت و نظام ارجاع مستلزم فراهم شدن فضای فیزیکی و استقرار تجهیزاتی است که گیلان نتوانسته از این نعمت حوزه سلامت، در حد مطلوب برخوردار شود، از این رو نیازمند توجه ویژه مسئولان ذیربط کشوری هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان همچنین پیگیری مطالبات به حق پزشکان خانواده را از دیگر مباحث مطروحه برشمرد و ابراز امیدواری کرد: با کمکهای حوزه بهداشت وزارت متبوع گامی مثبت برای پرداخت این مطالبات برداشته شود.
سالاری مهمترین موضوع مطروحه در این سفر را پیگیری مجوز به کارگیری پرستاران جهادگر در ایام شیوع کرونا اعلام کرد و با تقدیر از زحمات بی شائبه پرستاران داوطلب و جهادی در مقابله با بحران کرونا گفت: این پرستاران با هماهنگی وزارت بهداشت و تکلیف این مهم بر دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ایام شیوع و بحران کرونا در بیمارستانهای سانتر عفونی به کارگیری شده اند و اکنون در انتظار موافقت مسئولان امر برای تعیین تکلیف و نحوه جذب هستند.
او با اشاره به اینکه گیلان در طرح تحول سلامت باید ۱۰ کلینیک تخصصی را ایجاد و آماده بهره برداری میکرد، افزود: تاکنون از ۸ کلینیک تخصصی در گیلان خبری نشده و تنها ۲ کلینیک تخصصی در استان احداث شده است که آنها هم هنوز تکمیل و تجهیز نشده اند در حالی که این کلینیکها باید در سالهای گذشته احداث و تجهیز میشدند که متاسفانه اقدام عملی در این خصوص صورت نگرفته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از رایزنی برای اختصاص سهیمه بیشتر پزشکان طرحی اعم از متخصص و عمومی خبر داد و یادآور شد: بسیاری از مراکز درمانی استان از کمترین امکانات تشخیصی برخوردار نیستند و چه بسا یک بیمار برای تشخیص بیماری، باید به چند مرکز ارجاع داده شود که این برازنده استان گیلان نیست.
سالاری تصریح کرد: در این خصوص نیز رایزنیهای انجام شد تا حداقل بتوانیم تعدادی از نیازمندیهای تجهیزاتی بیمارستانهای استان اعم از سی تی اسکن، ام آر آی و غیره را مرتفع کنیم.
او همچنین اظهار امیدواری کرد: در آینده نزدیک با حضور وزیر بهداشت و معاونانش ۲ بیمارستان جدیدالاحداث شهرستانهای تالش و لنگرود به صورت رسمی افتتاح شوند.
دیدگاهتان را بنویسید