×

یادداشت گیل و دیلم ؛ سخنی با شهردار املش!

  • کد نوشته: 50425
  • ۱۳۹۸-۰۶-۳۱
  • 154 بازدید
  • ۰
  • گیل و دیلم |سخنان مهندس رنجبر شهردارمحترم املش را درجلسه کارگروه بازآفرینی شهری درخصوص آرامستان املش با حضور مسئولان را چندبار به دقت مطالعه کردم! ایشان به صراحت ازتغییر کاربری قسمتی از زمین موقوفی خانواده یحیی پور صوفی به وادی املش(آرامستان ) سخن به زبان آورده است. وی ضمن آنکه از ساخت تعدادی واحد تجاری،غرفه […]

    یادداشت گیل و دیلم ؛ سخنی با شهردار املش!
  • گیل و دیلم |سخنان مهندس رنجبر شهردارمحترم املش را درجلسه کارگروه بازآفرینی شهری درخصوص آرامستان املش با حضور مسئولان را چندبار به دقت مطالعه کردم!

    ایشان به صراحت ازتغییر کاربری قسمتی از زمین موقوفی خانواده یحیی پور صوفی به وادی املش(آرامستان ) سخن به زبان آورده است.

    وی ضمن آنکه از ساخت تعدادی واحد تجاری،غرفه هایی برای ایجاد مرکز توزیع یا بازار محصولات تولیدی با هدف جذب مسافر و گردشگر خبر داده و در کنار آن نیز به احداث پارک بازی برای کودکان نیز اشاره کرده است !

    در فرازی از سخنان خود نیز از آماده بودن طرح برای مناقصه جهت انتخاب پیمانکار خبر داده است از طرفی دیگر از امام جمعه املش خواسته تا افکار عمومی را از طریق تریبون نماز جمعه آماده اجرای این طرح نماید !

    متاسفانه سخنان جناب شهردار و طرح آن در جلسه کارگروه بازآفرینی شهری با ابهامات فراوانی روبرو است که نیاز به هوشیاری دستگاههای نظارتی وهمچنین آگاهی بخشی شهروندان املشی را در این خصوص دارد !

    لذا حقیر چندسوال در این زمینه مطرح می کنم تا آغازی برای مطالبه گری شهروندان املشی در این خصوص گردد!
    ۱_این زمین در چه سالی و با چه هدف برای وادی جهت دفن اموات وقف شده است.
    ۲_از زمان وقف این زمین تاکنون چه تعداد قبر و به چه میزان فروخته شده و این مبالغ در این سالها صرف چه اموری گردیده است؟و در واقع بیلان کاری وادی از بدو تاسیس تاکنون کجا ثبت گردیده است!
    ۳_آیا تاکنون شهرداری با این همه فروش قبر توانسته وجبی زمین از اطراف به زمین وادی بیفزاید و یا در نقطه ای دیگر از شهر برای همین منظور زمینی خریداری کند!
    ۴_هیات امنای فعلی آرامستان (گلزار شهدای املش)چه افرادی هستند وچگونه انتخاب شده اند و هم اکنون چه نظارتی بر درآمدها و هزینه ها دارند؟
    ۵_هزینه دفن و کفن اموات بر چه اساس و چگونه دریافت می شود و آیا تعرفه ثابت و مشخصی دارد و یا سلیقه ای و براساس ارتباطات و چانه زنی همچون عوارض نوسازی و پروانه های ساختمانی و… کم و زیاد می شود!
    ۶_آیا وادی یا گلزار شهدا محل جذب گردشگر و مسافر و درآمدزایی است یا محل فاتحه اموات!
    ۷_آیا وقف نامه خانواده واقف موجود است و اگر موجود است اوقاف یا شهرداری چرا نسبت به انتشار آن اقدام نمی کنند؟
    ۹_واقعا اگر احدی از وارثین واقف آنهم یکی از نوادگان آن‌ ادعایی نماید و شهرداری هم بلافاصله وارد مذاکره شود و راهکار ارایه نماید تا تعدادی از واحدهای تجاری را بعنوان ثلث به احدی از خانواده و… واگذار نماید قانونی است یا غیر قانونی؟
    ۱۰_چگونه یکباره بعد از گذشت این همه سال ثلث اموالشان را به دفتر یکی از مراجع واگذار کرده اند تا آنها هم در اجرای طرح سهیم باشند و چگونگی سهیم بودن خود دارای ابهامات زیادی است!
    ۱۱_چرا از دفن اموات خارج از محدوده شهر و از مناطق دوردست حتی خارج از محدوده شهرستان که بعضا خود روستاها دارای وادی هستن در این سالها جلوگیری نگردید ؟

    حال با موارد وپرسش های ذکرشده خوب است جناب شهردار به چند نکته توجه فرمایند:
    اولا: احداث مجتمع تجاری نیز بدون مطالعه و کارکارشناسی نهایتا عواقب آن همانند برداشت شن از حاشیه کمربندی املش خواهدبود که بعد از اجرا وواکنش ها هنوز هم نتواند به افکار عمومی پاسخ قانع کننده ای ارایه نمایدوکمربندی شهر بیش ازیکسال به حال خودرهاشود!
    دوما :در همه شهرها چالش احداث ویا گسترش آرمستان یکی از معضلات جدی است وبعید است بعد ازآرامستان فعلی املش وپرشدن آن به این راحتی بتوان زمینی در جای دیگر به همین آسانی تهیه نمود !
    سوما:ازتجربه تلخ مجتمع آدینه رشت،یااحداث مجتمع تجاری در جلوی زمین مصلی لنگرود،فعالیت اقتصادی نهادهای مدهبی و…بایددرس عبرت گرفت واینگونه کارها شائبه های زیادی بهمراه دارد وقطعا شهرستان املش نیزدر آینده با چنین چالش های جدی مواجه خواهدشد وبهتر است از چهره معنوی امام جمعه شهر ستان وشخصیت ها ومراجع برای چنین کارهایی استفاده نکرده ومایه نگذاریم !
    چهارم:باید از وجب وجب زمین وادی(آرامستان فعلی) حفاظت وحراست کرد واز هرگونه ساخت وساز بیجا در آن حتی در حد یک ساختمان ویا کیوسک نگهبانی جدا خودداری کرد حالا چه رسد به ساخت وساز مجتمع تجاری ،شهربازی و…!
    پنجم:اگر هم وارثان یا احدی از خانواده واقف نیز ادعایی داشته بجای ساخت مجتمع تجاری وواگذاری تعدادی از واحدها به آنان بهتر است شهرداری بجای این کار ،ارزش ریالی آن رابرآورد ونقدا یا معاوضه ملکی خارج از محدوده وادی (آرامستان)به آنها بابت ثلث پرداخت کند که زمین های زیادی ازمحل تملک در نقاط مختلف شهر دراختیارشهرداری است.
    اما ساماندهی داخل وادی ویکسان سازی قبور ازوظایف متولیان امر وبسیار هم ضروری است ولذا جا دارد تا از نصب سنگ قبرهای غیر متعارف جلوگیری وهمسان سازی قبور ومتحدالاشکل کردن سنگ قبرها با همکاری خانواده های متوفی اقدام گردد وقطعا شهروندان نیز ازاجرای این چنین طرحی استقبال وحمایت خواهندکرد.

    سیدمحمدرضا علوی املشی
    ۱۳۹۸/۰۶/۳۱

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=50425

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *