×

شهردار رشت: با هوشمندسازی و مدیریت، نظام جمهوری اسلامی را کارآمدتر کنیم

  • کد نوشته: 16557
  • ۱۳۹۶-۰۳-۱۵
  • 157 بازدید
  • ۰
  • شهردار رشت گفت: ما اگر بخواهیم رقابت پذیر شویم باید اقتصاد فعال داشته باشیم و اگر شفافیت داشته باشیم، می توانیم اقتصاد فعال داشته باشیم . به گزارش «پایگاه خبری گیل و دیلم» محمد علی ثابت قدم در نشست بازخوانی اندیشه های امام خمینی (ره) که در تالار گفتمان شهر رشت برگزار شد گفت: اگر […]

    شهردار رشت:  با هوشمندسازی و مدیریت، نظام جمهوری اسلامی را کارآمدتر کنیم
  • شهردار رشت گفت: ما اگر بخواهیم رقابت پذیر شویم باید اقتصاد فعال داشته باشیم و اگر شفافیت داشته باشیم، می توانیم اقتصاد فعال داشته باشیم .

    به گزارش «پایگاه خبری گیل و دیلم» محمد علی ثابت قدم در نشست بازخوانی اندیشه های امام خمینی (ره) که در تالار گفتمان شهر رشت برگزار شد گفت: اگر بخواهیم مباحث تاریخی انقلاب اسلامی و دستاورد هایش و پایگاه تفکری که در راس آن نهفته بود را مبنا قرار دهیم، مقوله کارآمدی نظام جمهوری اسلامی که دستاورد آن پایگاه ایدئولوژیک و آن سیر تاریخی و آن نگاهی که در زمان حضرت امام ایجاد شد و قاعدتاً باید تحقق پیدا کند، بیشتر می توان برای نسل حاضر مورد نظر قرار داد .

    وی افزود: زمانه شاید واژه ای باشد که کمتر به آن توجه کنیم. اما باید قبول کنیم که سیر تاریخی بسته به تغییر جریانات اجتماعی و اقتصادی در دنیا بسیاری از اوقات می تواند مکاتب و ایدئولوژی های مختلف را تحت الشعاع قرار بدهد و می تواند برای بعضی از موضوعات تسهیل گر باشد و برای بعضی از موضوعات تضعیف کننده یا حتی تحقیرکننده است .

    شهردار رشت گفت: وقتی به تاریخ انقلاب های جهان نگاه می کنید می بینید خیلی از این انقلاب ها پس از انقلاب صنعتی در روسیه و فرانسه در زمان خودشان انقلاب هایی بوده اند که چون ذاتا ریشه غرب در آنها منبعث به بحث صنعت و پیشرفت بود لذا مبانی فکری و ارزشی یک جامعه در تغییرات عملکردی و کارامدی سیستم آنقدر تاثیر خودش را نمی گذاشته است. بنابراین جامعه ذاتا با آنجه بیرون از آن جامعه و بیرون از آن انقلاب داشت رخ می داد همخوان بود .

    وی ادامه داد: در جامعه ما با توجه به سیری که از دوره قاجار و بعد از پهلوی اول و دوم طی می شود و به انقلاب اسلامی می رسیم. بحث مربوط به کارآمدی نظام حاکمیتی در انقلاب اسلامی یک اصل بود که آن پایگاه ایدئولوژیک و در عین حال نیازهای عینی جامعه را برای مردم محسوس کند. چه شد که مردم پذیرای انقلاب بودند و باید دید که آن اهداف اجتماعی یعنی رفع فقر و تبعیض به چه شکل در جامعه ما هدایت شده است و قرار است هدایت شود .

    دکتر ثابت قدم افزود: اگر به تاریخ دول مختلف در دنیا توجه کنید و حتی از دوره یونان باستان، می بینید که جامعه یک نگاه سلسله مراتبی را در اداره خودش دارد که در نظام های غربی بیشتر دیده شده است. بدین معنا که یک فرد از بدو تولد، قاعدتاً یک دسته بندی طبقاتی ابتدایی را بسته به طبقه اجتماعی و اقتصادی خودش انجام می دهد. متفکرین جامعه، حافظان جامعه و بحث تامین کنندگان معیشت جامعه تقسیم بندی هایی بود که انجام می شده است .

    شهردار رشت گفت: طبقه بندی ها به گونه ای بوده که وقتی امروزه نظام غربی را با آن موقع مقایسه می کنیم می بینیم عملاً جوامع غربی در عصر حاضر زیاد با پایه های جوامع غربی در عصر یونان باستان و روم می بینیم تفاوتی ندارند .

    وی اضافه کرد: جوامع غربی نظام سلسله مراتبی را در جامعه شناسی شهری شان، در اداره شهر، مباحث اقتصادی، معادلات اقتصادی و سیاسی ایجاد کرده و قاعدتاً مبانی اقتصاد کلان از آن منبعث و در اقتصاد خرد و در زندگی شهروندان، روستایی ها و کف جامعه دیده می شود. ما علی رغم به واسطه عقبه تاریخی این امر در کشور که ما نیز با این پدیده رو به رو بودیم به طور مثال جریان اصلاحات ارضی را در اوایل دهه ۱۳۴۰ می بینید، مشاهده می کنید نگاه ناشی از نگاه سلسله مراتبی موقعی خودش را عملاً نشان می دهد که این تبعیض و عدم رعایت عدالت اجتماعی خودش را به آن نگاه برابری انسانها متصل می کند، نه به منزله برابری که جریانات چپ چپ به آن گرایش داشتند، بلکه نوعی تساوی که برابری فرصت ها در دلش نهفته است و بعد بر اساس آن برابری فرصت ها باید به سمت رقابت پذیری ها، تعالی و استفاده از فرصت های ایجاد شده برویم .

    شهردار رشت تاکید کرد: این تفکر موقعی که در کشور با آن نگاه پادشاهی که بر آن حاکم بود و می خواست با اولین جمهوری بعد از راه اندازی مشروطه می خواهد شکل بگیرد، خودش را در یک مدلی از جمهوریت نمایش بدهد، و وقتی بنیان گذار و تداعی کننده این نگاه خودش یک انسان مذهبی و برگرفته از همان تفکرات پایگاه های مذهبی است نمایش چنین امری در قالب یک جمهوری اسلامی است که آرای مردم به تاییدش می انجامد .

    وی افزود: شاخصه های چنین نظامی در عرصه های عینی جامعه قاعدتاً چه چیزهایی می تواند باشد، غیر از مواردی که اهداف بوده، باید ببینیم چقدر به آن چیزهایی که در گذشته نداشتیم و به دنبالش بودیم که داشته باشیم رسیدیم و چقدر مواردی که به آن رسیدیم با اهداف مدنظرمان فاصله داردو باید به ارتقای آن بیندیشیم. این موضوع در دهه چهارم انقلاب باید یک مطالبه عمومی و مردمی بشود .

    دکتر ثابت قدم گفت: می توان روی چند آیتم مشخص دقت کرد. یکی اینکه نظام رسیدگی به مناطق محروم به لحاظ پروژه های عمرانی و شاخص های توسعه ای که مشخصاً زیر ساختهای زندگی است که نشان دهنده یک تفاوت فی مابین بین گذشته و امروز است. این نگاه و شعار انقلاب مستضعفین بوده است .

    وی اضافه کرد: نکته دوم این است که ممکن است ارتقای زندگی حاشیه نشینان و روستایی ها در خیلی از نقاط را به واسطه مهاجرت از روستاها با انگیزه های مختلف داشته باشیم اما نیازمند این هستیم که آن ارتقا صرفاً موجب ایجاد فاصله بیشتر نشود. شاید یکی از مشکلاتی که امروز ما در گفتمان غالب جامعه داشته باشیم بحث اشتغال و معیشت است. سوال این است که آیا امروزه ما فرصت های برابری را برای همه شهروندان و ساکنان این کشور به عنوان یک ایرانی فراهم کرده ایم یا نه؟ اگر دو جوان با تحصیلات مشابه، ضریب هوشی و سطح خانوادگی مشابه در کنار یکدیگر قرار می گیرند آیا از یک فرصت برای رسیدن به یک اشتغال برخوردارند یا خیر؟

    شهردار رشت همچنین گفت: اگر ما به دنبال این هستیم که بتوانیم این نگاه را که شاید ضعف امروز جامعه ما باشد و باید قبول کنیم که این ضعف موجود هست را رفع کنیم نیازمند این هستیم که اولاً اتاق های مدیریتی و مسوولین ما و در عین حال تمام افراد که گفتمان ساز هستند شیشه ای باشد چرا که فاصله بین آنچه مردم حس می کنند و آنچه مسوولین حس می کنند باید بسیار بسیار کم و یا اصلاً بدون فاصله باشد .

    وی ادامه داد: اگر قرار است این اتفاق بیفتد قاعدتاً باید از ای تی و هوشمند سازی در کارآمدسازی مدیریت استفاده ببریم چرا که ما اگر بخواهیم رقابت پذیر شویم باید اقتصاد فعال داشته باشیم و اگر شفافیت داشته باشیم، می توانیم اقتصاد فعال داشته باشیم .

    ثابت قدم همچنین گفت: تمامی عواملی که می تواند به آنچه امام عزیز به دنبال او بود و به پایداری این مسیر کمک کند. نوعی از پایداری که از دل جمهوریتش یک پاکبان عزیز عضو شورای شهر می شود و جمهوریتی که یک فرد تحصیل کرده متخصص در یک گفتمان آزاد می تواند رییس جمهور یک کشور شود و این موضوع ارتباط به این ندارد که ما خواستیم صرفاً یک انتخاب مشخص داشته باشیم. این موضوع در پهنه بزرگترش ارتباط پیدا می کند به اینکه جامعه به آن میزان از آزادی رسیده که برای لایه های مختلف جامعه اش، برای تفکر مردم یک ارتباط مستقیم و موثر را برای انتخاب آینده خودش برگرفته از نیاز ها و ضعف های روز خودش انتخاب کند/ایسنا

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=16557

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *