×

لیالی قدر

  • کد نوشته: 3423
  • ۱۳۹۵-۰۴-۰۴
  • 78 بازدید
  • ۰
  • شبی که دعای احدی در آن رد نمی شود/ درس های ماه رمضان آیت الله آقا مجتبی تهرانی یکی از زمان‏ هایی که بر روی دعا اثر می‏ گذارد، ماه مبارک رمضان است. یعنی این ماه و این زمان، روی اجابت دعا اثر می‏ گذارد. ما در روایات بسیار این معنا را داریم که این […]

    لیالی قدر
  • شبی که دعای احدی در آن رد نمی شود/ درس های ماه رمضان آیت الله آقا مجتبی تهرانی

    مجتبی تهرانی
    یکی از زمان‏ هایی که بر روی دعا اثر می‏ گذارد، ماه مبارک رمضان است. یعنی این ماه و این زمان، روی اجابت دعا اثر می‏ گذارد. ما در روایات بسیار این معنا را داریم که این زمان بر دعا مؤثّر است. مثلاً در روایتی از پیغمبر اکرم(ص) آمده است که حضرت فرمودند: «ذِکْرُ اللهِ فِی رَمَضَانَ مَغْفُورٌ لَهُ وَ سَائِلُ اللهِ فِیهِ لَایَخِیبُ». به‏ یادآورنده خدا در این ماه آمرزیده است و سؤال کننده در این ماه، محروم نمی‏ شود.

    شبِ تقدیرِ ارزاق، عمرها و نزول فرشتگان
    ماه مبارک رمضان ماهی است که خودش بر روی دعای عبد اثر می‏ گذارد و در این ماه هم، شب ‏های قدر وجود دارد که در آنها به ‏طور خاص و ویژه این تاثیرگذاری تشدید می‏ شود. به این معنا که اثر گذاری آن‏ها بر روی دعا خیلی زیاد است؛ به نحوی که هیچ‏یک از زمان‏ های سال، این اثر را بر روی «اجابت دعا» ندارد.

    از مجموعه روایات راجع به شب قدر که من به آنها مراجعه کرده ‏ام، این به دست می‏ آید که شب‏ های قدر، شب‏ هایی هستند که در آن ارزاق و عمرها و سایر امورِ خیر و شرّ سال آینده تقدیر می‏ شود. شبی است که در هر سال، قرآن بر قلب مقدّس ولیّ ‏الله ‏الأعظم نازل می‌شود. شبی است که عبادت در آن، بهتر از عبادت هزار ماه است. شبی است که فرشتگان نازل شده و پراکنده می‌شوند؛ به مجالس مؤمنین می‌روند و بر آن‏ها سلام می‏ کنند؛ یعنی به آن‏ها و دعاهایشان تا طلوع فجر ایمنی می ‏بخشند.

    شبِ سجده، نماز، تسبیح، تلاوت قرآن و دعا
    شبی است که درب‏ های آسمان‏ ها در آن شب باز است و بر روی هیچ‏کس بسته نیست. شبی است که هر سجده در آن، اثرش این است که درختی در بهشت برای سجده کننده غَرس می ‏شود. شبی است که هر رکعت نماز در آن شب، موجب می ‏شود خانه ‏ای در بهشت از یاقوت و زبرجد و لُؤلُؤ برای آن شخصی که نماز خوانده است، تهیه شود. به ازای هر آیه ‏ای که تلاوت می‌شود، تاجی از تاج‏ های بهشتی به قاری آن داده می ‏شود. شبی است که هر تسبیح برای گوینده‌اش پرنده‌ و طائری در بهشت می ‏شود. شبی است که هر چه در آن برای سال آینده تقدیر شود، تبدیل نمی ‏شود مگر به مشیت حق تعالی. شبی است که دعای احدی در آن شب رد نمی ‏شود.

    اولین کتابی که به توصیه امام علی(ع) باید مطالعه کرد/ شرح روایت از آیت الله جوادی آملی


    آیت الله جوادی آملی عنوان کرد: «اولین وظیفه انسان در قبال فطرت خود این است که چشم باز کند و صحیفه دل را مطالعه کند، وظیفه بعدی او این است که آنچه در کتاب ها می خواند در کنار این صحیفه قلب قرار دهد.»

    آیت الله جوادی آملی درباره کتاب درونی انسان سخن گفت. خلاصه سخنان وی را در ادامه می خوانید.

    * بیان نورانی حضرت علی(علیه السلام) این است که حضرت می فرماید «انسان باید مطالعه کند و اولین کتاب او برای نگریستن و مطالعه کردن، صحیفه قلب خود است»؛ چرا که بسیاری از مطالب را خداوند در قلب انسان ثبت کرده است.

    * قرآن می فرماید خدا روح را مستوی الخلقه خلق کرده و انسان با صحیفه نوشته شده خلق شده است و آنچه که برای بشر لازم بود به عنوان قانون اساسی خدا در درون جان آدمی نوشته و جای داده است.

    * اولین وظیفه انسان در قبال فطرت خود این است که چشم باز کند و صحیفه دل را مطالعه کند، وظیفه بعدی او این است که آنچه در کتاب ها می خواند در کنار این صحیفه قلب قرار دهد، وظیفه بعدی این است که اگر آنچه را که در خارج از قلب و در کتاب ها مطالعه کرد با آنچه خدا در صحیفه قلب او با عنوان قانون اساسی نوشته، مطابق داشت، آنها را بگیرد و در زندگی خود به کار بندد و اگر مطابقت نداشت آن مطالب را دور بیندازد.

    * این دقیقا همان عملی است که ائمه به ما دستور دادند که اگر دیدید روایتی با قرآن کریم مطابق نداشت دور بیندازید و هر چه با قران سازگاری داشت بپذیرید.

    * قرآن درونی که خدا در نهان آدمی قرار داده و از آن به عنوان صحف قلب یاد می شود همان حق است، این وظیفه روزانه آدمی است که هر روز آنچه را می شنود به قلب خود ارجاع دهد تا درستی یا نادرستی او مشخص شود تا گرفتار جهل عقلی و عملی و انحراف نشود.

    منبع:خبرانلاین

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=3423

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *