مراسم تشییع پیکر پدر شعر انقلاب اسلامی، استاد حمید سبزواری از حوزه هنری تا تالار وحدت برگزار شد.
بسیاری از چهره های فرهنگی در این مراسم حاضر شده اند و برای وداع با پیر شعر انقلابی کشورمان خود را رسانده اند.از جمله چهره های حاضر در این مراسم میتوان به حجتالاسلام و المسلمین محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن مومنیشریف رئیس حوزه هنری، سید عباس صالحی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجتالاسلام محمدرضا حشمتی معاون امور قرآن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمود صلاحی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، سیدرضا تقوی رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه و …اشاره کرد.
در آغاز رسمی این مراسم، حجتالاسلام و المسلمین محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری، پیام تسلیت مقام معظم رهبری را قرائت کردند.
وی پس از قرائت متن پیام تسلیت مقام معظم رهبری به مناسبت در گذشت حمید سبزواری، اظهار داشت: «قدر زر زرگر شناسد، قدر گوهر گوهری» در پیام مقام معظم رهبری نکات ظریف و برجسته و آموزندهای در وصف این شاعر وجود دارد. شاعری که عمر خود را در این راه عنایت کرد، ۷۵ سال شعر سرود، قلم زد و جلسات ادبی را اداره کرد.
وی افزود: آن زمان که ندای امام بلند شد، حمید سبزواری بهترین سرودهها را تقدیم نظام و انقلاب کرد. سرودههایی که با نظام مقدس همراه و همگام است.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری ادامه داد: امام قدر حمید سبزواری را میدانست و رهبری انقلاب نیز قدر ایشان را میدانستند. این شاعر در ماه رمضان به ملاقات خدا رفت. امیدوارم لطف خداوند شامل حال این شاعر آزاده و گرانقدر شود.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری اظهار داشت: «خمینی ای امام» را حمید سبزواری سرود. وی درباره استاد مطهری شعر سرود. گاهی یک بیت، کار صد مقاله و سخنرانی را انجام میدهد و بزرگان ما همهشان قدردان شعر این شاعر بودند.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری ادامه داد: امام قدر حمید سبزواری را میدانست و رهبری انقلاب نیز قدر ایشان را میدانستند. این شاعر در ماه رمضان به ملاقات خدا رفت. امیدوارم لطف خداوند شامل حال این شاعر آزاده و گرانقدر شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:
علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه مراسم تشییع پیکر زنده یاد حمید سبزواری پدر شعر انقلاب گفت: باید بپذیریم که شعر میتواند تاثیر بسیاری در ارتقای سطح فرهنگ یک کشور داشته باشد. ما شعر انقلابی را با حمید سبزواری شناختیم. ایشان از سال ۱۳۲۰ که شعرتا به حال مواضعش ثابت بوده است و همواره در جهت ارتقای و رشد شعر انقلابی کوشش کرده است.
وی افزود: مقام معظم رهبری فرمودند شبهای شعری که در محضر ایشان تشکیل میشد، اولین سالی است که جای خالی حضور حمید سبزواری را احساس میکند. مرحوم سبزواری شاعر انقلاب بود؛ انقلابی که فقط به ایران محدود نمیشود.
وی خاطرنشان کرد: آنچه که مربوط به انقلاب بود؛ چه در عراق، چه لبنان و نقاط دیگر مرحوم سبزواری همیشه حضور داشت. این روحیه، روحیه انقلابی او بود که داشت. حمید سبزواری برای انقلاب اسلامی شعر میگفت بنابراین همهی جهان اسلام مخاطب شعر او بودند.
سید عباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در جمع خبرنگاران با اشاره به وجه تمایز سبزواری نسبت به دیگر شاعران گفت: شاعران دیگری چون فردوسی شعر حماسی سرودند اما وجه تمایز سبزواری نسبت به وی این بود که این حماسهسرایی را در فضای انقلابی انجام داد.
از حاشیه های برگزاری مراسم در حوزه هنری، مداحی حاج سعید حدادیان و شعرخوانی بود.
پس از انجام سخنرانی ها، پیکر مرحوم حمید سبزواری تا تالار وحدت تشییع شد.
قرار است پیکر آن مرحوم تا تالار وحدت تشییع و پس از آن به زادگاهش برای تدفین برده شود.
مرحوم سبزواری، بامداد شنبه در اثر کهولت سن و بیماری دار فانی را وداع گفت. پیکر او بنا بر وصیت خودش در زادگاهش به خاک سپرده میشود.
دیدگاهتان را بنویسید