آمارها نشان میدهد ۵۷ درصد از سد سفیدرود آبگیری شده و ذخیره آب سد آیتالله بهجت شهر بیجار نیز در مقایسه با سال گذشته ۲ برابر شده است.
به گزارش گیل و دیلم ، طبق آمارهای ارائه شده شرکت آب منطقهای گیلان در تاریخ ۲۷ آذر امسال، ۵۷ درصد از سد سفیدرود آبگیری شده و ذخیره آب این سد مخرنی ۵۰ ساله که آب ۱۷۲ هزار از ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار گیلان از آن تامین میشود هماینک از مرز ۵۰۰ میلیون مترمکعب فراتر رفته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گیلان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رشت از آبگیری ۵۸۵ میلیون متر مکعبی سد سفیدرود تا تاریخ ۲۷ آذر امسال خبر داد و گفت: سال گذشته در همین روز ۳۰۳ میلیون متر مکعب از حجم سد آبگیری شده بود که امیدواریم ادامه این روند، سال پرباری را در حوزه فعالیتهای کشاورزی گیلان رقم بزند.
وحید خرمی افزایش ۷۶ درصدی میزان ذخیره آب سد سفیدرود را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: میزان ورودی آب این سد مخزنی هماکنون به طور متوسط حدود ۵۰ متر مکعب بر ثانیه است در حالی که حجم ورودی آن در سال گذشته حدود ۳۶ متر مکعب بر ثانیه برآورد شده بود.
وی خروجی فعلی سد سفیدرود را همانند سال گذشته به طور متوسط ۵ متر مکعب بر ثانیه اعلام کرد و ابراز داشت: ذخیره آب سد آیتالله بهجت شهر بیجار نیز تا تاریخ ۲۷ آذر امسال با یک افزایش دو برابری به ۹۷ میلیون متر مکعب رسیده است در حالی که سال گذشته در چنین روزی ذخیره آن تنها ۴۹ میلیون متر مکعب بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گیلان با اشاره به اینکه در حال حاضر حجم آب ورودی به سد شهر بیجار به طور متوسط ۸ متر مکعب بر ثانیه یعنی دو برابر میزان سال گذشته است خاطرنشان کرد: طبق آمارها خروجی این سد به طور متوسط ۶ متر مکعب بر ثانیه برآورد میشود و حدود ۹۲ درصد از حجم آن آبگیری شده است.
خرمی حجم ذخیره آب سد سفیدرود را در شرایط سرریز یک میلیارد و ۵۰ میلیون متر مکعب ارزیابی کرد و اظهار داشت: حجم آبی که هماینک در پشت دو سد مخزنی سفیدرود و آیتالله بهجت شهر بیجار جمع شده است از افزایش بسیار خوب وضعیت ذخیره آب آنها حکایت دارد که امیدواریم این شرایط پرآب همچنان ادامه پیدا کند.
وی حفظ منابع و تأسیسات آبی استان گیلان را از جمله اهداف و رویکردهای اصلی شرکت آب منطقهای دانست و تصریح کرد: با توجه به اهمیت بسیار بالای این موضوع همه باید تلاش کنیم تا خللی در مسیر کاشت، داشت، برداشت و به عبارتی تولید برنج کیفی مورد نیاز حدود ۲۰ میلیون نفر از جمعیت کشور ایجاد نشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گیلان وجود ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیکاری و چیزی حدود ۳۰۰ هزار خانواده شالیکار ذینفع آب و منابع آبی در این استان را مورد توجه قرار داد و عنوان کرد: احتیاط و برنامهریزی لازم برای جلوگیری از بروز هرگونه اختلال و خسارت در فرآیند فعالیتهای کشاورزی بسیار ضروری است.
دیدگاهتان را بنویسید