رئیس جهاد کشاورزی سیاهکل گفت: تاکنون بیش از ۸۰ درصد دامداران این شهرستان به مناطق ییلاقی دیلمان و پیرکوه کوچ کرده اند.
به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم ،بهزاد کوهستانی عصر شنبه اظهار کرد: علاوه بر شهرستان سیاهکل از شهرستان های لاهیجان و لنگرود نیز دامداران به مناطق ییلاقی دیلمان و پیرکوه کوچ می کنند .
وی تعداد روستاهای مناطق ییلاقی که فقط در فصل بهار توسط دامداران استفاده می شوند را ۳۰ روستا عنوان کرد که همگی آنها در فصل بهار استفاده می شوند و سایر ایام سال خالی از سکنه می باشند و در بخش دیلمان و پیر کوه وجود دارند.
کوهستانی اضافه کرد: در بخش دیلمان و پیرکوه حدود یکهزار و ۵۰۰ هکتار علفزار سنتی به صورت چاک علف بر وجود دارد ضمن اینکه ۷۰۰ هکتار هم کشت یونجه می باشد.
وی تعداد دام سبک یعنی بز و گوسفند در شهرستان سیاهکل را ۶۰ هزار راس و تعداد دام سنگین شامل گوساله و گاو را ۲۵ هزار راس عنوان کرد و افزود در فصل کوچ حدود ۱۲ هزار دام سنگین کوچ داده می شوند.
کوهستانی در مورد وضعیت مراتع شهرستان هم گفت اگر جلو ورود دام های قاچاق مثل گاو میش و اسب را بگیرند مراتع سطح شهرستان کفاف دام های شهرستان سیاهکل را می دهد.
وی ادامه داد در حال حاضر هم کوچ قشلاق به ییلاق و هم کوچ ییلاق به ییلاق در حال انجام است.
به گفته وی کوچ ییلاق به ییلاق به این صورت است که دامداران از منطقه دیلمان و پیرکوه برای علفزار و مرتع بهتر به روستاهای ییلاقی سرسبز تر کوچ می کنند و در کوچ قشلاق به ییلاق هم دامداران ابتدا ۱۵ تا ۲۰ روز به حدفاصل قشلاق به ییلاق هست مثل منطقه اغوذی در سیاهکل کوچ کرده و بعد به ییلاق می روند.
وی در ادامه مهمترین مشکل دامداران کوچنده شهرستان سیاهکل را جلوگیری از ورود دام ها به مناطق جنگلی عنوان و تصریح کرد: البته دام ها واقعا مشکلی برای جنگل وارد نمی کنند .
کوهستانی با اشاره به گرانی علوفه بعنوان یکی دیگر از مشکلات دامداران اظهار داشت: بعلت جلوگیری از عبور دام از مناطق جنگلی به منطقه دیلمان و پیرکوه دامداران مجبور هستند از جاده سیاهکل به دیلمان استفاده کنند که خطراتی هم برای دام های آنها دارد.
کوچ بهاره از اردیبهشت ماه هرسال آغاز می شود و دامداران بعد از گذشت ۶ ماه در پاییز به قشلاق برمی گردند/ایرنا
دیدگاهتان را بنویسید