×

۲۲۰ بنای تاریخی در اختیار ۴۱ نهاد دولتی گیلان

  • کد نوشته: 59217
  • ۱۳۹۹-۰۵-۰۱
  • 61 بازدید
  • ۰
  • مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان اعلام کرد: ۲۲۰ بنای تاریخی استان در اختیار ۴۱ دستگاه دولتی قرار دارد که این ادارات بر اساس ماده ۹۸ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه جمهوری اسلامی مکلف به حفاظت، حمایت و صیانت از آثار هستند. به گزارش گیل و دیلم ،مسعود حلاج پور روز چهارشنبه در […]

    ۲۲۰ بنای تاریخی در اختیار ۴۱ نهاد دولتی گیلان
  • مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان اعلام کرد: ۲۲۰ بنای تاریخی استان در اختیار ۴۱ دستگاه دولتی قرار دارد که این ادارات بر اساس ماده ۹۸ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه جمهوری اسلامی مکلف به حفاظت، حمایت و صیانت از آثار هستند.

    به گزارش گیل و دیلم ،مسعود حلاج پور روز چهارشنبه در گفت و گویی با اشاره به خطر تخریب و حریق ساختمان‌های فرسوده در حال بهره برداری توسط ادارات دولتی افزود: اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان آمادگی دارد کارشناسان متخصص خود را برای ساماندهی و احیاء این بناها معرفی نماید.

    وی اظهار داشت: از تعداد ۵۲۷ اثر منقول مربوط به بناهای تاریخی ثبت شده تنها ۵۶ بنا در اختیار اداره ‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان است و تاکنون از این تعداد نسبت به مرمت ۵۵ بنا اقدام شده و همچنین انجام فعالیت مرمتی برای بیش از ۹۰ بنای تاریخی دیگر که در اختیار دستگاه های دولتی قرار دارند نیز صورت گرفته‌ است.

    وی اضافه کرد: بر اساس ماده ۹۸ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران، دستگاه های اجرایی مکلفند به منظور صیانت از میراث فرهنگی و حمایت از صنایع دستی و تشویق و توسعه گردشگری اقداماتی نظیر هزینه‌های مربوط به پژوهش، حفاظت و مرمت آثار منقول و غیرمنقول ثبت شده در فهرست آثار ملی و فهرست‌های ذی‌ربط آثار در اختیار و در حیطه وظایف تخصصی همان دستگاه را در قالب بودجه سنواتی از محل اعتبارات خود تأمین کنند.  

    حلاج پور گفت: این اعتبارات در چهارچوب ضوابط قانونی سازمان میراث فرهنگی، ‌صنایع دستی و گردشگری هزینه می‌شود و تأسیسات گردشگری از هر نظر تابع قوانین و مقررات بخش صنعت گردشگری به استثنای معافیت‌های مالیاتی است و از شمول قانون نظام صنفی مستثنی است.

    وی ادامه داد:همچنین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری موظف است به‌منظور حفظ و صیانت از میراث فرهنگی اقدام لازم را با همکاری و هماهنگی سایر دستگاه های اجرایی ذی‌ربط به‌منظور شناسایی، مستندسازی، حفاظت و مرمت و معرفی میراث فرهنگی (اعم از ملموس و ناملموس) میراث طبیعی، ایجاد شهرهای جهانی صنایع دستی و احیای هنرهای سنتی در حال زوال در حوزه فرهنگ و تمدن ایرانی و ثبت در فهرست میراث جهانی را طبق بودجه سنواتی به‌عمل آورد.

    استان گیلان با دارا بودن ۱۱۷۳ اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی، رتبه چهارم به لحاظ تراکم آثار تاریخی را در کشور دارد

    برچسب ها

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=59217

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *