به گزارش گیل و دیلم ، صالح محمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: عملیات وجین (کندن و از بین بردن علفهای هرز از میان بوتههای برنج) نیز در ۳۳ هزار هکتار از زمینهای شالیزاری گیلان انجام شدهاست.
وی با بیان اینکه سال گذشته، ۸۵ درصد شالیزارهای گیلان به روش مکانیزه کشت شد اضافه کرد: پیشبینی میشود امسال نشاء برنج در ۹۰ درصد شالیزارهای استان به صورت مکانیزه کشت شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با تشریح مزایای کشت و کار برنج به روش مکانیزه بیان کرد: کاهش هزینهها و نیروی کار، افزایش بهرهوری، افزایش عملکرد و کیفیت محصول از مزایای کشت به روش مکانیزه است.
وی از شالیکاران خواست تا با توجه به وضعیت مساعد جوی تا پایان هفته جاری در گیلان نسبت به نشاء برنج در باقیمانده شالیزارهای استان اقدام کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از شالیکاران خواسته بود برای مدیریت منابع آبی استان هر چه سریعتر نشاء کاری شالیزارها را به پایان برسانند.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار میآید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقمهای کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود، بیشترین رقمهای کشت شده برنج در این استان، ارقام کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود؛ شهرستانهای رشت و صومعهسرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان در اختیار دارند
دیدگاهتان را بنویسید