×

ایران دوازدهمین کشور مصرف‌کننده چای در جهان

  • کد نوشته: 24091
  • ۱۳۹۶-۰۸-۰۲
  • 122 بازدید
  • ۰
  • مشاور فنی سازمان چای کشور گفت: در حال حاضر کشورمان از نظر تولید و سطح زیر کشت چای در رتبه پانزدهم جهان و از نظر مصرف رتبه دوازدهم جهان قرار دارد. به گزارش «پایگاه خبری گیل و دیلم» میرحسینی مقدم، گفت: امروزه چای در بیش از ۳۰ کشور جهان کشت می‌شود. کشورهای چین، هند، سری‌لانکا، […]

    ایران دوازدهمین کشور مصرف‌کننده چای در جهان
  • مشاور فنی سازمان چای کشور گفت: در حال حاضر کشورمان از نظر تولید و سطح زیر کشت چای در رتبه پانزدهم جهان و از نظر مصرف رتبه دوازدهم جهان قرار دارد.

    به گزارش «پایگاه خبری گیل و دیلم» میرحسینی مقدم، گفت: امروزه چای در بیش از ۳۰ کشور جهان کشت می‌شود. کشورهای چین، هند، سری‌لانکا، کنیا، ژاپن، ترکیه، تایوان، تانزانیا و تعدادی دیگر از جمله ایران بیشترین سطوح چایکاری را دارند.

    وی افزود: از نظر تولید نیز چین، هند، کنیا و سری لانکا بیشترین تولید و بیشترین میزان صادرات چای را به خود اختصاص داده اند. کشورهای چین، هند و اتحادیه اروپا بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان چای در جهان هستند.

    میرحسینی مقدم ادامه داد: در حال حاضر کشورمان از نظر تولید و سطح زیر کشت در رتبه پانزدهم جهان و از نظر مصرف رتبه دوازدهم جهان را با حدود ۱.۴ کیلوگرم دارا است. مصرف چای ایران حدود ۱۱۰ هزار تن در سال است.

    مشاور فنی سازمان چای کشور خاطر نشان کرد: گردش اقتصادی نوشیدنی چای در جهان در سال ۲۰۱۶ بالغ بر ۳۸ میلیارد دلار بوده است. در سال ۲۰۱۵ ارزش اقتصاد چای فقط در آمریکا با ۱۵۰ هزار تن واردات بالغ بر ۱۱ میلیارد دلار شد.

    وی افزود: با توجه به محدودیت کشت چای به استان گیلان و تا حدی مازندران و کاستی تولید داخلی نسبت به میزان مصرف، واردات چای در ایران امری ناگزیر است.

    وی ادامه داد: با توجه به مصرف سالانه ۱۱۰ هزار تن و تولید نزدیک به ۲۵ هزار تن در داخل(به طور متوسط) همه ساله مقادیری چای از مبادی رسمی و غیر رسمی وارد کشور می شود. میزان واردات رسمی به طور متوسط ۵۵هزار تن با میانگین قیمت کیلویی ۴.۵ دلار و در مجموع نزدیک به یک هزار میلیارد تومان است.

    عبدالله میرحسینی گفت:گردش اقتصادی چای در کشورمان به سه هزار میلیارد تومان می‌رسد. این در حالی است که در سال ۱۳۹۵ کل مبلغ خرید برگ سبز چای بالغ بر ۲۳۴ میلیارد تومان (تقریبا یک پنج رقم واردات رسمی) بوده است.

    مشاور فنی سازمان چای کشور تصریح ‌کرد: از طرف دیگر واردات غیرقانونی چای لطمه بزرگی به اقتصاد و گردش سالم این محصول وارد می‌سازد که تنها با حمایت از تولید محصول داخلی می‌توان جلوی آن را گرفت.

    وی افزود:با اتکا به عواید حاصل از واردات می‌توان برنامه‌های زیرساختی لازم جهت بهبود وضعیت صنعت چای و ارتقای کمی و کیفی تولید این محصول را به اجرا در آورد و از خروج مقادیر متنابهی ارز از کشور جلوگیری کرد.

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=24091

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *