این دومین باری است که فرهاد رهبر از یک سمت دانشگاهی برکنار میشود. بار اول در سال ۹۲ فرهاد رهبر در کسوت رییس دانشگاه تهران از سوی مسئولان تازه کار دولت یازدهم برکنار شد و در دانشگاه تهران دانشجویان به یمن این برکناری شیرینی پخش کردند.
به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم، صندلی ریاست دانشگاه آزاد اسلامی که در سه دهه ثبات را با مدیریت عبدالله جاسبی تجربه کرد، حالا در کمتر یک دهه با سومین رییس خود پس از جاسبی خداحافظی کرد.
فرهاد رهبر دیروز در جلسه فوقالعاده هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی از کار برکنار شد و جای او محمدمهدی طهرانچی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی شد. اینکه چرا به یکباره فرهاد رهبر در دانشگاه آزاد اسلامی عزل شد، هنوز در هالهای از ابهام است. اما به نظر میرسد اختلاف نظر فرهاد رهبر با علیاکبر ولایتی رییس هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی ، نزدیک بودن مواضع طهرانچی به ولایتی و تمردهای طهرانچی از دستورات فرهاد رهبر، زمینه ساز بالا گرفتن اختلافات شد و در آخر منجر به برکنار فرهاد رهبر شد.
این دومین باری است که فرهاد رهبر از یک سمت دانشگاهی برکنار میشود. بار اول در سال ۹۲ فرهاد رهبر در کسوت رییس دانشگاه تهران از سوی مسئولان تازه کار دولت یازدهم برکنار شد و در دانشگاه تهران دانشجویان به یمن این برکناری شیرینی پخش کردند. حالا نیز فرهاد رهبر در کسوت رییس دانشگاه آزاد اسلامی، نتوانست با همفکران سیاسی خود همراه شود و باز از ریاست دانشگاه آزاد اسلامی برکنار شد.
*روایتی تایید نشده از دلایل برکناری فرهاد رهبر
آنطور که برخی رسانهها روایت کردهاند؛ ماجرا از این قرار است که از همان زمانی که رهبر بهعنوان رئیس دانشگاه آزاد انتخاب شد، اصولگراها و بدنه دانشگاه که به اصولگراها نزدیک بودند به ولایتی فشار آوردند که فرهاد رهبر مدیر دانشگاهی دارای پشتیوانه آکادمیک نیست و دارای سوابق امنیتی است و بیشتر مناسب کارهای عملیاتی است.
طبق پیگیریهای روزنامه سازندگی، بیشتر این نقدها به این بوده که فرهاد رهبر پشتوانه علمی و آکادمیک ندارد و با چهرههای آکادمیک نزدیک به اصولگرایان حشر و نشر کافی را ندراد. در آن مقطع نیز ولایتی هم برای اینکه به این نقدها پاسخ دهد، طهرانچی را بهعنوان سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران معرفی میکند. از آنجایی هم که طهرانچی در حوزه انرژیهای هستهای و موارد مرتبط با آن اقدامات قابل توجهی داشته و در این حوزه فرد شناختهشدهای است جای پای خود را در ساختار دانشگاه آزاد اسلامی تقویت میکند.
در واقع ولایتی برای اینکه سرپوشی بر نداشتن پشتیوانه علمی رهبر بگذارد، طهرانچی را جایگزین میکند و او را رئیس دانشگاه آزاد استان تهران میکند، جایگزینی که با تمردهای پیدرپی طهرانچی از دستورات و بخشنامههای فرهاد رهبر به عنوان چهرهای در سایه پیش رفت و اوج آن در تاریخ ۹ اسفند ۹۶ و قهر فرهاد رهبر همراه شد. در آن مقطع استعفای فرهاد رهبر به دلیل دخالت ولایتی و تیم او در کارهای دانشگاه آزاد تکذیب شد و اما حالا پس از گذشت ۶ ماه نشان میدهد رگههایی از واقعیت داشته است.
*نگاهی به سوابق دانشگاهی طهرانچی
محمد مهدی طهرانچی استاد دانشکده فیزیک دانشگاه شهید بهشتی است که در اردیبهشتماه سال ۹۱ توسط کامران دانشجو و در دولت احمدینژاد به سرپرستی دانشگاه شهید بهشتی منصوب و در سوم بهمن ۱۳۹۵ توسط محمد فرهادی از سمت ریاست دانشگاه شهید بهشتی برکنار شد. طهرانچی همان زمان در حاشیه مراسم تودیع و معارفه رئیس سابق و سرپرست جدید دانشگاه بهشتی در پاسخ به این سوال که بعد از برکناری رئیس دانشگاه شهید بهشتی این شائبه پیش آمده که این مسئله به خاطر تحصیل فریدون برادر رئیس جمهور در دانشگاه شهید بهشتی رخ داده است گفت: «من نمیدانم.» او در برابر اصرار خبرنگاران به توضیح بیشتر و روشن صحبت کردن در این خصوص گفت: «العاقل بالاشاره. خبرنگاران باهوش هستند خود باید متوجه شوند.»
او همچنین در مورد شائبههایی مبنی بر برکناریاش گفت: «بهمنماه ریاستم به اتمام میرسید؛ همانطور که گفتم یک تماس گرفتند و گفتند تمام شد. این برنامه حاشیههایی نیز داشت. برخی از اساتید دانشگاه از اینکه وزیر علوم خود در جلسه تودیع رئیس سابق دانشگاه شهید بهشتی حاضر نشده بودند به نماینده وزیر علوم دکتر وحید احمدی گلایه کردند. یکی از اساتید به او گفته بود: «حتما به وزیر علوم بگویید برای تشریفات هم که بود باید حتما خود تشریف میآوردند.»
در واقع برکناری طهرانچی آنقدر عجولانه بود که او گفته است: «بعدازظهر روز افتتاحیه آقای وزیر علوم لطف کردند بر بنده منت گذاشتند و اعلام کردند میخواهیم عزیز دیگری را جای شما قرار دهیم و من گفتم که فردا مراسمی است که در روز قبل آن سخنرانی کردهام و ایشان فرمودند «یک کاریش بکن».» با این حال او در تیرماه سال ۹۶ هم با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی به عضویت هیئت امنای دانشگاه آزاد رسید و حالا پس از برکناری فرهاد رهبر سرپرست دانشگاه آزاد شده است.
*فرهاد رهبر و بازنشستگی اجباری اساتید دانشگاه آزاد
بهمنماه سال گذشته بود که در پی تصمیمات مدیریتی فرهاد رهبر، رئیس دانشگاه آزاد، تعداد زیادی از اساتید نیمهوقت دانشگاه آزاد لغو قرارداد شدند. این تصمیم و اقدام رهبر، واکنشهای بسیاری را از سوی استادانی که قرارداد همکاری نیمهوقت آنان لغو شد و همچنین دانشجویان این دانشگاه، به همراه داشت.
یک روز پس از انتشار خبر لغو قرارداد تعدادی از اعضای هیئت علمی نیمه وقت واحد علوم و تحقیقات و سایر واحدهای این دانشگاه، سخنگوی دانشگاه آزاد به مهر گفت: «موضوع اخراج اساتید در واحدهای این دانشگاه از جمله واحد علوم و تحقیقات به هیچ عنوان مطرح نیست!» این درحالی بود که در خبر نیز از عبارت اخراج اساتید استفاده نشد و موضوع لغو قرارداد مطرح شد.
ضیایی در ادامه گفته بود: «براساس مصوبه هیاتامنا و هیاترئیسه دانشگاه در هر استان که قابلیت اجرای طرح تعاون وجود داشته باشد با اساتیدی که مازاد بر نیاز واحدها باشند، ادامه همکاری صورت نمیگیرد.» فارغ از علت انجام این اقدام در دانشگاه آزاد، بسیاری از استادانی که قرارداد همکاری آنان با دانشگاه لغو شد، از عدم شفافیت مسئولان دانشگاه در اطلاعرسانی و عدم رعایت شان علمیشان انتقاد کردند.
صادق زیباکلام، عضو هیئت علمی نیمه وقت دانشکده حقوق دانشگاه علوم و تحقیقات نیز، که قرارداد همکاری او با دانشگاه لغو شد با سخنانی تند از اقدامات صورت گرفته در دانشگاه آزاد انتقاد کرد و در کانال تلگرامی خود نوشت: «بنده بیش از ۲۵سال با این دانشگاه همکاری داشتهام و از سال۱۳۸۶ عضو پارهوقت دانشکده حقوق و علوم سیاسی واحد علوم و تحقیقات میباشم. هیچ اطلاعی به من اَعم از کتبی یا شفاهی ندادند و من از طریق عدم پرداخت حقوقم در بهمنماه متوجه شدم که عُذرم را خواستهاند. اگر در مدت این ۲۵سال، در یک مرغداری کار کرده بودم احترام بیشتری در پایان برایم قائل میشدند تا مسئولین انقلابی دانشگاه آزاد.»
فرهاد رهبر هم نهم اسفندماه در حاشیه مراسمی در دانشگاه آزاد، درباره علت لغو قراردادهای اساتید نیمه وقت گفت: «تمام کسانی که شیوه همکاری با آنها تغییر کرده است بدون استثنا یا جایی تماموقت بودهاند و اینجا نیمهوقت فعالیت میکردند، یا اینکه هم اینجا و هم جای دیگر تمام وقت بودهاند.»
طبق اظهارات رئیس دانشگاه آزاد، علت لغو قرارداد اساتیدی مانند زیباکلام که عضو هیئت علمی یک دانشگاه دولتی هستند، مشخص میشود، اما ظاهراً در این بین اساتیدی وجود دارند که فقط یک قرارداد همکاری نیمهوقت با دانشگاه آزاد داشتهاند. علیزاده طباطبایی هم یکی از استادهایی بود که قرارداد همکاری او با دانشگاه آزاد در حالی لغو شد که او تنها یک قرارداد نیمه وقت با واحد علوم و تحقیقات داشت. او در این خصوص گفت: «من دانشگاه دیگری عضو هیئت علمی نبودهام و قراردادم با دانشگاه آزاد نیمه وقت بود.»
آییننامهای که با استناد به آن قرارداد اساتید نیمهوقت لغو شده است، در تاریخ ۹۶/۸/۱۰ با عنوان آییننامه اجرایی طرح تعاون استانی به تصویب هیئت رییسه دانشگاه رسیده است، در حالی که در تاریخ ۹۵/۶/۸ بخشنامهای با عنوان «همکاری اعضای هیئت علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور به صورت نیمهوقت قراردادی یکساله در گروههای غیر پزشکی واحدها و مراکز آموزشی دانشگاه» از سوی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد ابلاغ شد که در این بخشنامه هدف از جذب اعضای هیئت علمی نیمهوقت، توسعه تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد و استفاده از تمام ظرفیتهای موجود در آموزش عالی کشور، به منظور افزایش کیفیت آموزش و پژوهش در دانشگاه و تحقق عدالت آموزشی و همچنین نیاز مبرم به تخصص استادان با تجربه درخشان آموزشی-پژوهشی عنوان شد.
منبع: خبرآنلاین
Which would you guys recommend Letrozole or Nolvadex and where could I buy levitra commander As for color options, you ll have two jet black and classic white