به گزارش گیل و دیلم ، محمود صادقی، حقوقدان، فعال سیاسی اصلاحطلب گفت:
برخی از عنوان معاهده برای fatf استفاده میکنند که اشتباه است. fatf یک معاهده نیست، بلکه یک گروه ناظر برای همکاری در تراکنشهای مالی است. ایران قرار نیست به fatf بپیوندد، بلکه میخواهد با یک گروه مالی همکاری داشته باشد.
قوانینی وجود دارند که ذیل توصیهنامههای fatf طرح شدهاند. برای اینکه نظام اقتصادی کشور استانداردهای مقابله با پولشویی را هم در قوانین داخلی و هم در سطح بیرونی اجرایی کند. بنابراین درباره این گروه کمی بدفهمی و کجفهمی وجود دارد. به عنوان نمونه، Cft بالای ۱۸۰ عضو دارد، اما fatf نهایتا ۴۰ تا ۵۰عضو دارد. ایران بنای عضویت ندارد، بلکه توصیههای ۴۲گانه این گروه را قرار است، اجرایی کند. جالب اینجاست که ایران حدود ۴۰تا۴۱ توصیه fatf را اجرایی میکند و نهایتا ۱الی ۲توصیه دیگر مانده تا کاملا منطبق با این گروه شود. اجرای این ۱الی ۲مورد ایران را از لیست سیاهfatf خارج میکند.
هیچ کشوری حاضر نیست با ایران که در لیست سیاه این گروه قرار دارد، همکاری اقتصادی و تجاری داشته باشد.
این توهم ایجاد شده که همه تراکنشهای مالی ایران تحت نظارت برخط گروه قرار میگیرد. برخی هم این نگرانی را دارند که در دور زدنهای تحریم، مشکلاتی برای ایران ایجاد شود. در حالی که امروز شما کشوری امنیتیتر از روسیه و چین ندارید؛ روسیه درگیر جنگ و تحریم توامان است. اما حتی این دو کشور عضو fatf هستند.
مراودات ایران برای دور زدن تحریمها یا کمک به سازمانهای آزادیبخش مانند حزبالله و…از طریق تراکنشهای روتین بانکی صورت نمیگیرد. این کمکها از مسیرهایی انجام میشود که خارج از کنترل و نظارت این نوع ساز و کارهاست. مگر ایران مستقیما به حساب حزبالله پول واریز میکند؟ اگر ایران پول میریخت، دولت لبنان عضو fatf است و رد پول را زده و جلوی این داراییها سد میشد. اینها توهماتی است که برخی گروهها به دلایل مختلف ترویج میکنند
دیدگاهتان را بنویسید