تفسیرها و تحلیل ها از واژه «وفاق ملی» که مسعود پزشکیان بیان کرده است، متفاوت است و با گذشته ۴ ماه از زمانی که دولت چهاردهم تشکیل شده تا به امروز، تعریف مشخصی درباره آن بیان نشده است.
برخی از سیاسیون بر این باور هستند که وفاق ملی به معنی حضور افراد هم فکر ولو از جناح مختلف در دولت است و برخی دیگر این موضوع را رد می کنند و حضور مخالفان دولت را در پاستور به ضرر پزشکیان می دانند.
به گزارش گیل و دیلم ، در همین راستا، خبرگزاری خبرآنلاین «یک سوال مشخص و مشترک» درباره وفاق ملی را با طیفی از سیاسیون چپ، راست و معتدل، از جمله محمدرضا تاجیک، محمد سلامتی، محسن غرویان و غلامحسین کرباسچی به اشتراک گذاشته و نگاه آنها به «وفاق ملی» را مورد واکاوی قرار داده است.
در ادامه پاسخ های علی مطهری، نماینده ادوار مجلس و نجاتالله ابراهیمیان، عضو سابق شورای نگهبان به سوال خبرگزاری خبرآنلاین را می خوانید؛
***
سوال: تعریف و تفسیر شما از شعار «وفاق» رئیس جمهور چیست؟ برخی این شعار را بخاطر شفاف نشدن از سوی رئیس جمهور پاشنه آشیل دولت می دانند که مسیر را برای سهم دادن به طیف های مختلف و حتی رقبا و مخالفان دولت باز کرده است و برخی هم معتقدند با این رویکرد فشارها به دولت برای عملیاتی کردن برخی شعارها و برنامه هایش برداشته یا کمتر می شود؟ فکر می کنید این مسیر انتصابات در دولت در چارچوب وفاق قابل تعریف و قابل دفاع است؟
مطهری:سیاست وفاق پزشکیان هوشمندانه است /افراد منصوب شده برداشت یکسان از برجام و FATF داشته باشند
پاسخ علی مطهری، نایب رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی: سیاست وفاق که آقای پزشکیان در پیش گرفتند یک سیاست درست و هوشمندانه بوده است. بدون وفاق نمی توان به پیشرفت و توسعه رسید. درگیری های گروهی و جناحی وقت و سرمایه های کشور را تلف می کند.
در اثر سیاست وفاق افرادی از گروه ها و احزاب مختلف مناصب را به عهده می گیرند. مهم این است که این افراد وجوه مشترک فکری داشته باشند و به گونهای نباشد که نظراتشان درباره مبانی فکری و آرمان ها خیلی از هم فاصله داشته باشد.
باید حداقل به طور نسبی برداشت های یکسانی مثلا اصل ولایت فقیه، آزادی بیان، نوع برخورد با منتقدان، پیشرفت و توسعه اقتصادی کشور، سیاست خارجی، توافق برجام و مسئله افایتیاف داشته باشند. اگر در این گونه موضوعات یک توافق نسبی نداشته باشند کشور دچار مشکل خواهد شد.
ابراهیمیان: وفاق ملی با این نحوی که می گویند بی معنی است، نمی فهمم یعنی چه!
پاسخ نجاتالله ابراهیمیان، عضو سابق شورای نگهبان: اگر منظورشان این است که از گرایشها و تفکرات مختلف سیاسی بیاورند، به نظر من وقتی مردم رأی میدهند باید یک گروه سیاسی با شعارها و برنامههای مشخص مسئولیت این شعارها و برنامهها را برعهده بگیرد.
برای اینکه این مسئولیت را برعهده بگیرد، لازم است که افرادی را به کار بگیرد که به شعارها و برنامههای دولت پایبند باشند تا پس از به پایان رسیدن ماموریت، مردم بتوانند آنان را بازخواست کنند که چرا به این شعارها و برنامهها عمل نکردند.
اگر بخواهند افرادی را با سلایق و تفکرات مختلف به صورت درهم بیاورند، ممکن است یک نوع فرار از مسئولیت باشد و بعدا بگویند که فلانی نگذاشت، دیگری خیانت کرد یا فلان شخص همراهی نکرد. بهانههای مختلف جور میشود که افراد به مسئولیت خود عمل نکنند و از زیر بار آن فرار کنند. این وفاق ملی با این نحو که میگویند یک شعار بیمعنی است که من نمیفهمم یعنی چه
دیدگاهتان را بنویسید