به گزارش گیل و دیلم ، کوروش خلیلی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران ، ارزش ناخالص این مقدار صید را ۲ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: ترکیب سبد صید صیادان شامل؛ ۵۰ درصد کفال، ۴۸ درصد ماهی سفید و ۲ درصد سایر گونههاست.
وی ادامه داد: طی روزهای اخیر به دلیل شرایط مساعد جوی و حرکت گلههای ماهی به سمت شرق استان پرههای صیادی توانستند در شهرستان لنگرود بیش از ۸۰ تن و در شهرستان رودسر بالغ بر ۲۰ تن ماهی (غالبا گونه کفال) صید کنند.
وی گفت: شیلات گیلان با اعمال مدیریت زمانی، اصلاح شرکتهای پره صیادی راکد و همراهی جامعه صیادی موفق شد موقعیت صید مناسب را برای جامعه صیادی استان فراهم کند.
خلیلی تصریح کرد: در فصلهای صید سال ۱۴۰۰-۱۳۹۹ حدود چهار هزار تن ماهی استخوانی در سواحل گیلان صید شد و این مقدار در فصل صید ۱۴۰۲- ۱۴۰۱ به هفت هزار و ۶۶۰ تن رسید که نشان می دهد متوسط سالانه صید انواع ماهیان استخوانی در گیلان ۱۷ درصد رشد داشته است.
وی اظهار کرد: چهار هزار صیاد گیلانی در اواخر مهرماه فعالیت خود را در نوار ساحلی از آستارا تا چابکسر شروع کرده و صید را تا اواسط فروردین ماه ادامه میدهند.
گیلان از کانونهای صیادی در شمال کشور است و ۴۶ شرکت تعاونی پره در ۳۰۰ کیلومتر آبهای ساحلی این استان به صید ماهی میپردازند.
روش صید پره، شیوهای است که در آن تور آماده به کمک یک کرجی بصوت نیمدایره در فاصله مشخصی از ساحل تا عمق ۱۴ متری دریا پهن میشود.
تور مورد استفاده از ۱۱ تکه پره با اندازههای مختلف به همدوخته تشکیل شده و کشش و جمع کردن تور در گذشته، توسط نیروی انسانی و در حال حاضر با تراکتور انجام میشود
دیدگاهتان را بنویسید