به گزارش گیل و دیلم ، در یادداشت روزنامه هم میهن آمده است؛
از زمان پیروزی انقلاب مشروطه تا امروز، ما در چند نوبت، به هر دلیل، صندوق رای را کنار نهادهایم و البته چند باری هم به صندوق رای برگشتهایم.
اما وقتی که بهطور مطلق از صندوق رای ناامید شدهایم، برای همیشه آن را کنار گذاشتیم و آنچه بهعنوان جایگزین برگزیدیم، راهحلهایی بوده که غیر از توسل به خشونت ابزار دیگری برای آن وجود ندارد و حاصل آنکه همه (همه بهطور مطلق) از آن آسیب دیدهاند، چراکه شکافهای موجود را عمیقتر میکند و البته هیچ تضمینی هم نیست که کنار نهادن صندوق رای از طرف هر سو که باشد، طرف مقابل را مجاب کند که نگاهش را به انتخابات تغییر دهد.
اما میتوان دید که با تعمیق این شکاف، روشهای جایگزین، یا حتی روش جایگزین، هزینه بسیاری به بار میآورد و الزاماً هم اینطور نیست که پس از آن به وضعیت مطلوب برسیم.
در هر صورت، نگاه تاکتیکی به صندوق رای و نه اینکه صندوق رای برایمان استراتژی باشد، این زمینه را فراهم میکند که بهراحتی از آن عبور کنیم و کنارش بگذاریم و هرچقدر دفعات رد شدن از صندوق رای بیشتر باشد و اصرار ما برای کنار گذاشتناش شدیدتر، بهسوی کنار ننهادن قطعی و انتخاب روشهای جایگزین، گام بلندتری برمیداریم و آنوقت، شاید دیگر بازگشتن امکانپذیر نباشد، که انقلاب ۵۷ نشان داد که چنین است.
برای همین با تاکید میگویم که بزرگترین دستاورد دو انقلاب مشروطه و ۵۷، همین صندوق رای است و آنانی که به هر دلیل زمینه از دست رفتن این دستاورد را ایجاد میکنند و یا به درست یا غلط، انتخابات را بیثمر اعلام میکنند، حتی اگر با هم دشمن باشند، در یک چیز با هم متحد شدهاند و آن هم گشودن راهی پرهزینه برای کشور است که معلوم نیست اینبار از تاک و تاک نشان خبری بماند یا نه.
دیدگاهتان را بنویسید