×

تمام کاندیداهای قطعی و احتمالی انتخابات ۹۶ +تصاویر

  • کد نوشته: 14505
  • ۱۳۹۶-۰۱-۱۶
  • 188 بازدید
  • ۰
  • ۴۳ روز تا برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری زمان باقی مانده؛ تاکنون برخی کاندیداتوری خود را اعلام کرده‌اند اما برخی هنوز اعلام نظر نکرده‌اند. تسنیم در گزارشی مروری بر این اتفاق دارد. به گزارش «پایگاه خبری گیل و دیلم» فضای سیاسی کشور با پایان یافتن تعطیلات نوروزی برای انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم وارد فاز جدید و در […]

    تمام کاندیداهای قطعی و احتمالی انتخابات ۹۶ +تصاویر
  • ۴۳ روز تا برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری زمان باقی مانده؛ تاکنون برخی کاندیداتوری خود را اعلام کرده‌اند اما برخی هنوز اعلام نظر نکرده‌اند. تسنیم در گزارشی مروری بر این اتفاق دارد.

    به گزارش «پایگاه خبری گیل و دیلم» فضای سیاسی کشور با پایان یافتن تعطیلات نوروزی برای انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم وارد فاز جدید و در عین حال جدی‌تری شده است.

    در این میان حضور چندین نفر از بین جناح‌های مختلف به عنوان کاندیدا برای انتخابات ۴۴ روز آینده نهایی و یا به زودی قطعی می‌شود.

    برخی دیگر از کاندیداهای احتمالی نیز تاکنون اظهارنظر رسمی نکرده‌اند اما نوع رفتارها و کنش‌ آنان در محافل خبری به کاندیداتوری در انتخابات “ترجمه” و تعبیر شده است.

    این فضای مبهم تا حداکثر یک هفته دیگر، یعنی از زمان ثبت‌نام داوطلبین (۲۲ تا ۲۶ فرودین)، بالاخره پایان می‌یابد و عملاً رقیبان رئیس‌جمهور ۶۹ ساله کشور مشخص می‌شوند.

    در گزارش زیر نگاهی به مهم‌ترین کاندیداهای قطعی و احتمالی ریاست جمهوری دوازدهم دارد:

    ** افرادی که تاکنون حضورشان در انتخابات قطعی شده است **

    ۱- حسن روحانی

    رئیس دولت یازدهم جز اولین کاندیداهایی بود که ۸ اسفند ۹۵ رسماً کاندیداتوری‌اش برای ۹۶ اعلام شد؛ البته به صورت غیر مستقیم.

    عباسعلی امیری معاون پارلمانی روحانی در حاشیه جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران پارلمانی خبر داد که رئیس جمهور به این جمع‌بندی رسیده که در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ حضور یابد.

    ۲- عزت الله ضرغامی

    عزت الله ضرغامی رئیس اسبق رسانه ملی -که از مدت‌های پیش با راه اندازی کانال‌های تلگرامی و انتشار تصاویری از صبحانه خوردن خود با اهالی فرهنگ و هنر فعالیت تازه‌ای را در فضای مجازی آغاز کرده بود-، از همین مجرای ارتباطی رسماً اعلام کاندیداتوری کرد. وی در در قالب پیامی در صفحه شخصی خود در ۲۵ اسفند ۹۵ نوشت: «با انگیزه اصلاح مدیریت کلان کشور و پاسخ به مطالبات شرافتمندانه مردم و حل مشکلات آنان، دعوت جبهه مردمی انقلاب، برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ را پذیرفتم و پا‌بندی به عقل و تصمیم جمعی آنان را لازمه موفقیت می‌دانم.»

    ۳- محمدمهدی زاهدی

    ۱۲ دی سال گذشته یکی دیگر از داوطلبین انتخابات ریاست جمهوری، نامزدی خود را آنهم در راهروهای مجلس به اطلاع خبرنگاران رساند. محمدمهدی زاهدی وزیر اسبق علوم و رئیس کمیسیون آموزش مجلس با ارائه سوابق کاری خود، برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۶ رسماً اعلام کاندیداتوری کرد.

    ۴- حمید بقایی

    معاون اجرایی احمدی‌نژاد در دولت دهم که به گفته خودش ” با ایمانی راسخ به ظرفیت‌های این سرزمینِ پُرگهر” پا به عرصه انتخابات پیش‌رو گذاشته، ۳۰ بهمن ۹۵ در اطلاعیه‌ای، نامزدی خود برای انتخابات ۹۶ را اعلام کرد.

    ۵- محمد اشرفی اصفهانی

    ۲۲ اردیبهشت سال گذشته یکی از فعالین سیاسی اصلاح‌طلب ترجیح داد در حاشیه مراسم یادبود مرحوم احمد عزیزی از شاعران آئینی، برای انتخابات ریاست جمهوری اعلام کاندیداتوری کند. حجت الاسلام محمد اشرفی اصفهانی پس از پایان این مراسم به میان خبرنگاران آمد و اعلام کرد که « در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ کاندیدا شده و به نفع هیچ‌کس هم کنار نمی‌رود.»

    ۶- سید محمد غرضی

    پدیده انتخابات ریاست جمهوری گذشته، ۲۰ آبان ۹۵ در گفت‌وگویی با اعلام خبر کاندیداتوری‌اش در ۹۶، این بار نیز بخت خود را به آزمایش گذاشته است. سید محمد غرضی در توضیح چرایی ورود مجددش به انتخابات ریاست جمهوری در گفت‌وگویی گفته که با توجه به اینکه روشی که روحانی به کار گرفته مانند روش‌های دولت‌های گذشته است و آنها را برای جامعه مفید نمی‌داند، در انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کند.

    ۷- محمد زارع فومنی

    حجت الاسلام محمد زارع فومنی فعال سیاسی اصلاح‌طلب هم در ۲۷ اسفند سال گذشته با اعلام خبر کاندیداتوری‌اشتاکید کرد که برای نجات کشور و تشکیل دولت ضد فساد در رقابت های انتخاباتی حاضر می‌شود.

    ۸- مصطفی میرسلیم

    مصطفی میرسلیم رئیس شورای مرکزی حزب موتلفه در اجلاس این حزب که در روز ۹ دی ۹۵ در مشهد برگزار شد، به عنوان کاندیدای نهایی حزب موتلفه برای انتخابات ۹۶ معرفی شد.

    ۹- امرالله شیخیانی

    حزب مردم از احزاب اعتدال‌گرا -که سال ۹۲ از حجت الاسلام روحانی حمایت کرده بود-، این‌بار در اطلاعیه‌ای در ۲۴ اسفند ۹۵ به جای حمایت مجدد از روحانی از امرالله شیخیانی دبیرکل این حزب برای انتخابات ۹۶ حمایت کرد.

    ۱۰- مصطفی کواکبیان

    مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب اصلاح‌طلب مردم سالاری، در ۶ اسفند ۹۵ و در پانزدهمین کنگره این حزب پس از تصویب هم‌حزبیانش برای ورود او به عرصه انتخابات ۹۶ اعلام کرد که با مشورت با برخی از بزرگان در صورت صلاحدید این درخواست را اجابت می‌کنم.

    ** افرادی که هنوز اعلام کاندیداتوری نکرده‌اند اما احتمالاً نامزد می‌شوند **

    ۱- سید ابراهیم رئیسی

    یکی از مهم‌ترین اتفاقات چند روز گذشته در فضای سیاسی کشور، مربوط به اخبار حضور حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی تولیت آستان قدس رضوی در انتخابات ۹۶ است. دعوت‌های متعددی از سوی نخبگان، دانشجویان و برخی اقشار برای کاندیداتوری وی شده است. برخی منابع خبری از قطعی‌بودن حضور او در انتخابات پیش رو خبر می‌دهند با این حال تاکنون خود او و اطرافیان‌اش این اخبار را تائید یا تکذیب نکرده‌اند.

    ۲- محمد باقر قالیباف

    نام محمد باقر قالیباف شهردار تهران در لیست ۱۴ کاندیدای برتر ریاست جمهوری جبهه مردمی نیروهای انقلاب که ۲۲ اسفند ۹۵ اعلام شد، قرار گرفت. از او به عنوان یکی از کاندیداهای انتخابات آینده نام برده می‌شود اما تا این لحظه خود وی اظهار نظری در این خصوص نکرده است.

    ۳- سعید جلیلی

    سعید جلیلی نیز به عنوان یکی از گزینه‌های ریاست جمهوری ۹۶ مطرح است. او نیز در زمره ۱۴ کاندیدای برتر ریاست جمهوری جبهه مردمی قرار دارد. تاکنون جلیلی از اظهار نظر درباره کاندیداتوری در انتخابات آینده خودداری کرده است.

    ۴- مسعود پزشکیان

    نایب رئیس مجلس در محافل خبری به عنوان گزینه پوششی در کنار حجت الاسلام روحانی مطرح شده است. این واژه که در روزهای گذشته از سوی برخی رسانه‌ها عنوان شده، به معنای کاندیداتوری فردی در کنار روحانی است که در صورت تائید صلاحیت و پس از حضور در مناظره‌ها به نفع روحانی کنار بکشد. پزشکیان ۱۳ دی ۹۵ درباره کاندیداتوری‌اش به تسنیم گفت که عده‌ای برخی مسائل در این خصوص را مطرح می‌کنند اما هنوز به جمع‌بندی برای حضور در انتخابات سال ۹۶ نرسیده‌ام.

    ۵- مهرداد بذرپاش

    مهرداد بذرپاش از جوانان‌ترین کاندیداهای احتمالی انتخابات آینده است. اسم او نیز در بین کاندیدهای برتر جبهه مردمی نیروهای انقلاب دیده می‌شود. بذرپاش هم تا امروز درباره کاندیداتوری خود اعلام نظر نکرده است.

    ۶- علی مطهری

    دیگر نایب رئیس مجلس دهم نیز از جمله گزینه‌های احتمالی کاندیداتوری ریاست جمهوری است که نام او در محافل خبری مطرح می‌شود. از مطهری نیز به عنوان گزینه پوششی اصلاح‌طلبان یاد می‌شود. اظهار نظری از مطهری تاکنون برای نامزدی در انتخابات صورت نگرفته است.

    ۷- رستم قاسمی

    رستم قاسمی وزیر نفت دولت دهم نیز حضور خود به عنوان کاندیدا را منوط به گزینه نهایی‌شدن از سوی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اعلام و در عین حال تاکید کرده که در صورتی که به‌عنوان کاندیدای نهایی جبهه مردمی نباشم، از صحنه انتخابات کنار می‌روم.

    ۸- سید حسن قاضی‌زاده هاشمی

    نام این عضو کابینه حجت الاسلام روحانی به عنوان رقیب احتمالی رئیس خود در سال ۹۶ از ماه‌ها پیش مطرح بود و برخی اقدامات و اظهارات وی به این احتمالات کمک می‌کرد. در یکی از این موارد قاضی زاده هاشمی در گفت‌وگو با یک روزنامه دولتی در پاسخ به سئوالی درباره کاندیداتوری‌‌اش در انتخابات گفته بود: «من می‌گویم صبر کنید؛ معلوم می‌شود. ادعایی که ما قبلا کردیم درست بوده یا خیر… .»

    ۹- حمید رضا حاجی بابایی

    حمیدرضا حاجی وزیر اسبق آموزرش و پرورش نیز از جمله افرادی است که اعلام کرد که اگر کاندیدای نهایی جبهه مردمی نباشد به نظر این جبهه و اقبال عمومی تمکین می‌کند.

    ۱۰ – علی نیکزاد

    علی نیکزاد وزیر مسکن و شهرسازی دولت دهم هم نامی میان کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری دارد. او در زمره ۱۴ کاندیدای برتر ریاست جهوری جبهه مردمی قرارد دارد.

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=14505

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *