×

۱۲ موزه تخصصی در گیلان ایجاد شده است

  • کد نوشته: 81617
  • ۱۴۰۱-۰۶-۲۴
  • 69 بازدید
  • ۰
  • مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان بیان کرد: ۱۲ موزه تخصصی در استان ایجاد شده و فعال است که آخرین مورد در زمان حاضر موزه حصیر بافی روستای فشتکه است. به گزارش گیل و دیلم ، ولی جهانی روز چهارشنبه در گفت و گویی موزه حصیر فشتکه، چادر شب بافی قاسم آباد رودسر، […]

    ۱۲ موزه تخصصی در گیلان ایجاد شده است
  • مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان بیان کرد: ۱۲ موزه تخصصی در استان ایجاد شده و فعال است که آخرین مورد در زمان حاضر موزه حصیر بافی روستای فشتکه است.

    به گزارش گیل و دیلم ، ولی جهانی روز چهارشنبه در گفت و گویی موزه حصیر فشتکه، چادر شب بافی قاسم آباد رودسر، رشتی دوزی، آسیاب ماسوله، جنگ جهانی دوم لاهیجان و پست رشت را برخی از موزه‌های یادشده عنوان کرد و افزود: راه‌اندازی موزه‌های تخصصی در سطح شهرستان‌های مختلف گیلان یکی از اولویت‌های اصلی این اداره‌ کل به منظور انتقال فرهنگ و تمدن غنی مردمان گیلان به نسل‌های آینده و همچنین معرفی این ظرفیت‌ها به گردشگران داخلی و خارجی است.

    وی با توجه به ضرورت برنامه ریزی برای افزایش مقاصد گردشگری اظهار داشت: ایجاد موزه های تخصصی صنایع دستی علاوه بر معرفی پیشینه صنایع دستی و توجه دادن به گردشگران نسبت به اصالت صنایع دستی، موجب ارتقا کیفیت گردشگری استان می شود.

    جهانی، فشتکه خمام را روستایی ممتاز در بحث تولیدات حصیری دانست و بیان کرد: این روستا نخستین روستا در حوزه صنایع دستی استان بود که بر اساس ارزیابی و داوری های بعمل آمده و مصوبات مربوط به شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی در فروردین ماه سال ۹۶ به عنوان روستای ملی حصیر تایید و ثبت شد و اینک پس از ایجاد موزه تخصصی حصیر در آن در صدد ثبت آن بعنوان میراث جهانی هستیم.

    وی عنوان کرد: بیشترین محصولات حصیری گیلان در شهرستان های انزلی، رشت، لاهیجان و لنگرود تولید می شود و ۷۰۰ حصیرباف در روستای ملی حصیر مشغول به فعالیت هستند.

    سبدبافی و حصیربافی به عقیده بسیاری از محققان پس از سنگ تراشی، قدیمی ترین هنر و صنعتی است که انسان با آن آشنایی یافته و همچنین این هنر، منشأ بسیاری از صنایع دستی دیگر از جمله پارچه بافی، گلیم بافی، بامبوبافی، سفالگری و کوزه گری است.

    به گفته برخی محققان، بافتن گلیم و قالی و انواع پارچه ها از روی سبدبافی و حصیربافی اقتباس شده و قدیمی‌ترین نمونه دستباف به حدود شش هزار سال قبل تعلق دارد.

    به گزارش گیل و دیلم، حصیرهای ساخت گیلان و سایر نواحی شمال ایران طرح های هندسی دارند که از بافت نی طبیعی یک رنگ پدید می آیند. حصیر در اندازه‌ها و شکل‌های مختلف بافته می شود و مصارف گوناگونی همچون زنبیل، کلاه، سفره، سبد، آبکش و زیرداغی حصیری است که تقریبا در تمام منازل گیلانی یافت می شود و امروز همین هنرصنعت توانسته در میان رقابت جهانی خود را به عنوان طرحی مدرن در لیست طراحان دکوراسیون معروف امروزی در جای جای جهان به نقش بکشد.

    فشتکه در دهستان چاپارخانه بخش خمام از توابع شهرستان رشت است و در راه اصلی جاده رشت – انزلی قرار دارد

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=81617

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *