آئین ها و آداب سوگواری در گیلان از سوی حوزه هنری استان در قالب کتاب منتشر شد.
معاون فرهنگی حوزه هنری گیلان در ارتباط با انتشار کتاب گفت: این کتاب تلاشی از محمد بشرا از پژوهشگران مردم شناسی استان در راستای ثبت و معرفی این آئین ها و با هدف پیشگیری از فراموشی آنها است.
به گزارش گیل و دیلم به نقل از ایرنا ،محمد پرحلم روز یکشنبه در گفت و گویی افزود: سوگواریها در تمامی جوامع بشری دو وجه اصلی سوگواری خصوصی و سوگواری عمومی را دارا هستند؛ که هر دو بر مبنای خردهفرهنگها، ارزشها، آداب اجتماعی، شرایط جغرافیایی و باورهای مذهبی برگزار میشوند.
وی اظهار داشت : در ایران بهطور عام و استان گیلان بهطور خاص، با توجه به تنوع بالای قومی و فرهنگی، بخش عمدهای از مراسم تحت عنوان سوگواری ، در کلیات و جزیٔیات باهم متفاوتاند و این تفاوت در جنبۀ خصوصی سوگواریها به مراتب بیشتر به چشم میخورد.
وی افزود: بااینحال در جنبۀ عمومی سوگواریها، بهخصوص پس از ورود اسلام و ترویج فرهنگ تشیّع در سراسر ایران، آئین سوگواری بر مبنای باورهای شیعی دین اسلام فراگیر و یکی از وجه اشتراکات اقوام ایرانیِ گرویده به اسلام شد.
وی ادامه داد: بسیاری از آیٔینهای سوگواری در گیلان برگرفته از باورداشتهای دینی و آیٔینهای ایرانی است که در حال تغییر یا فراموشی هستند؛ آیٔینهایی که بیانگر سبک زندگی مردم یک ناحیه بودند و حفظ و آگاهی از آنها میتواند به حفظ هویت جمعی مردم یک قوم کمک کند.
دیدگاهتان را بنویسید