عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه هزینه تولید برنج باقیمت فروش آن همخوانی ندارد گفت: با تغییرات ناچیز در کود و سایر نهادها میتوان در بهراحتی در برنج خودکفا شد.
به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم ،محمدصادق حسنی با اشاره به قیمت برنج و مقرونبهصرفه نبودن آن در بازار اظهار کرد: حداقل هزینه تولید یک کیلو برنج در حال حاضر در استان به ۹هزار تومان میرسد درحالیکه فروش آن نیز حدوداً همان مقدار بوده و مقرونبهصرفه نیست.
وی بابیان اینکه کشاورز با تمام سازوکارهای خود مشغول تولید میشود اما به محصولش توجهی نمیشود افزود: در مزارع کشاورزی کودک پنجساله هم مشغول به کار میشود و در آخر سال زراعی برنجکار ما با بدهکارانی مواجهه میشود که حاضر هست محصولش را به قیمت هشت و هزار و ۵۰۰ تومان بفروشد و اینیک بحران است.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به قاچاق و واردات برنج در کشور بیان کرد: کشورهای خارجی خیلی راحت برنج در اختیار ایرانیان قرار میدهند درحالیکه از کوچکترین محصول دریغ میکند و این نشان میدهد دشمن امنیت غذایی را ما را هدف قرار داده است.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی افزود: دشمن در بسیاری از اقلام و کالاها ایران را تحریم کرده اما هیچگاه از ورود برنج به کشور تاکنون ممانعت نکرده است.
حسنی با اشاره به اینکه دشمن در تلاش است تا کشاورزی را نابود کند تصریح کرد: دسیسههای دشمن نشان میدهد در حال حاضر در تلاش هستند تا برنج داخلی را نابود کنند و در مواقعی که تولید برنج در کشور به حداقل رسید برنجی باقیمت ۵۰۰ هزار تومان به مردم بفروشند.
وی بابیان اینکه شرکتهای تعاونی روستایی باید برنج را باقیمت مناسب از کشاورز بخرند گفت: شرکتهای تعاونی روستایی اعتماد به صد گرم نمونه برنج کشاورز ندارند و موقع خرید حاضر هستند تا تمام گونههای برنج به محل خرید تضمینی آورده شود و این در حالی هست که در بسیاری از مواقع برنج کشاورز را باقیمت نیز نمیخرند.
نماینده مردم رشت در مجلس افزود: موقع خرید تضمینی برنج در شهریورماه است درحالیکه هیچ کشاورزی در بهمن و یا دیماه برنجی در دست ندارد تا به مراکز خرید تضمینی بفروشد و این مورد بارها به معاون وزیر تذکر دادهشده است.
حسنی بابیان اینکه دولت از هر نظر در تلاش است تا کشاورزی را نابود کند اظهار کرد: در گیلان هر کشاورزی بهصورت متوسط ۰.۷ دهم هکتار زمین زراعی دارد که متوسط درآمد آن بسیار کم است.
وی بابیان اینکه استاندارد جهانی تولید شلتوک شش تن است گفت: در حال حاضر کشاورزان ما بهطور متوسط ۴ تن شلتوک تولید میکنند که رساندن آن به متوسط جهانی بسیار راحت و قابل وصول است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با تاکید بر اینکه بهراحتی میتوان در برنج خودکفا شد افزود: من میتوانم با تغییرات بسیار ناچیز در مقدار کود و سایر نهادهها برنج را با مدیریت صحیح خودکفا کنم/فارس
دیدگاهتان را بنویسید