×

تبدیل فرهنگ استاندارد به مطالبه عمومی در گرو همراهی رسانه‌هاست

  • کد نوشته: 110457
  • ۱۴۰۳-۱۰-۲۳
  • 41 بازدید
  • ۰
  • سرپرست اداره کل استاندارد گیلان با بیان اینکه جامعه‌ای توسعه یافته است که استانداردهای اجباری آن کم باشد، گفت: در این راستا باید فرهنگ استفاده از کالاها ومحصولات استاندارد به مطالبه عمومی بدل شود و این امر در سایه همراهی و همکاری رسانه‌ها و نیز بخش‌های آموزشی محقق می‌شود....
    تبدیل فرهنگ استاندارد به مطالبه عمومی در گرو همراهی رسانه‌هاست
  • به گزارش گیل و دیلم ، مهدی محمدی کوچصفهانی امروز در نخستین روزهای مسئولیت به همراه معاونین خود با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی استان و بازدید و نشستی با رئیس و خبرنگاران این مجموعه؛ خواستار یاری و همراهی ویژه ایرنا در فرهنگ‌سازی استانداردها شد و اظهار کرد: برای دستیابی به توسعه یافتگی باید فرهنگ استفاده از کالاها و محصولات استاندارد مطالبه عمومی شود و به این مهم دست نمی یابیم مگر آنکه رسانه‌ها در مقوله فرهنگ سازی به ما کمک کنند.

    وی گفت: امروز همه می‌دانیم فرهنگ‌سازی در هر حوزه‌ای از جمله استاندارد باید از سنین کودکی و در مهدکودک ها و مدارس آغاز شود از اینرو اهتمام بر آن است در راستای عمل به وظایف قانونی و برنامه‌های این سازمان با اولویت در زمینه فرهنگ سازی عمل کنیم و از ظرفیت قابل توجه رسانه ها و دستگاه های آموزشی بهره گیریم.

    وی در ادامه در مورد مسائل موجود در حوزه استاندارد هم عنوان کرد: در این بخش چالش‌ها و مسائلی که از حل آن ناتوان باشیم، وجود ندارد اما نیاز است با همراهی سایر بخش ها و مسئولان برطرف شود.

    محمدی با بیان اینکه اداره کل استاندارد در چهار حوزه فعالیت می کند که نخستین آن تدوین استانداردهاست، عنوان کرد: در قانون جدید؛ استاندارد توسط سازمان استاندارد و به تبع آن ادارات کل تدوین نمی شود بلکه دستگاهای اجرایی ذیل قانون کشوری مکلف به تدوین استاندارد هستند که با همکاری ما این قوانین تصویب شده و ما بر حسن انجام کار نظارت می کنیم.

    سرپرست اداره کل استاندارد گیلان اضافه کرد: حوزه دوم عملکردی ما ارزیابی انطباق است که دامنه و طیف گسترده ای از صنعت، تجارت داخلی و فرامرزی را شامل می‌شود و همه واحدهای صنعتی تحت پوشش استاندارد اجباری زیر نظارت این اداره کل هستند که نمونه آن نظارت بر بازار عرضه و مصرف و نیز ارزیابی سنجش نرخ رشد کیفیت ۱۲۵ قلم کالاست.

    وی ادامه داد: ما همچنین بر تجارت فرامرزی، صادرات و واردات نیز نظارت می کنیم و حوزه فعالیت مجموعه از گمرکات آستارا، بندرانزلی، کاسپین تا شهر بازی‌ها، معاینه فنی خودروها، جایگاههای سی ن اجی و غیره را شامل می شود.

    محمدی حوزه تائید صلاحیت را سومین بخش فعالیت این اداره کل اعلام کرد و افزود : اداره کل استاندارد از توان آزمایشگاه‌های همکار برای واحدهای بازرسی بهره می برد که تا چند سال قبل ۷۰ آزمایشگاه همکار تائید صلاحیت شده داشتیم اما اینک به دلیل نوسانات اقتصادی و تحریم ها این تعداد به نصف رسیده است.

    وی اظهار کرد: اندازه شناسی آخرین حوزه فعالیتی سازمان استاندارد است که در ۲ نوع اندازه شناسی علمی در حوزه کالیبراسیون و اندازه شناسی قانونی فعالیت می کند، در این بخش تمامی ترازوهای سبک و سنگین در داد و ستد عمومی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

    وی گفت : اداره کل استاندارد گیلان همچنین در زمینه پیشنهاد و تشکیل چهار کمیته متناظر سازمان جهانی استاندارد شامل؛ TC ۸۹ در حوزه پنل های چوبی، ۲۰۷ در زمینه مدیریت زیست محیطی، ۲۹۶ در مورد خیزان و بامبو، ۳۳۹ نیروگاههای برق آبی کوچک فعالیت داشته و در پیش نویس های بین المللی صاحب نظر است و سالانه ۴۵۰ کامنت فنی ثبت شده در سازمان جهانی استاندارد دارد.

    رئیس خبرگزاری جمهوری اسلامی گیلان نیز در این نشست با بیان اینکه نگاه ایرنا به مسائل و موضوعات مختلف به صورت حرفه ای، بی طرفانه و موشکافانه است، افزود : نگرش ما مبتنی بر سازندگی و کمک به رفع مسائل و چالش های استان و مردم است و این امر مستلزم تعامل مناسب بین رسانه با مردم و مسئولان و دستگاه هاست.

    فاطمه یوسفی عنوان کرد: با توجه به صبغه، سابقه و نیروهای تحصیل کرده، کیفیت کار در ایرنا اولویت بوده و در سایه این عملکرد، خبرگزاری جمهوری اسلامی رسانه ای مستند، قابل اعتماد و استناد و در واقع استاندارد است.

    وی با اشاره به گستردگی و نیز اهمیت و نقش استاندارد در جامعه و سلامت مردم از ایمنی ابزارها و تجهیزات مورد استفاده تا مواد غذایی مصرفی و غیره تصریح کرد: ایرنا در زمینه فرهنگ سازی استانداردها و ضرورت ها و تبیین شرایط موجود و فرآیندهای ارتقای آنها تعامل سازنده ای با این اداره کل داشته و همچنان هم خواهد داشت

    نویسنده: امید غمخوار

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=110457

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *