به گزارش گیل و دیلم ، حبیب جهانساز روز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان اظهار کرد: علاوه بر این در این مدت ۲۷۶ میلیارد ریال تسهیلات سرمایهای به چایکاران استانهای گیلان و مازندران پرداخت شدهاست.
وی با بیان اینکه سرمایهگذاری و ارائه تسهیلات به چایکاران برای توسعه و به زراعی باغات چای در دستور است، اضافه کرد: از جمله برنامه های سازمان چای ارائه این تسهیلات سرمایه ای و در گردش به منظور احیاء باغات چای بوده که با پرداخت آنها از سال گذشته در مجموع افزون بر ۲ هزار هکتار از باغات چای رها شده احیا شدهاست.
رئیس سازمان چای کشور درباره پرداخت مطالبات سال جاری چایکاران استانهای گیلان و مازندران افزود: امسال در مجموع ۱۲۴ هزار و ۵۹۰ تن برگ سبز چای شامل؛ ۴۰ درصد محصول درجه یک، ۶۰ درصد درجه ۲ و در مجموع به ارزش ۲۰ هزار و ۱۷۰ میلیارد ریال از چایکاران کشور خریداری شد که ۸۸ درصد مطالبات تا کنون پرداخت شده و بقیه نیز به زودی تسویه می شود.
وی با اشاره به اقدامات ارزشمند و موثر دولت و وزیر جهادکشاورزی در حوزه صنعت چای کشور عنوان کرد: دولت در سال جاری با پرداخت به موقع سهم ۲۵ درصدی خرید تضمینی برگ سبز چای، کنترل واردات و مصوبه شورای قیمتگذاری در خصوص ثبت سفارش واردات به ازای خرید چای ایرانی به صنعت چای کمک کردهاست.
رئیس سازمان چای کشور با اشاره به محدود کردن واردات چای توسط دولت اظهار کرد: امسال ۳۸ هزار تن چای وارد کشور شد که نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش دارد.
برداشت چای در استانهای گیلان و مازندران در سه فصل در قالب چهار چین که بهاره (از اردیبهشت ماه شروع می شود)، تابستانه (۲ چین) و پاییزه انجام میشود؛ امسال نرخ خرید هر کیلو برگ سبز چای درجه یک ۱۸۰ هزار ریال و محصول درجه ۲ نیز ۱۵۰ هزار ریال اعلام شده بود که به طور میانگین نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد رشد دارد.
بر اساس آخرین آمار در استانهای گیلان و مازندران بالغ بر ۵۵ هزار چایکار وجود دارد؛ وسعت باغهای چای این ۲ استان حدود ۲۵ هزار هکتار است؛ برداشت برگ سبز چای هر ساله در سه چین بهاره، تابستانه و پائیزه انجام می شود.
بر اساس آخرین آمار سالانه حدود ۳۰ هزار تن چای خشک استحصال میشود، مصرف چای در کشور به طور میانگین حداکثر ١٠٠ هزار تن است
دیدگاهتان را بنویسید