به گزارش گیل و دیلم ، جبهه اصلاحات ایران در حمایت از مذاکره دوجانبه میان ایران و آمریکا نوشت: گفتگو های جاری دو جانبه بین ایران و امریکا پس از ۴۶سال، موضوع رابطه متقابل دو کشور را در صدر اخبار تحولات جهان قرار داده است. نظر به اهمیت و پیچیدگی این رویداد، جبهه اصلاحات ایران مواضع خود در این خصوص را به شرح زیر اعلام می دارد:
۱-مذاکره به معنای انفعال و تسلیم نیست. بهره گیری از این روش دیپلماتیک، رویکردی عقلائی و عرفی معطوف به کاهش تهدیدات و خلق فرصت های مناسب براى تأمین منافع ملی کشور در حوزه روابط بینالمللی است.
۲-برنامهریزی و سازماندهی منسجم بر ساخته از تدبیر، درک شرایط و اراده محکم سطوح عالی نظام را اقدامی مناسب می دانیم و حمایت و پشتیبانی خود را از آن اعلام می کنیم.
۳-عرصه سیاست خارجی را عموما و موضوع این تعاملات را خصوصا، فراتر از مسائل حوزه سیاست داخلی به شمار آورده و انتظار داریم تمام ظرفیت های سیاسی کشور، صرف نظر از انتقادات به شیوه حکمرانى و با پرهیز از پیش داوری های غیر واقع بینانه، از راهبرد تعیین شده و هیأت مذاکره کننده ایرانى حمایت کنند.
۴-توافق برجام متناسب با ظرف زمانی خود،مهمترین دستاورد سیاست خارجی ایران بود.انجام آسیب شناسی علل و عوامل خارجی و داخلی مؤثر بر نافرجامی آن را به متولیان مربوطه توصیه می کنیم. البته معتقدیم پیشنهادات مناسب اخیر ایران مبنی بر ارائه مشوق های اقتصادی به آمریکا، اروپا و سایر صاحبان سرمایه و تکنولوژی برای سرمایه گذاری در حوزه های زیر بنایی کشور، موجب تضمین پایداری توافقات سیاسی احتمالی خواهد بود. همچنین تقویت و استمرار رایزنی های فراگیر اعتماد ساز با همسایگان، کشور های مهم عربی، اتحادیه اروپا، چین، روسیه و آژانس بین المللی انرژی اتمی می تواند در خنثی سازی کار شکنی های پیش روی، مفید واقع گردد.
۵- بی شک به ثمر رسیدن مذاکرات با آمریکا و رفع تحریمها علیه ایران، در صورت تداوم رویکردهای خود تحریمی، نمیتواند گرهی از مشکل فروبسته اقتصاد کشور بگشاید. لذا از رئیس جمهور محترم می خواهیم در عمل به سیاست تعامل عزتمندانه با دنیا و به منظور فراهم ساختن زمینه های لازم برای خروج ایران از وضعیت اقدامات مقابلهای گروه اقدام ویژه مالی (افایتیاف) و رفع انسداد در روابط بانکی بینالمللی و نیز برای تصویب نهایی پیوستن به دو معاهده پالرمو و سی افتی مصوب مجلس شورای اسلامی، در مجمع تشخیص مصلحت نظام تلاش بیشتری مبذول دارند.
۶- توافق با آمریکا و رفع تحریمهای ظالمانه مخالفان جدی در داخل و خارج از کشور دارد. رژیم صهیونیستی، دول خارجی ذینفع، کاسبان تحریم و افراطى هاى داخلی هریک با انگیزههای متفاوت در تداوم خصومت و تنش با آمریکا اتفاق نظر دارند. بنابراین وقوع حوادث تروریستی و بحران سازیهای کاذب با هدف اخلال در روند مذاکرات ایران و آمریکا امری کاملاً محتمل مینماید. از این رو از حاکمیت و به ویژه نهادهای امنیتی انتظار میرود ضمن حفظ هوشیاری و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه اجازه ندهند بحران آفرینیها و اقدامات مخرب احتمالی در روند مذاکرات اخلالی ایجاد کند.
جبهه اصلاحات ایران
دهم اردیبهشت ١۴٠۴
دیدگاهتان را بنویسید