×

یادداشت گیل و دیلم ؛
آشنایی با سرمایه‌گذاری زیست‌محیطی، مسئولیت اجتماعی و حاکمیتی(ESG) و اهمیت آن برای کسب‌وکارها

  • کد نوشته: 103809
  • ۱۴۰۳-۰۴-۱۷
  • 156 بازدید
  • ۰
  • سیاست‌های ESG می‌تواند یک محیط کاری سالم‌تر و جذاب‌تر ایجاد کند. شرکت‌هایی که بر رفاه کارکنان، تعادل کار و زندگی و امنیت محیط کار تأکید دارند، احتمال بیشتری برای جذب و حفظ استعدادهای برتر دارند.....
    آشنایی با سرمایه‌گذاری زیست‌محیطی، مسئولیت اجتماعی و حاکمیتی(ESG) و اهمیت آن برای کسب‌وکارها
  • ESG چیست؟
    ESGمخفف عبارت “Environmental, Social, and Governance” به معنای “راهبری زیست‌محیطی، اجتماعی و شرکتی” است. این مفهوم به مجموعه‌ای از سیاست‌ها، روش‌ها و معیارها اشاره دارد که سازمان‌ها برای کاهش تاثیرات منفی و افزایش تاثیرات مثبت بر محیط زیست، جامعه و نهادهای حاکمیتی اجرا می‌کنند.
    هر رکن ESG بر حوزه‌های زیر تمرکز دارد:
    محیط زیست: انتشار کربن، آلودگی، مدیریت پسماند، مصرف آب، جنگل‌زدایی، تنوع زیستی، انرژی سبز؛
    اجتماعی: تنوع و فراگیری، حقوق بشر، برده‌داری مدرن، ایمنی محل کار، رفاه کارکنان، امنیت داده‌ها؛
    حاکمیت: تنوع هیئت مدیره، پرداخت اجرایی، مشارکت سیاسی، رشوه و فساد، اخلاق تجاری.
    اهمیت ESG برای سرمایه‌گذاران و کسب‌وکارها در سال‌های اخیر بشدت افزایش یافته است. بسیاری از کسب‌وکارها برای جلب توجه سرمایه‌گذاران و افزایش شفافیت در عملکرد خود، این معیارها را در عملیات و استراتژی‌های خود ادغام کرده‌اند. ESG به عنوان زیرمجموعه‌ای از پایداری محسوب می‌شود که به نیازهای نسل‌ حاضر بدون به خطر انداختن توانایی نسل‌های آینده برای تأمین نیازهای خود توجه دارد.
    چرا ESG برای کسب‌وکارها مهم است؟
    بهبود مدیریت ریسک:
    چارچوب‌های ESG به عنوان ابزارهای ارزیابی عمل می‌کنند که به سرمایه‌گذاران و شرکت‌ها کمک می‌کنند تا ریسک‌ها و فرصت‌های مرتبط با محیط زیست، جامعه و حاکمیت شرکتی را شناسایی و مدیریت کنند. این چارچوب‌ها به افراد و شرکت‌ها کمک می‌کنند تا ارزش‌های خود را بهبود بخشند و همچنین ارزش نهایی شرکت‌ها را برای اهداف خود تحلیل کنند.سرمایه‌گذاران با اتخاذ رویکرد ESG می‌توانند از شرکت‌هایی که اقدامات مضر برای محیط‌زیست انجام می‌دهند، اجتناب کنند. به عنوان مثال، انتخاب نکردن سرمایه‌گذاری در سوخت‌های فسیلی برای جلوگیری از ضررهای ناشی از انتشار کربن که این رویکرد به اطمینان از انعطاف‌پذیری طولانی‌مدت کمک می‌کند.
    بهبود عملکرد پورتفولیوهای سرمایه‌گذاری:
    مطالعات نشان داده‌اند که سرمایه‌گذاری‌های ESG در درازمدت بهتر از سرمایه‌گذاری‌های غیر ESG عمل می‌کنند. بررسی‌های انجام شده توسط شرکت مورنینگ‌استار، که در زمینه مدیریت سرمایه‌گذاری، مدیریت دارایی و مطالعات بازار فعالیت می‌کند، نشان می‌دهد که شرکت‌هایی با استراتژی‌های پایدار عملکرد بهتری دارند. این شرکت‌ها معمولاً به بهره‌وری عملیاتی بیشتر، صرفه‌جویی در هزینه‌ها، کاهش جابجایی کارکنان و استفاده بهینه از منابع دست می‌یابند.
    تأثیر مثبت بر محیط زیست:
    سرمایه‌گذاری ESG با تمرکز بر پروژه‌ها و شرکت‌هایی که عملکرد پایدار و مسئولیت‌پذیری محیطی دارند، به کاهش اثرات مخرب تغییرات آب و هوایی کمک می‌کند. یکی از ابزارهای مهم در این نوع سرمایه‌گذاری، اوراق قرضه سبز است که برای تأمین مالی پروژه‌های زیست‌محیطی طراحی شده‌اند. این پروژه‌ها شامل کاهش انتشار کربن، بهبود کیفیت هوا، مدیریت منابع آبی، توسعه حمل و نقل پاک و حفاظت از تنوع زیستی می‌شوند، که همگی به حفظ و بهبود محیط زیست کمک می‌کنند
    نوآوری و سازگاری بیشتر:
    همانطور که سرمایه‌گذاری ESG محبوب‌تر می‌شود، تقاضا برای محصولات و خدمات پایدار نیز افزایش می‌یابد. این افزایش تقاضا، شرکت‌ها را به نوآوری و توسعه پیشنهادهای جدید برای افزایش سودآوری و حفظ تصویر مثبت برند خود ترغیب می‌کند. استفاده کارآمدتر از منابع و کاهش ضایعات نیز از نتایج مثبت این رویکرد است.
    جذب و حفظ استعدادها:
    سیاست‌های ESG می‌تواند یک محیط کاری سالم‌تر و جذاب‌تر ایجاد کند. شرکت‌هایی که بر رفاه کارکنان، تعادل کار و زندگی و امنیت محیط کار تأکید دارند، احتمال بیشتری برای جذب و حفظ استعدادهای برتر دارند. کارمندان تمایل دارند در شرکت‌هایی کار کنند که مسئولیت اجتماعی و محیطی را جدی می‌گیرند.
    انطباق با مقررات:
    سرمایه‌گذاری ESG به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا برای تغییرات نظارتی آماده شوند و از جریمه‌های احتمالی اجتناب کنند. شرکت‌هایی که اصولESG را پیاده‌سازی کرده‌اند، از حمایت دولت برخوردار شده و ریسک اقدامات نامطلوب دولت را کاهش می‌دهند.
    کمک به اهداف پایداری جهانی:
    سرمایه‌گذاری‌های ESG می‌توانند به تحقق اهداف توسعه پایدار سازمان ملل کمک کنند. این اهداف شامل مقابله با فقر، رسیدگی به مسائل نابرابری و حفاظت از محیط زیست است. سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و حمایت از دستمزد برابر از جمله اقدامات مؤثر در این راستا هستند.
    جمع‌بندی:
    هیچ شرکتی نمی‌تواند بدون ارتباط با جامعه و مردم پیرامون خود پیشرفت کند. شرکت‌ها باید نقش فعالی در جامعه و فراتر از کسب سود را داشته باشند. این استراتژی نه تنها باعث گسترش شرکت ها می‌شود بلکه به پایداری و موفقیت طولانی‌مدت آن کمک می‌کند.

    بنابراین، وقت آن است که شرکت‌ها استراتژی‌های ESG را به صورت جدی پیاده‌سازی کنند و به سوی آینده‌ای پایدارتر گام بردارند.

    محدثه فریفته

    کارشناس ارشد مدیریت مالی

    نویسنده: محدثه فریفته

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=103809

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *