×

آیت‌الله العظمی جوادی آملی: جامعه‌ای به أحسن الأحوال می‌رسد که نه در امور دیگران دخالت می‌کند نه اجازه می‌دهد که دیگران در امور آن دخالت کنند

  • کد نوشته: 87411
  • ۱۴۰۲-۰۱-۰۱
  • 62 بازدید
  • ۰
  • وقتی حال جامعه، احسن می‌ شود که هم حسن نظری پیدا کند و هم حسن عملی؛ در حکمت نظری, حُسن به اندیشه‌ های دقیق و عمیق علمی و پیشرفت‌های علمی فضای کشور است و حُسن عملی، به عدل و داد یک ملّت است. اگر آن عقل اندیشور، مراکز علمی کشور را به خوبی اداره کرد […]

    آیت‌الله العظمی جوادی آملی: جامعه‌ای به أحسن الأحوال می‌رسد که نه در امور دیگران دخالت می‌کند نه اجازه می‌دهد که دیگران در امور آن دخالت کنند
  • وقتی حال جامعه، احسن می‌ شود که هم حسن نظری پیدا کند و هم حسن عملی؛ در حکمت نظری, حُسن به اندیشه‌ های دقیق و عمیق علمی و پیشرفت‌های علمی فضای کشور است و حُسن عملی، به عدل و داد یک ملّت است. اگر آن عقل اندیشور، مراکز علمی کشور را به خوبی اداره کرد و اگر آن عقلی که مسئول انگیزه است کشور را به عدل و داد اداره کرد، مجموع علم صائب و عمل صالح، «أحسن الأقوال و الأحوال» یک مملکت است.

    به گزارش گیل و دیلم به نقل از جماران؛ آیت الله جوادی آملی بیان داشت: اگر آن عقل اندیشور، مراکز علمی کشور را به خوبی اداره کرد و اگر آن عقلی که مسئول انگیزه است کشور را به عدل و داد اداره کرد، مجموع علم صائب و عمل صالح، «أحسن الأقوال و الأحوال» یک مملکت است.

    دفتر آیت الله جوادی آملی با باز نشر سخنان این مرجع تقلید با عنوان«جامعه برین» این گونه آورده است:

    «یا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَارِ یا مُدَبِّرَ اللَّیلِ وَ النَّهَارِ یا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوَالِ حَوِّلْ حَالَنَا إِلَی أَحْسَنِ الْحَالِ»

    سال نو را به همه شما بزرگواران تهنیت عرض می‌ کنیم! از ذات اقدس الهی، سعادت و صلاح و فلاح ملّت و مملکت را از خدای سبحان مسئلت می ‌کنیم! از خدای سبحان که مقلّب حال و احوال است مسئلت می ‌کنیم که حالِ جامعه را به زیباترین و برجسته ‌ترین حال، متحوّل کند!

    وقتی حال جامعه، احسن می‌ شود که هم حسن نظری پیدا کند و هم حسن عملی؛ در حکمت نظری, حُسن به اندیشه‌ های دقیق و عمیق علمی و پیشرفت‌های علمی فضای کشور است و حُسن عملی، به عدل و داد یک ملّت است.

    اگر آن عقل اندیشور، مراکز علمی کشور را به خوبی اداره کرد و اگر آن عقلی که مسئول انگیزه است کشور را به عدل و داد اداره کرد، مجموع علم صائب و عمل صالح، «أحسن الأقوال و الأحوال» یک مملکت است.

    جامعه ‌ای به أحسن الأحوال می‌رسد که قبول و نکول آن محقّقانه باشد. چنین جامعه ‌ای خیرخواه دیگران است, چنین جامعه ‌ای بدی کسی را نمی ‌خواهد, چنین جامعه ‌ای صلاح و فلاح را در استقلال خود می‌ داند, در امنیت خود می‌داند؛ نه در امور دیگران دخالت می ‌کند نه اجازه می ‌دهد که دیگران در امور آن دخالت کنند، استقلال خود را حفظ می ‌کند, امنیت خود را حفظ می ‌کند, امانت خود را حفظ می‌ کند و دیگران را در سایه استقلال و امنیت و امانتِ خود نگه می ‌دارد

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=87411

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *