به گزارش گیل و دیلم ، هادی حق شناس در گفت وگویی، پیشرفت فیزیکی طرح های فاضلاب استان گیلان اعم از تصفیه خانه و شبکه جمع آوری را تنها ۲۶ درصد دانست و اظهار کرد: این در حالی است که میانگین کشوری اجرای طرح های فاضلاب در استان ها ۶۶ درصد است.
وی با اشاره به تفاوت آب و هوایی استان ها، افزود: استانی که تا عمق ۷۰، ۸۰ و حتی ۱۰۰ متری آن آب وجود ندارد با استانی که اگر نیم متر زمین را حفر کنیم به آب می رسیم، خیلی فرق دارد، زیرا آب در این استان زودتر آلوده می شود.
استاندار گیلان با بیان اینکه پنج برابر میانگین کشور بارندگی داریم، تصریح کرد: مزیت گیلان به همین آب شیرین است، اما آب شیرین به واسطه عدم اجرای شبکه فاضلاب دچار مسئله شده و لذا نیازمند نگاه ملی هستیم.
حق شناس با اشاره به اجرای پروژه فاضلاب در برخی از استان ها با پیشرفت ۶۰ تا ۷۰ درصد، عنوان کرد: اگر پروژه فاضلاب در این استان ها با تاخیر اجرا می شد، اتفاقی نمی افتاد، اما پروژه فاضلاب در گیلان باید خیلی زودتر اجرا می شد، زیرا وجب به وجب زمین های گیلان در ضریب امنیت غذایی کشور تاثیرگذار است.
وی در ادامه به آلودگی تالاب انزلی به واسطه ورود فاضلاب اشاره کرد و متذکر شد: تالاب مقصد و معلول است و باید منشأ و علت آلودگی آن را پیدا کنیم و اگر منشأ را حل کنیم، مقصد نیز حل خواهد شد.
استاندار گیلان کار ریشه ای و اساسی برای رفع آلودگی تالاب انزلی را جلوگیری از ورود پساب های خانگی و کشاورزی و صنعتی دانست و بیان کرد: می خواهیم فاضلاب های انسانی و کشاورزی و صنعتی که حاوی سموم هستند، به تالاب نیاید و لذا نیازمند تخصیص اعتبار ۵۰۰ میلیون دلاری برای حل ریشه ای مشکل تالاب با احداث تصفیه خانه در رشت و انزلی هستیم؛ در غیر این صورت برنامه هفت ساله هم مشکل مقصد را حل نمی کند.
دیدگاهتان را بنویسید