×

یادداشت گیل و دیلم؛ نامه سرگشاده به استاندار محترم

  • کد نوشته: 32406
  • ۱۳۹۷-۰۳-۱۴
  • 191 بازدید
  • ۰
  • باسلام و احترام اینجانب پوریا فرهش، کارشناس ارشد آلودگی محیط زیست، به اضطرار مسائل و مصائب زیست محیطی، بی هیچ کلام اضافه و حاشیه، مستقیم به نکات مبتلابه این سالهای محیط زیست استان گیلان می پردازم. امیدواریم به عنوان استاندار دولت اعتدالی، برای ورود به مسائل محیط زیستی این استان، “شنونده”ی دردهایی باشید که از […]

    یادداشت گیل و دیلم؛ نامه سرگشاده به استاندار محترم
  • باسلام و احترام
    اینجانب پوریا فرهش، کارشناس ارشد آلودگی محیط زیست، به اضطرار مسائل و مصائب زیست محیطی، بی هیچ کلام اضافه و حاشیه، مستقیم به نکات مبتلابه این سالهای محیط زیست استان گیلان می پردازم. امیدواریم به عنوان استاندار دولت اعتدالی، برای ورود به مسائل محیط زیستی این استان، “شنونده”ی دردهایی باشید که از سوی فعالان محیط زیستی این استان، بی دخالت هیج امر سیاسی، مطرح می شود. فعالانی که بی هیچ چشمداشتی و برآمده از وجدان و تخصص و کارشناسی شان در حوزه محیط زیست، تمام نگاه و هم و غم شان، زدودن انواع پلشتی های زیست محیطی منطقه است.

    جناب آقای دکترسالاری!

    روزهای گذشته سالروز پیروزی اعتدال و توسعه را جشن گرفتیم و تمامی روزهای ملتهب انتخابات را مرور کردیم.
    چاره ای جز حضور حداکثری در انتخابات نداشتیم و دست به دامن تمامی عزیزان فعال در عرصه های مختلف شدیم. در این میان، دوستداران محیط زیست را به واسطه سمتی که تحت عنوان ریاست کمیته محیط زیست ستاد دکتر حسن روحانی در حزب ندای ایرانیان گرفتم و با توجه به عملکرد امیدوار کننده تیم دکتر ابتکار در حفاظت از محیط زیست؛ و رو آوردن به نهادهای مردمی و فرهنگ سازی و…. مردم را پای صندوق های رای کشاندیم تا این داشته های حداقلی را از دست ندهیم و نمودار تخریب محیط زیستمان باز جهش های منفی آنچنانی پیدا نکند….
    آمدن استاندار جوان و با انرژی به استان مان و استفاده از مشاورین و بخشدارهای جوان و هزینه داده ی اصلاحات امیدمان را دوچندان کرد که دولتی معتدل و جوان و محیط زیستی خواهیم ساخت تا شرمنده آرای مردمی که ساعت ها پای صندوق های رای ایستادند ؛ نشویم …
    یقینا توسعه و اشتغال زائی برای همگان مطلوب است، ولی توسعه ای که پسوند پایدار را به همراه داشته باشد و کوتاه مدت و مخرب نباشد

    در دنیا پذیرفته اند که ۱۰تا ۱۵درصد خاک هر کشوری باید حفاظت شود و اگر می خواهند سرمایه گذاری کنند در ۸۵ درصد دیگر خاک کشور این کار را انجام دهند. حتی در سطح کره زمین گفتند که قاره قطب جنوب را نگه داریم و دست به آن نزنیم. نه خانه می سازیم نه کار دیگر….
    کشورهایی که ادعا می کنند گردشگری بر اساس معیارهای زیست محیطی در ممالک شان راه افتاده، حتی در آلمان و سوییس و آمریکا واقعا در عمل مشاهده می شود، شاخص های محیط زیستی در آنجاها نیز عملی نشده و می بینیم طبیعت شان ازبین رفته. مانند پارک تیتان در آمریکا. وقتی نگاه می کنید می بینید دیگر طبیعتی وجود ندارد . خرس در این پارک دست آموز است و حیات وحش به انسان وابسته شده است. طبیعت به صورت بکر خود باید جایی باشد که حضور انسان در آن محیط، نهایتا رهگذرانه باشد نه آنکه اتراق کند
    پیشنهاد می کنم. کتاب تنوع زیستی اثر ادوارد ویلسون که بزرگترین زیست شناس زنده دنیاست را مطالعه بفرمایید.
    جناب استاندار!
    نویسنده ی این کتاب، نگاه مثبت به جریان سرمایه داری دارد، ولی با شواهد و مدارک و مستندات علمی و ریاضی خود ثابت می کند دلایل محفوظ نگاه داشتن برخی جاها را.
    اما به داخل برگردیم و به کشورمان. از نظر قانونی، ماده ۱۶ قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست ؛ سازمان محیط زیست را در مورد بهره برداری از تالاب ها قائم مقام قانونی می داند ولی به هیچ وجه حق واگذاری آن را نمی دهد!
    حتی دستورالعمل تعیین حریم کیفی آبهای سطحی با تصویب نامه شماره ۵۸۹۷۷ رت ۲۹۱۰۱ مورخ ۱۳۸۲/۱۲/۱۸ هیات محترم وزیران، استقرار کلیه کاربریها در محدوده حریم کیفی تالاب ها و رودخانه های حفاظت شده را ممنوع می داند به غیر از کاربری های مربوط به حفظ تنوع زیستی
    در جهت معرفی ارزشهای تنوع زیستی تالاب، باطرح این نکته که “بدون ایجاد هرگونه سازه در منطقه”!
    یعنی در حریم تالاب های مان هم بسیاری از طرح های مدنظر دوستان، منع قانونی دارد که البته در قانون ۴۹۷۵۷ (قانون حفاظت ، احیا و مدیریت تالاب های کشور ) به طور کامل و با جزئیات توضیح داده شده است.
    حال، اگر گروهی از دوستان و سمن های مرتبط با ایشان که از نشانه ها پیداست برای اهداف شخصی خود چشم بر تمام این قوانین بسته اند و کوچک ترین منافذ قانونی کشور را به نمایش در آورده تا برای پناهگاه حیات وحش هم زون تفرج تعریف کنند. توضیح اینکه، ایشان با چنین رفتارهای مغایر اهداف محیط زیستی، به واقع دنبال کنندگان همان افکاری اند که در دولت قبل، افتضاح سدگتوند را به بار آوردند
    خوشبختانه استان ما مناطق و آب بندان های بسیار فراوانی برای پروژه های گردشگری مدنظر جنابعالی دارد که در صورت احیا و پشتیبانی از اکوسیستم های مجاز، همراهی و دعای خیر دوستداران محیط زیست و همراهان واقعی دولت را به همراه خواهید داشت
    در پایانِ این یادداشت دردمندانه از شما تقاضا می شود هیچ طرحی را بدون پیوست زیست محیطی و ارزیابی توان اکولوژیکی آن نپذیرید و حتما سمن های استان را در جریان طرح های مذکور قرار دهید تا ضمن بررسی مشاورهای گوناگون،  بی خطر ترین و پایدارترین مسیر برای توسعه صنعت گردشگری استانمان را در پیش گیریم !
    جا دارد از طرح بوم گردی روستاها که مورد تاکید حضرتعالی بوده نهایت تقدیر و تشکر را داشته باشم ؛ شاید این امر باعث شکوفایی استعدادهای بالقوه استان در بخش گردشگری گردد.

    موفق و موید باشید

    دوستدار شما ؛ پوریا فرهش
    نائب رئیس هیات مدیره انجمن بوم بانان گیلان ؛ دبیر حزب اراده ملت ایران شعبه لاهیجان

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=32406

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *