×

یادداشت گیل و دیلم؛ آسمان فردای کودکانمان بدون پرنده /کمی درباره تالاب بین المللی امیرکلایه بیشتر بدانیم…

  • کد نوشته: 31894
  • ۱۳۹۷-۰۳-۰۲
  • 77 بازدید
  • ۰
  • گیل و دیلم/ متاسفانه این روزها خبرهای خوبی درباره این تالاب زیبای شهرستان لاهیجان به گوش نمی رسد. عصر یخبندان زمانی بود که قاعدتا کسی یادش نمی‌آید چه وقایعی رخ داده است. اصلا انسانی در آن زمان نبود که بخواهد نظم طبیعت را به هم بزند و کاری کند که مثلا لایه ازون سوراخ شود […]

    یادداشت گیل و دیلم؛ آسمان فردای کودکانمان بدون پرنده /کمی درباره تالاب بین المللی امیرکلایه بیشتر بدانیم…
  • گیل و دیلم/ متاسفانه این روزها خبرهای خوبی درباره این تالاب زیبای شهرستان لاهیجان به گوش نمی رسد. عصر یخبندان زمانی بود که قاعدتا کسی یادش نمی‌آید چه وقایعی رخ داده است. اصلا انسانی در آن زمان نبود که بخواهد نظم طبیعت را به هم بزند و کاری کند که مثلا لایه ازون سوراخ شود و گیاهان نابود و حیوانات فراری.

    آن زمان‌ها همه حیوانات و گیاهان به گونه غریزی زندگی می‌کردند و حرف اول و آخر را، طبیعت می‌زد. یک زمان نسل دایناسورها منقرض شده و یک زمان گونه دیگری ایجاد می‌شد. هر چه بود نظم بود.

    هر ساله صدها هزار پرنده مهاجر در ایران با روش های مختلف شکار می شوند. حجم بالای شکار پرندگان مهاجر، ده ها میلیارد تومان درآمد را نصیب شکارچیان می کند. اما همین حجم زیاد شکار، نسل برخی پرندگان را تا حد انقراض نزدیک کرده است.
    هر ساله بسیاری از گونه های حیات وحش مانند پستانداران، ماهیان، پرندگان و… هنگام تغییر فصل برای یافتن شرایط اقلیمی و آب و هوای مناسب مهاجرت می کنند.این مکانیسم فرصت طلبانه حیات آنان را رقم می زند. در این میان پرندگان با آغاز فصل ســرد از نواحی سرد سیری مانند ســیبری به مناطق جنوبی کوچ کرده و با گرم شدن هوا و شــرایط آب و هوایی بهتر بار دیگر به محل زندگی قبلی خود باز می گردند. اصولا پرندگان در این سفر مکان هایی را برای اقامتشــان انتخاب می کنند که بتوانند غذای بهتری یافت کنند زیرا آنها برای ادامه حرکت شان نیاز به انرژی زیاد دارند. همچنین در بعضی مواقع این پرندگان در اقامتگاههای خودشان تخم گذاری می کنند. معمولا تالاب ها غنی ترین اکوسیستمها برای تامین غذای این پرندگان هستند. متاسفانه تالاب های ایران یکی پس از دیگری در حال خشک شدن و نابودی کامل هستند.
    در این میان مدیران کشورمان برای حفظ تالاب ها چه کردند؟ برای مقابله با شکار بی رویه پرندگان چه تصمیماتی گرفته اند؟ آیا توانستند از ورود فاضلاب های کشاورزی و انسانی به تالاب ها جلوگیری به عمل آورند؟ برای کاهش بی سابقه آب ورودی به تالاب چه تمهیداتی در نظر گرفته اند؟ تالاب هایی چون امیرکلایه آخرین مامن های پرندگانمان هستند و در فصل حضور پرندگان دوستداران محیط زیست برای حفظ آرامش و جلوگیری از ایجاد سر و صدا تورهای پرنده نگری خود را از راه دور و درون پاسگاه اجرا می کردند!!!
    وقتی نگران دور زدن قایق موتوری محیط بانان در منطقه بودیم و تمام توانمان را گذاشتیم برای حفظ آرامش محدود پرندگانی که از تیرها و تورهای شکارچیان جان سالم به در بردند ؛ خبر اجرای طرح ساخت پل های چوبی و به آب انداختن آلاچیق های شناور به گوش می رسد و در خفا با پیمانکاران قرارداد بسته می شود…..

    در روزهایی که شکارچیان با قرق کردن های طولانی فضای اطراف تورهای خود را در سکوت محض خواهند برد؛ آقایان می خواهند روزانه صدها نفر را به مرکز تالاب امیرکلایه بفرستند تا دست در دست شکارچیان کمر همت به انقراض هرچه زودتر نسل این مهمان های بی پناه بسته و با خیال جمع رتبه نخست در نابودی گونه های مختلف پرندگان را قسمت کشورمان کنند

    پوریا فرهش
    دبیر شورای نظارت و داوری سمن های محیط زیستی استان گیلان
    ۱۳۹۷/۰۳/۰۲

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=31894

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *